Zack Snyder's Justice League İncelemesi

Zack Snyder's Justice League İncelemesi
  • 0
    1
    0
    0
  • Justice League 2017'de çıktığında daha ilk gün sinemada gidip izlemiştim, izlemesi zor bir film değildi ama her şey o kadar tahmin edilebilir ve basitti ki daha film çıktıktan bir hafta sonra unutmuştum. Sonrasında Snyder Cut muhabbetleri çıkmaya başladı ve hayranlar bunu görmek için çıldırıyordu ama benim hiç ilgimi çekmiyordu. Çünkü BvS vasat bir filmdi ama vasat film olmasından daha da kötüsü Batman ve Superman'in çizgi romanlarla hiç alakası yoktu. O yüzden Snyder'dan gelecek olanı iş çok da beklemiyordum. Sonra yıllar geçti, onaylandı ve fragmanlar gelmeye başladı ama onlar da benim hiç ilgimi çekmiyordu. Yani bu filmi hiç beklentim olmadan izledim diyebilirim.

     

    4 SAAT

    Öncelikle kötü yanlarından başlayalım ve bununda başında bence süresi geliyor, süre çok büyük sıkıntı oldu ve film bittikten sonra keşke bölüp izleseydim dedim. Filmin açılışı direkt BvS'nin devamından başlıyor ardından Amazonlar ile Steppenwolf'un kutu kovalaması var ve oraların izlemesi çok keyifli ama sonrasında karakter tanıtımlarına gelince hikaye için önemli olsa da anlatım bir anda o kadar yavaşlıyor ki tempo yerlerde gidiyor. Filmin son aksiyonu çok güzeldi ama oraya gelene kadar o kadar yoruluyorsunuz ki filmin son aksiyonundan çok bitmesini bekliyorsunuz. 

     

    Müzikler

    Müzik olarak galiba gördüğüm en kötü Zack Snyder filmi olabilir. Bazı aksiyon sahnelerinde çalan şarkılar iyiydi özellikle Gotham Lİmanı'nda arkada çalan şarkı güzeldi ama geri kalan kısımda müzik baya anlamsız ve sahne ile tutarsızdı. Özellikle Wonder Woman ve Amazonlar'da kullanılan ağıt müziği baya kötüydü. Kadraja ne zaman Wonder Woman veya herhangi bir Amazon girse o ağıt müziği çalıyor ve bunu çok abartmışlar ondan izlerken bir zaman sonra o müzik çaldığında sinir krizi geçirip gülmeye başladım.

     

    Batman

    Zack Snyder'ın Batman'i baya katil olduğundan zaten onu pekte iyi bir Batman olarak görmüyordum. Üstüne çok kafası da çalışmıyordu. Bu filmde de bu muhabbetin devam etmesi biraz üzdü. Joss Whedon versiyonunda devamlı gülüp şakalar yapıyordu yani o kadar kötü değil ama Superman'i diriltmeye giderken baya dümdüz kostüm ile gitmesi, hiçbir planının olmaması ve mantıktan uzak bir Batman olması ile yine çizgi romanlara uygun bir Batman izleyemedik.

     

    Wonder Woman

    Wonder Woman'a genel olarak alıştığımızdan fena değildi ama Gal Gadot'un oyunculuğu yine sırıtıyordu. Karakter olarak Batman'e kıyasla daha çok çizgi romana yakındı. Bir tek o baştaki aksiyon sahnesi biraz kötü geldi. Çünkü çok çok güçlü olmasına rağmen kendini zora sokması ve üstüne bombayı durdurup sonrada tek adam için binanın o katını kendisinin patlatması sırf havalı olsun diye yapılmış ama çok mantıksız bir sahneydi.

     

    Superman

    Superman en az gözüken karakterlerden biriydi ama bence çok yeterliydi. Aksiyon sahnelerini izlemesi baya eğlenceliydi. Henry Cavill'ın tekrar çekimlere katılmamasından olsa gerek filmde repliği baya azdı yani kısacası geldi, dövdü, gitti.

     

    Flash

    Snyder Cut'ın benim için en iyi yanı Flash oldu. Hem Barry Allen olarak hem de Flash olarak çok eğlenceli sahneleri vardı. Iris'i kurtarma sahnesi Quicksilver'ın sahnesine benzese de yer yer speed force muhabbetlerine de girerek karakterin olayının çok farklı olduğunu gördük. Özellikle son aksiyon sahnesinde önce patlama sırasında vücudunun atomlarını titretip patlamadan kurtulması ve ışık hızına yakın ilerleyerek her şeyi geri alması çok çok iyi sahnelerdi.

     

    Cyborg

    Cyborg'ta Flash ile birlikte derinleşen karakterlerden biri oldu ve hikaye için önemli olan karakterlerden biriydi ama Victor'un aile hikayesi benim çok ilgimi çekmediğinden ve oyuncunun da biraz düz oynamasından karaktere çok bağlanamadım. Hatta hikayeyi ve karakteri derinleştirmesine rağmen uzun uzun Cyborg izlemek beni baya bir yordu.

     

    Aquaman

    Aquaman'nin bu halini hem solo filmine hem de bir önceki filme kıyasla çok daha fazla beğendim. Aquaman'i daha çok halk arasında görmek karakteri benim gözümde bile çok daha mitik bir karaktermiş gibi gözükmesini sağladı.

     

    Steppenwolf

    Steppenwolf'ta 2017'deki filme kıyasla en çok derinleştirilen karakterlerden biri, özellikle Darkseid'ide Steppenwolf üzerinde anlatmasını çok beğendim. Ama karakterin hala dünyaları feth edem, herkesi öldürem havası yüzünden klasik kötülerden çokta bir farkı yoktu.

     

    Takım Oyunu

    Benim bu film ile ilgili sevdiğim en iyi olay sonunda Justice League'i sinemada görmek oldu film yer yer düşse de Justice League'i izleyebildik. İlk filmin en sevmediğim yanı her şey, kötü her şey kötü Superman gelir artık her şeyi çok iyi oluyordu. Bu filmde ise karakterleri daha çok takım halinde görmek çok sevindirdi. Superman gelince işler ekip için daha iyi gitmeye başlıyor ama bir anda Superman tek atıp gidemiyor, üstüne kutular birleşip patlıyor ve aslında Flash kurtarmasa hepsi ölüyor. O yüzden her karakterin bir görevi var ve takım halinde çalışıyorlar.

     

    Gelecek

    Film diğer DCEU filmlerine kıyasla ortalama üstü olduğundan ve Zack Snyder'ı aşırı seven fanlar olduğundan büyük ihtimalle SnyderVerse'ün devam edeceğini düşünüyorum. Eğer öyle devam ederse de öncelikle Justice League ile Lex Luthor'un kurduğu ekibin karşılaşmasını göreceğiz ve ardından Darkseid ile olan olayı ve Injustice'i görecekmişiz gibi duruyor.

     

     

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.