Sonsuzluğa Ve Ötesine : Invincible

Sonsuzluğa Ve Ötesine : Invincible
  • 4
    0
    0
    1
  • Amazon Prime’dan dikkat çeken bir yapım olan Invincible çizgi romandan uyarlanan dizi, sadece Image Comics'e ortak olarak girebilen Robert Kirkman'ın 2003 yılında yazmaya başladığı ve yazımı 15 yıl süren bir seridir. Çizgi roman severlerin bir süredir heyecanla beklediği dizi, nihayet geçtiğimiz günlerde Amazon Prime üzerinden yayınlanmaya başladı. Hem yaratıclığını aynı zamanda da yapımını üstlenen Robert Kirkman ile beraber Seth Rogen ve Evan Goldberg iş birliğiyle ekrana uyarlanıyor. Kadronun başrolünü ise Minari filmindeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar’a aday gösterilen Steven Yeun’un seslendirdiği ve arkasından J.K. Simmons, Zazie Beetz gibi büyük isimler yer alıyor. Invincible dizisi, yazarın ağzından çıkan "Eğer Superman'in bir oğlu olsaydı, nasıl olurdu?" cümlesinin dökülmesi ve beyninden çıkan düşüncesi, bütün evreni dolaşıp tekrar yazara ilham kaynağı olarak geri dönüyor. Kirkman, Marvel ve DC evrenlerinden aşina olduğumuz belli başlı kısımları ustalıkla bir araya getirerek, kendi hayal gücünü ortaya koyuyor.

    Dikkat ! Yazının bundan sonraki kısmı keyif kaçırıcı spoiler içerir !

    17 yaşına kadar özel bir güce sahip olmayan Mark’ın yıllardır beklediği, sabırsızlıkla hayalini kurduğu güçlere sonunda kavuşmasıyla ve J.K. Simmons‘ın seslendirdiği, güçlü bir süper kahraman Omni-Man olan babasından sonra Mark, kendi sahip olduğu güçlerin farkına varmasıyla olaylar gelişmeye başlıyor. Mark'ın süper kahraman olma yolunda attığı adımlara şahit olurken, Sam Raimi’nin ilk Spider-Man filmindekine benzer bir yerden yaklaşımı görmekteyiz. Justice League’in alternatif evrendeki varlıkları olarak tanımlayabileceğimiz Guardians of the Globe’un yanı sıra Marvel evrenindeki S.H.I.E.L.D.’ı andıran gizli bir devlet kurumunu, Hellboy’a ithafen bir dedektifi, ikinci bölümde dünyayı istila eden Flaxan'ların fazlasıyla Doctor Who dizisinde varolan meşhur kötü karakter The Silence'a ve Guardians of The Galaxy serisindeki Mantis karakterine olan benzerliği ve çizgi roman seviyesinde ilham kaynaklarını bulabileceğimiz bir sürü unsuru hikâyesine dâhil ediyor. Atom Eve'in fiziki görüntüsüyle beraber karakteristik özelliklerini ve gücünü, Marvel evrenindeki en güçlü mutantlar olan Jean Grey ve Wanda Maximoff'u andırması, asla gözlerden kaçılabilecek detay değildir. Bu bağlamda, Mark Grayson’ın aralarına katıldığı genç kahraman grubu da bu evrenin Teen Titans’ı, Young Avengers’ı belki de Young X-Men 'i olarak tanımlayabiliriz.

    Bilindiği üzere, Robert Kirkman yarattığı ve favori olarak benimsenen karakterleri acımasızca öldürmesiyle tanınan bir yazardır. Guardians of the Globe’un vahşice katledildiği sahneyi, Kirkman bunu ise şu sözlerle açıklar: “Bundan sonra gelen hikayeler, bu kayıp nedeniyle daha zengin.”  Şiddet dozu ve aksiyonun yüksek olduğu bir süper kahraman dizisi olmasıyla beraber izleyiciyi ekrana bağlıyor. Ana karakterleri arasında yozlaşmış süper kahramanların yer alması Invincible ile The Boys arasında bir paralellik yaratıyor. Ancak The Boys temelde bu yozlaşma üzerine bir dizidir. The Boys'a nazaran Invincible, asıl hikayesiyle beraber gücün verdiği kibirle yozlaşan süper kahramanları farklı bakış açılarından ele almaktadır. Ancak Kirkman'dan bu konuda da ufak bir itiraf geliyor: “Gerçekte kan konusunda pek iyi değilim, ama gerçekçi olmayan kanların meydana geldiği zamanın şok edici ve şaşırtıcı yönünden zevk alıyorum.” 

    Dizide şiddet unsurları olmasıyla beraber, aile ilişkisi ve duygularda mevcuttur. Mark'ın babasının sedyesinin başında ağlayıp," Ben elimden gelenini yaptım" derken annesi Debbie'nin ona sarılması, Debbie'nin kendi içinde varolan ruhsal çatışmasıyla beraber eşinin potansiyel ve yozlaşmış bir süper kahraman olduğuna dair şüphelendiği anlarda vardır . Robert Kirkman süper kahraman olmayan unsurları göz ardı etmek yerine insana dair olan her şeyi, Nolan'ın meşhur baş yapıtı Interstellar'ı gibi aktarmayı başarıyor.

    Invincible'ın ilk sezonu genel anlamıyla seyircilerin epey bir beğenisini kazanmayı başardı. Özellikle de aksiyonun yoğun olduğu bazı bölümler izleyenleri ciddi etkilemiş gibi görünüyor. Invincible'ın önümüzdeki yıllarda yayınlanacak olan yeni sezonları için şimdiden heyecanlı bekleyiş başlamış durumda. Invincible dizisinin yaratıcısı Robert Kirkman,"Invincible'a olan bağlılıkları ve verdikleri destekler için Amazon'a inanılmaz müteşekkirim. Invicible çizgi roman serisi, Cory (Walker) ve benim büyürken okuduğumuz ve sevdiğimiz türe adeta bir aşk mektubu niteliğindeydi. Karakterlerimizin animasyon dizisi üzerinden tekrar hayat bulması bizim için inanılmaz memnuniyet verici oldu. Bu hikayeyi en az iki yıl daha devam ettirecek olmaktan dolayı çok heyecanlıyız." ifadelerini kullandı.

    Bununla beraber dizi, sezon finaline girmeden evvel ikinci ve üçüncü sezon onayını aldı.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.