Başarılı Yönetmenin Tüyler Ürperten Hikayesi : The Tale (2018)

Başarılı Yönetmenin Tüyler Ürperten Hikayesi : The Tale (2018)
  • 0
    0
    0
    0
  • ÇARPAN, YAKAN VE SARSAN bir olay. Yazan ve Yöneten aynı, olayı birebir deneyimleyen de öyle.

    Başrollerde Laura Dern ve Isabelle Nelisse'in yer aldığı The Tale (2018) izlemeye başlarken olay örgüsüyle ve belgesel kıvamındaki üslubuyla izleyiciyi hikayenin içine sokuveriyor. Böyle tatsız ve acı bir olayın içine düşmeyi kimse istemez ama bu tarz istismar ve taciz olaylarını maalesef ki her kesimden kadın veya erkek -en can alıcı kısmı da- ÇOCUKlar, günümüzde de yaşamaya devam ediyor.

    Başından geçen bu hassas olayı oyunculara aktarırken, onları yönlendirirken ve en zoru da tekrar tekrar gözlerinin önüne seren yönetmenin (Jennifer Fox) eseri olan filmin konusu ; küçükken yaşadığı taciz ve psikolojik manipülasyona dayanıyor.

    Jennifer'ın yaşadığı olayı içindeki korkunun üzerine giderek hatırlamaya çalışmasıyla başlıyor olaylar. Annesine o dönem binicilik kursuna gittiği zamanları soruyor ama onun da bir şeyleri üstü kapalı anlattığını anlıyor ve giderek daha da karmaşık bir duruma atılıveriyor. Yazdığı ve aldığı mektupları okudukça ve zamanda geriye gitmeye başladıkça içindeki ürperti dehşet verici bir yaraya dönüşüyor. Küçükken aldığı o yara, kabuk bağlayan ama asla iyileşememiş olan.

                 

    Hayranlıkla rol model olarak gördüğü hocası Bayan G'nin maskesinin altında neler olduğunu anlamayacak kadar masum bir kız çocuğu ama bir o kadar da özgür ruhlu. Ailesinin geçimsizliğinden etkilenen minik Jenny artık o çiftliği bir kaçış-kurtuluş yeri olarak görmeye başladığı sıra onu ağına düşüren Bayan G ve en ağır hakaretleri hak eden antreman hocası Bill ileride ona yaşatacakları bu kötü olayları adım adım planlıyor.

    GERÇEKTEN NE OLDU? NELER YAŞADI? kaosunda harmanlanan sahneler ve mükemmel oyunculuklarla fazla detaya girmeden bu filmi izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Belki biz de birebir aynısı olmasa da farkında olmadan ruh sağlığı yerinde olmayan, hastalıklı insanların çemberine girmişizdir ve bunu bize kötü bir etki hasar bırakmasını kabullenerek örtbas ediyoruzdur. Buna izin vermeyelim. Cinsiyet ayrımı olmaksızın çocukların, çocuk olmasından yararlanan iğrenç insanlara bu rahatlığı vermeyelim. 

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.