Cappucin Rahipleri Ve Cappuccino

Cappucin Rahipleri Ve Cappuccino
  • 4
    0
    0
    2
  • Türkçe'de kullandığımız Kapüşon kelimesi ve cappuccino kelimesi aynı kökten gelmektedir. Zaten cappuccino küçük şapka, kapüşon anlamını içerir. Fransisken bağımsız bir kolu ve Fratres Minores Capucionurum'un üyeleri olan Kapuçinler (Capuchin), bu iki isme köken olmuştur.

    Rivayete göre cappuccino kahvesine adını veren olay; Capuchin rahiplerinin kıyafetlerinin, cappuccino kahvesine benzetilmesidir. Capuchin manastırında yaşayan rahipler kahverengi pardesü şeklinde kıyafet giyiyor ve başlarına ise sivri, beyaz renkli şapka bulunduruyorlardı. Capuchin rahipleri yukarıdan bakıldığında tam anlamıyla bir cappuccino kahvesine benziyor; şapka fincandaki süt köpüğünü, kıyafet işte kahveyi andırıyordu. Böylece bu görsel benzerlik cappuccino kahvesine isim hikayesi olmuştur.

    Konudan bağımsız olarak Kapuçinler hakkında merak uyandıran bir durum, Sicilya'daki kilise mahzenlerinin duvarları ve tavanları 1500 ile 1870 yılları arasında ölmüş Kapuçin keşişlerinin kemikleri ile süslüdür. Bu iskeletlerinin bazılarının hala cübbeleri vardır.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.