Gelmiş Geçmiş En İkonik Kadın Oyun Karakterleri

Gelmiş Geçmiş En İkonik Kadın Oyun Karakterleri
  • 6
    0
    1
    2
  • Oyun dünyasında, oyun oynarken bizlere oyun oynamayı keyifli hale getiren bazı karakterler vardır. Hikayesiyle birlikte o karakterin yolculuğuyla kendimizden herhangi bir parça bulabiliyoruz. Bazı karakterler o kadar güçlüdür ki, fiziksel gücün yeri geldiğinde hiçbir önem arz etmediğini ve yeri geldiğinde mental anlamda güçlü olmanın daha önemli olduğunu ortaya koyuyor. Hayatın her alanında yeri olan kadınlar, sanal dünyada da büyük bir yer kaplıyor. Gönüllerde taht kuran bu muhteşem kadınların kim olduğunu öğrenmek ister misiniz ? Gelin o halde, bu ikonik kişilerin hikayesine hep birlikte yakından bakalım !

    LARA CROFT - TOMB RAIDER 

    Kadın karakterlerin öncüsü sayılan Lara Croft, oyun dünyasının en çok tanınan karakterlerinden biridir. 1996'da ilk video oyununu yaptığından beri, o zamandan beri on sekiz oyunda, en akılda kalıcı bir karakter oldu. Tomb Raider serisi başarılı oldu ve geliştiricileri olan  Crystal Dynamics Lara Croft'un kökenine odaklanan serisini yeniden başlatmak için yeni yayıncıları olan Square Enix ile ortaklık kurdu. Yeniden başlatılan bu seride, oyuncuların önceki oyunlarda alışkın olmadığı, savaşta test edilmiş kaşif olmayan bir Lara Croft.Oyun, Lara Croft'un karakter gelişiminin oyunun başarısının önemli bir parçası olmasıyla büyük beğeni topladı. Lara Croft'un daha insani bir tasviri, savunmasızdan güçlü iradeli bir hayatta kalana dönüştüğü için oyunu ilgi çekici hale getirdi. Oyunun başarısı , 2015 yılında piyasaya sürülen Rise of the Tomb Raider adlı devam filmini büyük bir zafere taşıdı. Ve ardından 2018 yılında gelen Shadow of the Tomb Raider ile başarılarını taçlandırdı.

    ELLIE WILLIAMS - THE LAST OF US 

    The Last Of Us'ın ana karakteri olan Ellie Williams, oyunun hikayesindeki kilit kişidir. Yaratıcısı Neil Druckmann, Joel'in The Last of Us'un kahramanı olmasına rağmen, kişisel olarak hikayeyi Ellie'nin etrafında odaklıyor. Joel ile çıktıkları meşakkatli yolculuklarında yaşadıkları gerek duygusal, gerekse macera dolu olaylar sonrasında fark edilir derecede zeki ve esprili kişiliğiyle beraber, Joel ile kendisini hayatta tutmak için ne gerekiyorsa yapmıştır. Bu ikili ilişkinin en güçlü yönlerinden biri, Ellie'nin Joel'i kaybetme korkusudur, tıpkı Riley, Tess ve Sam'i yaşadıkları dünyaya kaybetmiş olması gibi. İnatçılığı, kararlılığı ve hayatta kalma arzusu ile Ellie bizleri kendisine çekmeyi başarıyor.

    SONYA BLADE - MORTAL KOMBAT 

    Sonya Blade, Mortal Kombat dövüş oyunu serisinden kurgusal bir karakterdir. ilk olarak serinin ilk çıkan oyunu olan Mortal Kombat'da görülmüştür. Kano'yu takip ederken yanlışlıkla Mortal Kombat turnuvasına girer ve Shao Kahn'ın amaçlarını öğrenir. Asıl amacı Earthrealm'ı korumak olan bir Special Forces ajanıdır.

    ALCINA DIMITRESCU - RESIDENT EVIL VILLAGE 


     

    Resident Evil Village oyununun fragmanı yayınlandığı andan itibaren, görünüşü ve yarattığı gizemli hava ile büyük ses getiren Alcina Dimitrescu, Dimitrescu Kalesi'nin varisidir. Boyu üç metre olan bu muhteşem kötünün, 1950'ler ile 2020'ler arasında en az yetmiş yıl boyunca, vampirizm ve bakire kanından şarap yapmak için insanları öldürmüş,bir dizi şiddet cinayet düzenlemiştir. Dimitrescu'nun kızları olduğunu düşündüğü üç kadınla birlikte yaşadığı biliniyor. Kendisi Ethan Winters'ın en büyük düşmanıdır.

