Cobra Kai İzlemek İçin 4 Neden

Cobra Kai İzlemek İçin 4 Neden
  • 0
    0
    0
    0
  •   Cobra Kai'yi ilk kez Youtube reklamında gördüm. 2018 yılında başlayacağını ve tekrardan eski oyuncular ile eski hikayenin devamını anlatılacağı söyleniyordu. Fragmanları çok hoşuma gitmişti ve dizi başladığı gibi ilk sezonu daha ilk gününde bitirmiştim. Sonra iki çıktı yine ilk gününde bitirdim. 3. sezon bir tık geç çıktı çünkü dizi arada Youtube'tan Netflix'e geçti. Umarım işler kötü gitmez diye düşünüyordum ama dizi çıktığında yine ilk gününde bitirdim, 3.sezon ilk sezon kadar iyi olmasa da 2.sezondan daha iyi duruyordu ondan şüphelerimde boşa çıkmış oldu. Fakat dizi Netflix'e gelmesine rağmen hâlâ hak ettiği ilgiyi görmediğini gördüm ben de bu konuda bir şeyler yapmalıyım dedim.

     

    1. Karate Kid

      Öncelikle zaten televizyonda devamlı çıkmasından olsun veya popülaritesinden olsun Karate Kid'i izlemeyen yoktur ve eğer filmi beğendiyseniz bu diziye bayılacaksınız. Dizide filmin aksine ana karakter Johnny Lawrence, o yüzden bütün olayları daha farklı bir perspektif ile görüyoruz. Üstüne filmde gördüğümüz karakterlerin büyümesi, aile kurması ve hayatlarını devam ettirdiğini görmek benim için sanki o seriyi daha canlı hissettiriyor. Ayrıca eğer filmleri izlemediyseniz dizi size de yalnız bırakmıyor ve içinde bulunan flashbackler ile hikayeden kopmuyorsunuz ama bana sorarsanız ilk üç filmi izleyerek diziye başlamak en iyisi olur.

     

    2. 80'ler

      Son 5-6 yıldır 80'ler zaten çok aşırı popüler ama bazı dizi ve filmler bu temayı o kadar kullanıyor ki yaptıkları iş 80'ler temasında kayboluyor ama Cobra Kai daha farklı. Film zaten 80'lerde geçtiğinden bu temayı kullanması gayet normal geliyor. Üstüne bu temayı sadece geçmişte geçen filmdeki mekanlar ve müzikler ile kullandığından 80'ler temasının altında ezilmiyor. Müziklerden bahsetmişken her sezon sonu çalma listelerine bir bakıyorum size de öneririm. Johnny Lawrence'ın karakteri eski kafalı olduğundan zaman zaman geçmişe takılı kalması ile günümüzde yaşamakta zorlandığını da görüyoruz bu sayede bu temanın eksi yönlerini de göstermiş oluyorlar.

     

    3. Karateli Star Wars

      Sizi bilmem ama Karate Kid bile bana biraz karateli Star Wars gibi geliyordu. Cobra Kai'ye gelecek olursak tamamen karateli Star Wars olmuş diyebilirim. Örnek vermek gerekirse eğer Star Wars'ta bulunan aile temasını, güç, iyi kötü ayrımı gibi konular ilginizi çekiyorsa bu diziyi kesinlikle izlemelisiniz. Ayrıca Star Wars'ın aksine bu dizide gri karakterlerinde bulunması ile iyi, kötü olayı daha da derinleşiyor ve izlemesi çok daha keyifli oluyor.

     

    4. Dizinin Süresi

      Diğerlerine kıyasla en kişisel neden bu diyebilirim. Bazı dizilerin süreleri 40-60 dakika arasında olduğundan diziye başlarken, karakterlere alışmak ve hikayenin akışına kapılmak bazen benim için zor olabiliyor. Cobra Kai'nin süresi ise 20 ile 30 dakika arasında olduğundan dizide neredeyse hiç boş sahne olmuyor ve doğruca sizi içine çekiyor. Bölümlerde hızlı bittiğinden direkt bir sonraki bölüme geçerek kendinizi kaptırıyorsunuz. Tabii bunun bir dezavantajı var, dizi 1-2 günde bitiyor. Bu yüzden diziye doyamıyorsunuz ve yeni sezonu daha çok beklemek zorunda kalıyorsunuz.

     

     

     

                    


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.