Tüm Zamanların En Çok Satan 15 Playstation Oyunu

Tüm Zamanların En Çok Satan 15 Playstation Oyunu
  • 0
    0
    0
    0
  • PlayStation evimizdeki konsolun bir parçası. Kendisi için çıkarılan harika ve baş yapıt niteliğinde oyunlar var. Ve PlaysSation dendiği zaman akılda canlanan oyunlar, anılar vardır.  Kimi oyun gönlümüzde taht kurmuş, kimiyse kapatılıp bir daha adından hiç söz ettirmemiştir. Eğer halen PlayStation oyunları oynamadıysanız ve bir türlü oynamak istediğiniz oyuna karar veremiyorsanız; gelin hep beraber herkesin satın almak için sabırla bekleyemediği, konusundan tutun grafiğine kadar heyecan uyandıran, PlayStation tarihindeki en iyi 15 oyuna hep birlikte göz atalım.

     

    15. PUBG - 7,6 MİLYON

    Daha çok PUBG olarak bilinen PlayerUnknown's Battlegrounds, eskisi kadar popüler olmayabilir. Ancak tüm platformlardaki 70 milyon adetten daha fazla satış yaparak farklı olmak istiyor. PS4'teki popülaritesine gelince, bu 7,6 milyon rakam tüm resmi yansıtmayabilir. Veriler, bunun yalnızca 2020 Ekim ayında hesaplanan mevcut oyuncu sayısı olduğunu gösteriyor.

    14. Horizon Zero Dawn - 10 + Milyon

    Guerrilla Games'in bu sürpriz oyunu, hayranları inanılmaz grafikler ve hikayelerle şaşırtmaya devam ediyor. İlk olarak 2017'de PS4'e özel olarak piyasaya sürülen PC oyuncuları, 2020 Ağustos'unda sahip oldu. Oyun, sonraki bir DLC ile popülaritesini artırdı ve şimdi tam kapsamlı olarak devam oyunu yakında geliyor olacak.

    Horizon Zero Dawn, gizlilikten hayvan takibine, bulmaca çözmeye ve tabii ki dövüşe kadar her şeyi bir araya getiriyor. İlkel teknolojinin robot canavarlarla benzersiz birleşimi, hayranların oyun dünyasının tarihi ve Aloy'un içindeki yeri hakkında giderek daha fazla ayrıntı istemesine neden oldu.

    13. GTA IV - 11,76 Milyon


     Serinin belki de en iyi anlatımı olarak kabul edilen GTA IV, tüm zamanların en çok satan PlayStation oyunlarından biri olmaya devam ediyor. Oyun zaten Amerikan Rüyası'nı abartmasıyla biliniyordu, ancak bu oyunun hikayesiyle bu fikri ana karakter Niko Bellic aracılığıyla sorgulandı. 

    Bu oyun aynı zamanda Rockstar'ın daha sinematik bir tarzdan daha gerçekçi bir tarza geçişini de işaret ediyordu. GTA V ve Red Dead Redemption 2'de herkesin sevdiği ayrıntılı ve zengin açık dünyalar, köklerini GTA IV'ün dünya işçiliğinde gördü. Belki de oyunun bu kadar iyi satılmasının bir nedeni daha.

    12. FIFA 18 - 11,8 Milyon
       

    En son FIFA sürümünün en çok satan sürüm olacağı düşünülebilir. Bununla birlikte, FIFA 18, yaklaşık 11,8 milyon adet satılan futbol / futbol serisi için bu unvanı elinde tutuyor. Bu unvan, ünlü oyuncu Cristiano Ronaldo'yu ön plana ve kapağa yerleştirdi ve FIFA 17'den daha çok hikaye tabanlı modu içeriyordu.

    11. Gran Turismo 5 - 11,94 Milyon


    Yarış oyunları kişiyi, insanların muhtemelen atari oyunları oynamak için çeyrek dönemler aradıkları daha basit zamanlara geri döndürmeyi sağlıyor. Ayrıca insanların sokak yarışlarını veya Formula 1 hayallerini yaşamalarına da izin veriyorlar. PS3'ten Gran Turismo 5, muhtemelen PlayStation'daki en iyi yarış serilerinden biridir. Kendisini "Gerçek Sürüş Simülatörü" olarak sattı ve satış rakamları da bunu destekliyor.

    10. God Of War - 12 Milyon

    God of War: Ascension'ın (bu özel PS4'ten önceki son oyun) yalnızca 360.000 kopyaya satıldığını düşünürsek , SIE Santa Monica Studio, hem yeni hem de eski oyuncuları kazandıkları için her şeyi doğru yapıyor gibiydi . Daha önce övgüyle karşılanan seriler tekdüze bir şekilde düştü, ancak bu sayede yeniden 12 milyon kopya satmayı başardı.

    9- Marvel's Spider Man - 13,2 Milyon

    Listede, PS4'e özel Marvel's Spider-Man var . Ve gerçekten, kimse şaşırdı mı? Sonuçta, kim cesur zekası ve garip bir şekilde ilişkilendirilebilir sosyal beceriksizliğiyle arkadaş canlısı mahallesi Örümcek Adam olarak oynamak istemez ki  ? Çoğunlukla yalnızca 2,1 milyon kopya satan PS2 Spider-Man oyunuyla karşılaştırıldığında, bu güncellenmiş alım 13,2 milyon adet sattı.

    Bu yeni başlık, mükemmelleştirilmiş ağ askılarını, özelleştirilebilir cihazlara sahip Örümcek Adam kostümlerini, savaşları ve adrenalini artıran yan görevleri sergiliyor. Dahası: Miles Morales oyunu ek bir bonus ve başlı başına harika bir oyundur.

