Fikrini Geliştir

Fikrini Geliştir
  • 0
    0
    0
    0
  •     Günümüzde her şey hızlı adımlarla ilerliyor ve buna ayak uydurmak her geçen gün zorlaşmakta. Bununla beraber yeni fikirlerin ortaya çıkması baş göstermektedir. Bu fikirler herkes tarafından düşünülmekte ve çözümler ortaya çıkmaktadır. Asıl sorun burada başlamaktadır. Bunun nedeni ise fikirlerin aslında bilinmesi ya da tahmin edilmesi. Bu sebepten dolayı bunu geliştirmek için de benzersiz bir çözüm ortaya çıkarmamız lazım ki fikrimizde bir fark yaratalım. Tabi ki bunu yapmak girişimciler, şirketler ve üreticiler için zor bir aşama içermektedir. Aşamaları gerçekleştirirken mantıklı ve bu fikrin insanların sorunlarına çözüm oluşturabilmesi gerekmektedir. Bu fikrin aşamalarını gerçekleştirirken yapacağımız adımlara bakalım. Bu fikir adımları sorunlar, çözümler ve ekip.

    Sorunlar:

       Bir fikrin ortaya çıkmasında en büyük etken tabi ki de insanların sorunlarına bir çözüm üretmektir. Sorunları en iyi gözlem yaparak bulabiliriz (Gözlem yaparken not almayı unutmayın) ve bu sorunları genelden özele indirgeyerek fikrimizin insanlar için asıl sorunlarını bulmuş oluruz. Örnek olarak ise trafik problemi. Trafik problemi aslında genel bir konu. Bu konuyu insanların trafikte harcadığı zamana indirgeyelim, bunu da trafikte harcanan zaman yüzünden arabaların daha fazla yakıt harcamasına sebep olduğunu düşünelim. Bulduğumuz sorunu daha da özele çekerek asıl sorunu bulursunuz ama bu size kalmış. Sorunları da insanların problemlerine yönelik sorular sorarsak fikrimizin daha iyi bulabilir ve ona göre yönelebiliriz. Sonra ki adıma geçebiliriz.

    Çözümler:

       Sorunlara benzersiz çözüm sunmak fikrimizin gelişmesinde büyük bir etken yaratmaktadır. Yukarıda belirttiğimiz trafik problemini en özele kadar indirgeyerek aslında çözümün birazını yapmış bulunmaktayız buna ek olarak bu sorunun insanların daha iyi bir deneyim sunmak ve ayrıca problemi en aza indirmek için harcadığımız zaman, para ve bilgi birikimi bize çözümü bulmamıza neden olacaktır. Çözümü bulmak sorunu tespit yaptıktan sonra zor olan bir kısım gibi gözükse de bunu bir sonra ki adım olan ekip ile çözmek daha kolay olur.

    Ekip:

      Sorunları ve çözümleri bulurken tek başımıza yapmak ya da ilerletmek zor olduğu için bir ekibe ihtiyacımız var. Ekibin en iyi yanı ise sorunları ve çözümleri kısa sürede bulup bitirmeye. Ayrıca farklı düşüncelerin harmanlamasında güzel bir ortam yaratmış oluruz. Ekipsiz bir fikir hayata geçirmektense ekipli bir fikir en büyük yardımcınız olur.

       Yukarıdaki bahsettiğimiz etkenler bir fikrin sürdürülebilmesi için gerekli olan adımlar olduğunu düşünmekteyim. Eğer bu adımları güzelce uygularsak bir fikri geliştirip insanlığın hizmetine sunarız ve fikrin sahipleri ise bundan mutluluk duyacaktır. Umarım herkesin istediği bir fikir hayata geçmesi dileği ile.

     

    "Hiç bir şey zor değildir, yalnız onu ufak parçalara bölmesini bilelim" / Henry Ford

     

     

     


     
     
     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.