    DINAH LAUREL LANCE / BLACK CANARY - INJUSTICE 2

    Injustice 2'de Adalet Birliği'nin dağılmasını, Superman Luthor ve Wayne iş birliği ile açılan özel bir hapishanede tutulmasıyla beraber gelişen bir dizi olayları konu alıyor. Black Canary, DC Comics tarafından yaratılmış bir kadın süper kahramandır. İlk olarak DC Comics'in yazar ekibinden Robert Kanigher ve Carmine Infantino tarafından Flash Comics'in Ağustos 1947 tarihli 86. sayısında kullanılmıştır. Sonik kuş sesi, dövüş sanatları üzerindeki yeteneğiyle birlikte, çizgi romandaki benzerliği ile oyuncuları kendisine hayran bıraktırıyor.

    CASSANDRA CAGE - MORTAL KOMBAT 

    Cassandra Carlton "Cassie" Cage , Mortal Kombat dövüş oyunu serisinde yer alan bir karakterdir. Cassie, Özel Kuvvetler'de görev yapan eski bir çavuş ve Johnny Cage ile Sonya Blade'in kızıdır. Cassie, Mortal Kombat X ile ilk çıkışını yaptı ve oyunun hikaye modunda baş kahramanlarından biri olarak görev yaptı. Cassie, Mortal Kombat 11'de oyunun hikaye modunda bu sefer ana karakter yerine, yardımcı karakter olarak geri dönüyor. Cassie, sarı saçları ve annesininkine çok benzeyen yüzü ve figürü ile her iki ebeveynine de saygı duruşunda bulunurken, güneş gözlüğü, keskin zekası ve ukala tavrı babasını anımsatıyor. 

    JILL VALENTINE - RESIDENT EVIL 3 REMAKE

    Resident Evil serisinin kilit karakteri olan Jill Valentine, 27 Eylül 1998 yılında Raccoon City'den kaçmak isterken Nemesis'in suikast radarına giriyor. Jill bir yandan hayatta kalma mücadelesi verirken, diğer yandan Carlos Oliveria ile yollarının kesişmesiyle Umbrella'ya ait tüm gerçekleri keşfediyor. Kıyafeti ve fiziki görünümüyle Jill Valentine, bu oyun serisinde en popüler karakterdir. 

    FAITH CONNORS - MIRROR'S EDGE 

    7 yaşındayken Kasım İsyanları’nda yakın hissettiği annesi öldürülmüş, babası ise zar zor canını kurtarabilmişti. Kardeşi Kate ve babasını bırakmak kalbine ağırdı ama bu şehre mahkum şekilde daha fazla yaşayamazdı. Sokaklarda tanıştığı insanlarla büyüdü, bir Koşucu oldu ama hiçbir zaman “inancını” kaybetmedi Faith Connors…

    ALOY - HORIZON ZERO DAWN 

    Guerrilla Games‘in geliştirdiği, Sony’nin yayıncılığını üstlendiği Horizon Zero Dawn'ın en ikonik ve dikkat çeken karakteri Aloy, post- apokaliptik bir evrende, makinelerin hüküm sürdüğü bir çağda, onun maceralarına tanık olmakla beraber zorluklardan zorluklara koştuğu bu evrende, zorlu çocukluk dönemiyle birlikte dışlanan ve her şeye rağmen, mücadeleci karakter gelişimini tüm oyun boyunca görüyoruz.

    CLAIRE REDFIELD - RESIDENT EVIL 2 REMAKE 

    Ağabeyi Chris Redfield'dan haber alamayan Claire, Raccoon Şehri'nin yolunu tutar. Şehre adım attığı andan itibaren zombilerin istilasına tanıklık eder. Zorlu bir mücadele içerisinde kalan Claire, ağabeyini ararken hayatta kalma yolculuğuna, göreve yeni başlayan çaylak polis memuru Leon Scott Kennedy ile ardından yer altında kendisine eşlik eden küçük dostu Sherry Birkin ile yoluna devam eder. Çetin ceviz ve tuttuğunu koparan bir karakter olan Claire, mücadele etmekten asla usanmıyor. Mr X, Doktor Birkin ve Chief Irons gibi kötülere rağmen, düşmüş ve yok olmuş bu şehirden, yeni edindiği dostlarıyla beraber çıkmayı başarır.

