4 Adımda Kıvırcık Saçlar İçin Bakım Rutini

4 Adımda Kıvırcık Saçlar İçin Bakım Rutini
  • 5
    0
    0
    0
  •   Herkese merhaba! Saçları kendiliğinden kıvırcık olanların sıklıkla karşılaştığı bir cümle vardır: ‘Ne kadar da şanslısın!’. Evet hepimiz kabul etmeliyiz ki kıvırcık saçların gerçekten kendine has bir havası var. Ancak hacimli ve göz alıcı kıvırcıklara sahip olmak o kadar da kolay değil. Doğuştan gelen bu şansı korumak için özenle bakım şart. O zaman gelin kıvırcık saçların bakım rutininde nelere dikkat etmemiz gerektiğine beraber bakalım! 

     

     1-  Saç Yıkama Sıklığı

      Öncelikle saçlarımızı sık yıkama alışkanlığımız varsa bundan hemen vazgeçiyoruz. Çünkü bu aşkın katili maalesef ki saçımızı kısa aralıklarla yıkamak. Su bir yerden sonra saçınızın formunu ve nem dengesini bozarak elektriklenmelere ve yıpranmalara sebep olur. Bu yüzden haftada maksimum üç kere hatta yapabiliyorsanız üç günde bir yıkamak oldukça yeterli olacaktır.

    2-  Şampuan ve Saç Kremi Seçimi 

      Güzel kıvırcıklara sahip olmak kolay değil demiştik, 'gülü seven dikenine katlanır' mottosuyla ilerliyoruz ve şampuan seçimimizde temiz içeriğe çok dikkat ediyoruz. İçerikleri okurken en çok dikkat etmemiz gereken madde ise aldığımız ürünün sülfat içermemesi. Tekrar ediyorum SÜLFAT YASAK! Bu kadar önemli mi gerçekten diyecek olursanız evet gerçekten bu kadar önemli. Saçlarımızı Harry Potter olarak düşünürsek Sülfatı Voldemort olarak tasvirleyebiliriz. Sülfatlı şampuanlar yavaş yavaş kıvırcıklarınızı söndürüyor, yıpratıyor ve elektriklenme gibi kötü etkilere sebep oluyor. 

      Saç kreminde de aynı şekilde içerik temizliğine dikkat etmemiz gerekiyor. Her ne kadar Hindistan cevizi son zamanlarda şampuan ve saç kremlerinin favori aroması olsa da kıvırcık saçlarımız için maalesef çok da iyi bir tercih değil. Biz Hindistan cevizinden kaçmalı ve daha çok ‘ shea butter’ aromalı ürünlere yönelmeliyiz. Durulanmaya ihtiyaç duymayan saç kremleri de rutinimizde yerini alabilir.

    3-  Durulama ve Tarama 

      Tarak seçimi de dikkat etmemiz gereken başka bir etken. Öncelikle fırçalar dostumuz değil, düşmanımızdır. Saçımızı ekstra yıpratırlar. Biz daha çok geniş dişli tarakları ve parmaklarımızı tercih ediyoruz. Saçımızı kremledikten sonra duş anında taramak daha iyi olacaktır. Nemli haliyle şekil verdikten sonra duştan çıkıp bir daha tarak sürmemek kıvırcıklarımız için çok daha iyi bir seçenek olur. 

      Duştan Çıkarken normal havlulardan da koşarak uzaklaşıyoruz. Baştan dedik bu iş biraz zor diye, ama sonucu çok güzel olacak emin olun! Saçlarımız kurumaya maalesef oldukça müsait. Biz de duş sonrası nemi kaybetmemek için mikrofiber havlu tercih etmeliyiz. Böylece saçımızın nemini korumuş oluyoruz. 

    4-  Duş Sonrası Bakım ve Kurutma 

      Duş sonrasında saçımızın nemini korumak ve yumuşatmak için argan yağı  ve saç sütleri kullanabiliriz. Bunun yanında şekillendirme aşamasında parmak hareketleriyle beraber vegan bir içeriğe sahip olan saç şekillendiricilerden yararlanabiliriz. 

      Kurutma işlemine geldiğimizde ise sıcak havalarda saçın nemini kaybetmemek için çok fazla tercih etmemekle beraber, vigo başlıktan yararlanarak saçımızın şeklini koruyabiliriz. 

      Evet bu iş zor ancak kıvırcık saçlar için değer mi? Değer! Rutini denemek isterseniz , rutin sırasında kendi deneyimlediğim ve saçlarıma iyi geldiğini düşündüğüm ürünlerin bir listesini hazırladım, trendyol linkini aşağı bırakıyorum. Güzel kıvırcıklı günlerde görüşmek üzere ! 

    Bakım Rutini Trendyol Linki

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.