Pandemi Konseptli Bir Korku Filmi : Host

Pandemi Konseptli Bir Korku Filmi : Host
  • 1
    0
    0
    0
  • Pandemiyle geçen bir yılı geride bırakmak üzereyiz. Bu süre zarfında hayatımızda alışkanlıklarımız başta olmak üzere birçok şeyin değiştiği tartışılmaz bir gerçek. Eski alışkanlıklarımızın yerine yenilerini getirebilmemizi sağlayan en büyük aracı ise dijitalleşme. Çalışanlar, öğrenciler hatta sosyalleşme ihtiyacından geri kalmak istemeyen herkes Zoom, Skype vb. dijitalleşme araçlarını gündelik yaşamına adapte etti.

    Korku ve panik içinde geçen bu yıl, korku sineması sektörü için yeni bir anlatı modelini yaratma fırsatı verdi. Bu anlatılardan biri de Host.

    Filmin çıkış noktası aslında çok enteresan. Yönetmen ve aynı zamanda filmin yapımcılarından biri olan Rob Savage internete bir video yükledi. Videoda Rob, arkadaşlarıyla beraber bir zoom toplantısındayken birtakım sesler duyduğunu söyleyerek elinde bir bıçakla tavan arasını kontrol etmek için gider. Tavan arasında korkutucu bir görüntüyle karşılaşır ve yere düşer. İlk başta Rob'un arkadaşlarına yaptığı bir şaka olarak algılanan bu video yüklendiği sitede viral olur. Rob, daha sonrasında ise bu projenin uzun metrajlı bir filme dönüştürülmesi için arkadaşlarıyla beraber kolları sıvadı.

    Karantina sürecinde çekilen bu film, 6 arkadaşın Zoom üzerinden medyum aracılığıyla bir seans düzenlemelerini konu alıyor. Seans sırasında herkese küçük bir şaka yapmak isteyen Jemma, medyumun talimatlarından uzaklaşıp istemeden kötü bir ruhu görüşmedeki herkese musallat ediyor. Found footage şeklinde çekilen bu filmin Paranormal Activity, Blair Witch Project gibi teknik olarak benzer yapıtlardan ayrılan en büyük özelliği; şüphesiz korku dolu bir yılda pandeminin konseptine uygun bir şekilde Zoom üzerinden çekilerek izleyiciye "Gerçek olaylardan alıntıyım" mesajı yerine "Gerçek olayların kendisiyim ve başına gelebilirim" diyebilmesi.

    3Host, 0 Temmuz 2020'de Shudder üzerinden yayınlandı. Korku sinemasının 'Oscar'ı' olarak nitelendirilebilecek Fangoria Chainsaw Awards'da "Best Streaming Premiere Movie" dalında aday olan bu film, pandemi üzerine kurulu yenilikçi konsepti, ortalamanın üstünde oyunculukları ve çarpıcı sahneleriyle 2020'nin en gözde korku filmlerinden biri oldu. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.