Korku Dolu Bir Yıl : 2021 Yılında Vizyona Girecek Korku Filmleri

Korku Dolu Bir Yıl : 2021 Yılında Vizyona Girecek Korku Filmleri
  • 2
    0
    0
    0
  • Pandemiyle geçen koca bir yılı geride bırakmış bulunuyoruz. Bu dönem içerisinde "korku" duygusunu birçok kez iliklerimize kadar hissetmiş olmamıza rağmen korku sineması sektörü yakamızı öyle kolay bırakmayacak gibi duruyor. İşte 2021 yılında hepimizi izlerken koltuklarımızda şekilde şekle sokacak korku filmlerinden birkaçı :

    1) Halloween Kills 

    Michael Myers ve Lauire Strode arasındaki hikaye devam ediyor.

    Yönetmen koltuğunda David Gordon Green'in bulunduğu, Danny McBride ve Scott Teems'in senaryosunu yazdığı Halloween Kills, 15 Ekim 2021 için geri sayıma başladı. Film, 2018 yılında yine David Gordon Green'in yönetmenliğinde ve başrollerde Jamie Lee Curtis, Judy Greer ve Haluk Bilginer gibi isimlerin rol aldığı Halloween filminin devam serisi niteliğindedir.

    Film aynı zamanda senaristliğini John Carpanter ve Debra Hill'in yaptığı, korku sinemasının kült yapıtlarından biri olan Halloween serisinin 12.filmi olma özelliğini gösterecek.

    2) Spiral : From The Book Saw

    Senaryosu Josh Stolberg ve Peter Goldfinger tarafından yazılan, 2000 sonrası korku sinemasına yeni bir konsept kazandıran Saw filminin yeniden çevrimi Spiral : From The Book Saw, 21 Mayıs 2021'de vizyonda olacak. Chris Rock ve Samuel L. Jackson'ın başrol aldığı filmin yönetmen koltuğunda ise Saw 2-3-4 serilerinin de yönetmenliğini yapmış Darren Lynn Bousman bulunuyor.

    3) Candyman

    İlk filmle aynı adı taşıyan ve serinin 4.filmi olma özelliğini gösteren Candyman, pandemi sebebiyle 3 kez ertelediği vizyon tarihini 27 Ağustos 2021 olarak belirledi. Doğaüstü slasher türündeki filmin başrollerinde Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett , Colman Domingo gibi isimler yer alıyor.

    4) The Conjouring : The Devil Made Me Do It

    James Wan yönetmenliğinde son yılların en başarılı korku filmlerinden biri olan, The Nun ve Anabelle gibi spin-offlarla kendisine bir seri oluşturan The Conjouring'in devam filmi The Conjouring : The Devil Made Me Do It, 4 Haziran 2021'de seyirciyle buluşacak. Yönetmen koltuğunda Michael Chaves bulunurken James Wan ise bu sefer yapımcılığı üstleniyor.

    5) A Quiet Place : Part II

    Pandemi dolayısıyla vizyon tarihi ertelenen, 2018 yapımı A Quit Place filminin devamı için vizyon tarihi 23 Nisan 2021 olarak belirlendi. Başrollerde yönetmen John Krasinski'nin yanı sıra Cillian Murphy, Emily Blunt, Noah Jupe ve Millicent Simmonds gibi isimler yer alıyor. İlk filmde evde geçen olayların ardından Abbott ailesi bu sefer de dış dünyanın dehşetiyle yüzleşiyor.

     

    6) Malignant

    Testere, The Conjuring, Insidious, Death Silence gibi filmlerin yönetmeni James Wan'ın yine aynı görevi üstlendiği, başrollerinde Annabelle Wallis, Jake Abel, George Young, Maddie Hasson, Michole Briana White, Jacqueline McKenzie, Mckenna Grace gibi isimlerin bulunduğu Malignant da pandemi kurbanlarından. 14 Ağustos 2020'de izleyicilerle buluşması planlanan film pandemi neticesiyle Mart 2020'de bir belirsizliğe sürüklendi. Filmin 2021 içerisinde izleyiciyle buluşması planlanıyor.

    7) There’s Someone Inside Your House 

    Stephanie Perkins'in bestseller romanından uyarlanan, yönetmenliğini Creep ve Creep 2 filmlerinden de tanıdığımız Patrick Brice'ın yapacağı There’s Someone Inside Your House , Netflix Original içeriği olarak sunulacak.

    8) The Texas Chainsaw Massacre

    Senaristliğini Chris Thomas Devlin'in yaptığı The Texas Chainsaw Massacre da pandemiden nasibini alanlardan. 1974 yapımı orjinal filmin doğrudan devamı niteliğinde olacak bu film için de söylentiler 2021 yılı içerisinde çıkacağı yönünde.

    9) Terrifier 2

    Art the Clown...

    İlk filmi 2016 yılında vizyona giren ve yönetmenliğini Damien Lone'un yaptığı slasher korku filmi Terrifier'ın devam filmi Terrifier 2'nin 2020 Ekim ayında vizyona gireceği duyurulmuştu. Çekimlerin 2020'nin başında bittiği açıklanan filmin, pandemi nedeniyle 2021'in ilk aylarında vizyona gireceği tahmin ediliyor.

    10) Don't Breathe 2

    İlk filmi ile büyük beğeni toplamış Don't Breathe 2, 13 Ağustos 2021'de seyirciyle buluşuyor. Filmin hem senaristliğini hem de yönetmenliği yapmış Fede Alvarez, yönetmen koltuğunu ilk yönetmenlik tecrübesini yaşayacak olan Rodo Sayagues'a bırakıyor. "Kör adam" performansıyla bizleri film içerisinde gerilimin zirvelerinde dolandıran Stephan Lang da aynı rol içerisinde filmde bulunuyor.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.