    CHLOE FRAZER - UNCHARTED THE LOST LEGACY

    Chloe, serinin en popüler karakterlerinden birisi olarak dikkat çekiyor. Kendisi zekâsı, arkeoloji bilgisi ve doğaçlama yapısı ile Nathan Drake'e rakip olan meşhur bir hazine avcısıdır. Chloe, dürtüsel ve doğaçlama bir yapıya sahip, zekâsına güveniyor ve yöntemleri çoğu zaman ahlâki çizgilerde kalsa da en sonunda istediğini elde etmeyi başarıyor. Hindistan'ın dağlarının derinliklerine inerken bu çetin yolculukta yalnız değildir. Uncharted 4'te gördüğümüz, Rafe Adler tarafından tutulan Nadine Ross ile beraber yolculuğuna devam ediyor.

    CIRI - THE WITCHER 3 : WILD HUNT

    Cintra'nın tek prensesi, Geralt'ın süpriz çocuğu Ciri hem görünümü hemde hikayesi ile dikkat çekmekte. Annesinin ölümüyle birlikte Ciri, Cintra'nın tek varisi konumundaydı. Bu sebeple Calanthe, torununu yetiştirmek için çok özen gösterdi. Ciri'nin Sürpriz Çocuk olduğunu bilen kraliçe, torununun ve tahtın tek varisinin kaderinin bir witcher ile kesişmesinin önüne geçmeye çabalamasına rağmen, Ciri'nin dadısı ona, kendisinin kaderinin ak saçlı bir witcher ile kesişeceğini, kendisi gibi witcher olmak için yetiştirilmek üzere alınıp götürüleceği söylemişti. Calanthe bu olayı öğrendiğinde çok sinirlenmiş olmasına rağmen Ciri, kaderinin anlatıldığı gibi bir witcher ile kesişeceğine kesin olarak inanmaya başlamıştı.

    Duny'nin lanetinin kaldırıldığı günden tam 6 yıl sonra Geralt Cintra'ya geri döndü. Kalan tek varisi ve soyunu kaybetmek istemeyen Calanthe, Geralt'tan bir grup erkek çocuk arasından seçim yapmasını istemiş, böylelikle Pavetta'nın bir oğlu olduğuna inanmasını sağlamaya çalışmıştı. Ancak Geralt, hiçbir çocuğu yanına almadan, hatta Pavetta'nın çocuğunu bile görmeden Cintra'dan ayrılmıştır. Ciri, Geralt'ın Kaderi, onun Süpriz Çocuğu , Witcher'ımıza Kader'in en karmaşık ağlarıyla bağlı birisidir.

    KARA - DETROIT BECOME HUMAN 

    Kara bir AX400 Android ve Detroit : Become Human oyunundaki üç kahramandan biridir. Sahibi Todd Williams'ın evinde hizmet veren ve kızı Alice'e bakan sıradan bir robot hizmetçidir. Todd tacizciydi, şiddetliydi ve geçmişte Kara'yı defalarca kırdı, bunun sebebi ise Alice'i korumaya çalışmasından kaynaklanıyordu. Her seferinde, Kara onarım için gönderildi ve sıfırlama işlemi gerçekleştirilerek, hafızası sıfırlandı. Kara, daha sonra saldırganlık belirtileri göstermeye başlıyor. Bu hikayede aslında Kara Todd gibi zalim insanlara rağmen hem hayatta kalmaya çalışıyor hemde toplumun kendisine öngördüğü rolünü benimseyerek, yozlaşmış insanlıkta yerini edinmeye çalışıyor.

    YENNEFER OF VENGERBERG - THE WITCHER 3 : WILD HUNT

    1173 yılında,Belleteyn zamanı,Aedirn'in başkenti Vengerberg'de doğan Yennefer doğuştan kambur biriydi. Yennefer,Aretuza Akademisine kabulünden kısa süre sonra intihar etmeye çalıştı. Onu intihara sürükleyen şey ise şüphesiz travmatik çocukluğuydu. Geralt Of Rivia’nın gerçek aşkıdır. Aynı zamanda Ciri’ye annelik yapmıştır. Simsiyah saçlı, menekşe gözlü, yalnızca siyah veya beyaz giyen, soğuk kalpli bir karakterdir.

    MAX - LIFE IS STRANGE

    Maxine Caufield adında fotoğraf çekmeyi çok seven ve ilgi uyandırıcı her şeyin fotoğrafını çeken, okulun kızlar yurdunda kalan bir lise öğrencisinin zamanda yolculuk yapabildiğini keşfetmesi ve her kararının kelebek etkisini oluşturmasıdır. Yaklaşan bir fırtınayı öngördükten sonra Max, kasabanın yok olmasını önlemek için sorumluluk alır. Oldukça utangaç olan Maxine, becerileri adına şüphelere sahip kararsız ama bir o kadar da cesur bir kızdır. 