    8. Red Dead Redemption 2: 13.94 Milyon


    Red Dead Redemption 2 , ortaya çıktığı anda bu listedeki yerini her zaman korudu. Oyun tüm platformlarda 13.94 milyon PlayStation kopyası ve 29 milyon kopya satmasına rağmen, bu kopyaların 17 milyonu piyasaya sürüldüğü ilk iki haftada satıldı. Bu, ona sadece video oyun tarihinin değil, eğlence tarihinin de en büyük açılışını kazandırdı.

    7. Gran Turismo 3: A-Spec - 14,89 Milyon


    Gran Turismo bir kez daha bitiş çizgisine ulaştı ve üçüncü oyunuyla yine listemizde yer aldı. Bu oyun aslında listede daha önce bahsedilen Gran Turismo 5'ten daha fazla sattı. 2001'de her araba fanatiğini çılgınlığa gönderen bu oyun, şimdiye kadarki en yüksek ikinci sürüş simülatörü olarak etiketlendi. Serinin "gerçek sürüş simülatörü" sloganına göre, bu oyun oyunculara yüksek hızlı yarışlardan gelen adrenalini ve daha fazlasını veriyor. Ayrıca ehliyet almak için yan görevleri tamamlamaları gerekiyor.

    6. Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu - 16 Milyon


    Nathan Drake'in hikayesi, uzun zamandır yapım aşamasında ve bu oyunla beraber ana karakterin hikayesi tamamlanmış bulunmakta. Serideki bu son oyun, çok sevilen karakter için harika bir uğurlama görevi oldu. Satılan yaklaşık 16 milyon kopya toplamı, bu oyun için bağımsız bir oyun olmaktan ziyade bir seri olarak bir başarı gibi geliyor.

    5. Call Of Duty: Black Ops 3 - 17.04 Milyon

    Call Of Duty, franchise geçmişini oyun içindeki en önemli birinci şahıs tedarikçiden alıyor. Bu, en iyisi olduğu anlamına gelmez, ancak 2003'ten bu yana tüm çalışmaları boyunca 250 milyondan fazla kopya sattı. Aynı zamanda Call of Duty: Black Ops III, Sony ile ortaklaşa yapılan ilk franchise oyundur.

    Oyun PS3'te sadece 1.95 milyon kopya satarken, PS4'te 15.09 milyon kopya sattı. Oyun fütüristik bir yaklaşım benimsiyor ve 4 oyunculu bir kooperatif deneyimini vurguluyor. Bu oyunun tüm platformlarda 26.72 milyon kopya satması hiçte şaşırtıcı değil.

    4. GTA: San Andreas - 17,3 Milyon
        

    Grand Theft Auto: San Andreas , tüm zamanların en çok satan PS2 oyunudur. PS2 ile 17,3 milyon kopya ve tüm platformlarda 21,5 milyon kopya sattı. Bu oyun, Rockstar Games'in video oyunlarında gerçekçilik için laboratuvar faresi olarak devrim niteliğindedir.

    3. The Last Of Us - 19 Milyon

    Naughty Dogs gerçekten de kıyamet hikayelerinin aslında kıyametle ilgili olmadığını bizlere bu oyunla aktarıyor. The Last of Us'un özü, Ellie ile Joel arasındaki büyüyen baba- kız, aile hatta arkadaşlık ilişkisini ilk elden deneyimleyip bu bağı anlamaktan geçiyor. İkili, zombilere ve gerçek kötü adam olan diğer insanlara karşı hayatta kalmak için yolculuk sırasında ailevi bir bağ geliştirir. Bu bağ, kaosun ve kötüleşen dünyanın ortasında rahatlatıcı bir örtüdür.

    PS3'te ilk sürümünde satılan 7 milyon kopya ile, Ellie ve Joel için sürekli artan ilgi PS4'e taşındı ve oyun, yeniden düzenlenen versiyonunun 11.78 milyon kopyasını daha sattı.

    2. Grand Theft Auto V - 39,71 Milyon

    Grand Theft Auto: San Andreas'ın izinden giden Grand Theft Auto V , tüm PlayStation tarihinin en çok satan oyunu olarak tacı aldı. GTA V, RPG ve nişancı unsurlarını sorunsuz bir şekilde harmanlayarak  , herkesin omuzlarındaki şeytanlar için kendisini güvenli bir alan haline getiriyor. Yalnızca PlayStation'da 39.71 milyon kopya satarak (Ps3'te 20.32 milyon kopya ve Ps4'te 19.39 kopya), ayrıca mevcut tüm platformlarda yaklaşık 130 milyon kopya sattı. Rockstar Games, formülünü Grand Theft Auto: San Andreas'tan açıkça farkla mükemmelleştirdi ve bu listede 3 yer almayı başardı.

    1. Minecraft - 100 Milyon

    Birinci sırada bu oyunu görmek sizi şaşırtabilir, ama Minecraft şu ana kadar en çok satan PS4 oyunu. Tabii ki, PUBG ve GTA V'de olduğu gibi, bu rakamlar yapay olarak şişirilebilir. Birçok kullanıcı, zaten farklı bir konsolda veya PC'de veya hatta mobil cihazda başlığın sahibi olabilir. Ancak rakamlar hala oyunun büyük popülaritesine işaret ediyor. Microsoft, oyunu 2014'te satın aldığından beri, daha birçok özelliği piyasaya sürdü. Arkadaşlar için özel sunucular barındırmaktan Fortnite'da Minecraft karakterlerini görmeye kadar, oyuncuların hangi platformu seçtikleri önemli değil, temelde oyunla bir şekilde karşılaşmamak imkansız.

     

    Kaynak : https://www.thegamer.com/


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.