    EVIE FRYE - ASSASSIN'S CREED SYNDICATE 

    Evie Frye , Jacob'un ikiz kız kardeşidir. Suikastçılara ikiz erkek kardeşi Jacob ile beraber katılırlar. Evie, ikizi Jacob'ın aksine zeki ve sinsi bir karakterdir ve genellikle Jacob'ın yarattığı hasarı düzeltmeye çalışır, bu yüzden de sık sık onunla ters düşer.
     

    CHUN LI - STREET FIGHTER

    Chun-Li, Capcom'un tüm dünyada geniş yankılar uyandırmış video oyunu Street Fighter'ın ilk ve en önemli kadın karakteridir. Chun-Li adı Mandarin kökenli olup "Bahar Güzeli" anlamına gelmektedir. Chun-Li olağanüstü dövüş yeteneklerine sahip genç bir kadındır. Babası, o küçükken Bison tarafından kaçırılmış ve hapsedilmiştir. Annesini de kanserden kaybedince, hayatta bir başına kalmıştır. Artık tek amacı yıllardır görmediği babasına ulaşıp onu kurtarmaktır. Gen adlı dövüş ustasını bulmasını söyleyen bir mektup bulduktan sonra harekete geçmeye karar verir ve Bangkok’a doğru yola çıkar.
     

    ELENA FISHER - UNCHARTED 

    Amerikalı eski bir gazeteci ve aynı zamanda Elena, parlak ve kendine güvenen bir tarihsel gizem araştırmacısıdır. Nathan Drake'in tıpatıp ikizi olan Elena, tıpkı onun gibi çekici, zeki, inatçı ve düşmanlarına karşı ilginç bir mizah anlayışlarına sahiptirler. Kendisi aynı zamanda Nathan Drake'in eşidir.

    MONA SAX - MAX PAYNE

    Mona Sax (16 Ağustos 1969-2003) Max Payne serisi 'ndeki femme fatale kurgusal karakterdir. Mona, Coney Adası'nda terk edilmiş bir lunaparkta yaşayan, serinin ana karakteri Max Payne ile tehlikeli bir ilişki içinde olan polislerin peşinde olduğu kiralık katildir. İlk Max Payne oyununda, Mafya patronu Angelo Punchinello'nun istismara uğramış karısı olan Lisa'nın küçük kız kardeşidir ve onun "kötü ikizi" olarak tanıtıldı.

    HEATHER MASON - SILENT HILL

    Önce Silent Hill'de bebek olarak ortaya çıkan ve daha sonra Silent Hill 3'ün kahramanı olarak görünen bir karakterdir . O, Alessa Gillespie ve Cheryl Mason'ın reenkarnasyonu ve Silent Hill serisinin ana  kahramanı Harry Mason'ın evlatlık kızıdır. Görünüşte kaygısız bir kız olmasına karşın, Heather içten içe karamsar ve hayal kırıklığına uğradığında öfkelenen ergen bir kızdır. Babası Harry'nin ölümünden sonra, Heather'ın kişiliğinde çok belirgin bir değişiklik olur: Yavaş yavaş düşünceli ve kasvetli hale gelir. Heather spektrofobi kişilik bozukluğuna sahiptir. Aynalara bakmaya korkan Heather, aynaların ardında bambaşka bir benliği olduğuna inanıyor. Çeşitli yaratıklara ve dehşet verici olaylara karşı ilerleyen vakitlerde daha soğukkanlı tepkiler veren Heather oyun boyunca kişiliği ile oyuncuyu kendisine çekmeyi başarıyor.

    YUNA - FINAL FANTASY X 

    Yuna kibar, sadık, dürüst, kibar ve tutkulu bir insancıl, başkalarının içinde en iyisini görmeye çabalayan ve görevi olduğunu düşündüğü her görevi yerine getirme konusunda güçlü bir inanca sahip. Naiftir, her zaman en iyisine inanır ve başkalarının ihtiyaçlarını kendisinin üstüne yerleştirir, birini yüzüstü bıraktığını hissettiğinde özür dileyen temiz yürekli bir karakterdir. Yuna, gençliğine rağmen yetenekli bir sihirdardır, daha tecrübeli akranlarını aeon düellolarında yenmeyi başarıyor. Ölen kişinin ruhlarını Farplane'e göndermek için gönderme ritüelini gerçekleştirir. Şifa ve destek sağlayan beyaz büyüde ustadır.

     

    Kaynaklar : 1 , 2 , 3 , 4


    Yorumlar (1)
    • Sylvanas Windrunner fan club Isparta bölge müdürü olarak bu yazıda yer almamasını üzülerek kınıyorum.

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.