Dc: Kahramanlarının Gizli Kimliklerini Gizlemelerinin 10 İlginç Yolu

Dc: Kahramanlarının  Gizli Kimliklerini Gizlemelerinin 10 İlginç Yolu
  • 2
    0
    0
    0
  • Süper kahramanların gizli kimlikleri onlar için çok önemli olabilir. Bazı kahramanlar için ailelerini vahşice öldürülmekten koruyan tek şey gizli kimlikleridir ve onları güvende tutmak için her yolu deneyeceklerdir. DC Comics'in kahramanları bu konuda farklı değil. Birçoğu kimlikleriyle halka açıkken, diğerleri dünyayı daha iyi bir yer haline getirme yeteneklerini tehlikeye atacağından değil. 

    DC, kahramanları her türlü tehditle karşı karşıyayken, tüm zamanların en büyük komik hikayelerinden bazılarını anlatıyor . Yıllar boyunca gizli kimliklerini saklama biçimleri oldukça ilginç olabilir, her biri kahramanların kendileri kadar farklıdır.

     

    Ölümsüzlükleri Gizli Kimliklerini Anlamsızlaştırıyor
     

    Ölümsüzlük yaygın değil ama ölümsüz olan bazı kahramanlar var ve bu onların gizli kimliklerini oldukça ilginç kılıyor. Örneğin Hawkman gibi birini alın - zaman ve uzayda reenkarne olur ve şu anda arkeolog Carter Hall olarak çalışırken, gizli kimliği kimse için önemli değildir - tek sevdiği kişi de onunla reenkarne olan Sheira Hall'dur.

    Ölümsüz kahramanlar için gizli kimlikleri önemli değildir çünkü sevdiklerinden hiçbiri uzun zaman önce ölmemiştir. Düşmanları onları bulmaya çalışmıyor bile - İblis'in kim olduğunu öğrensek ne fark eder ki? Onu ölümlü kılığında avlamak büyük bir hata olur.

    Şekil Değiştirebilirler

    Marslı Manhunter'ın pek çok büyük gücü var, ancak biri kimliğini gizlemeye geldiğinde son derece kullanışlıdır. Yani kendisi bir şekil değiştirendir. Marslı Manhunter, kelimenin tam anlamıyla birden fazla kişi olabileceğinden, birden fazla sivil kimliğe sahiptir. Bir şekil değiştiricinin inanılmaz gücü, bir kahramanın gizli kimliklerini pek çok şekilde saklamasını sağlar.

    Herhangi biri gibi görünme yeteneği, biri onları değiştirirken içeri girse bile, tekrar değişebilecekleri ve izleyicinin hangisinin gizli kimlik olduğu ve hangisinin olmadığı hakkında hiçbir fikri olmayacağı anlamına gelir. Gizli bir kimliği gizlemenin en iyi yollarından biridir.

    Son Derece Tanımsızlar

    Nightwing, DC Evrenindeki en büyük sokak kahramanlarından biridir, ancak gizli kimliğinin anlaşılması kolay olmalıdır. Kimliği sadece küçük bir domino maskesiyle korunuyor ve şimdiye kadar biri onun izinde kim olduğunu anlamış olmalıydı. Ancak Nightwing ile ilgili bir şey var, herhangi bir şehirdeki milyonlarca insana benziyor. 

    Dick Grayson, ünlü arka yüzünün yanı sıra o kadar çok insana benziyor ki, yüzünün çoğunu görse bile kimse kimliğini çözemedi. O da tek kişi değil, çünkü birçok kahraman gizli kimliklerinde o kadar sıradan görünüyor ki onları bir kadrodan çıkarmak imkansız olurdu.

     

    Kötüler Aslında Gizli Kimliklerini Sırlarını Saklarlar

     Bu nadirdir, ancak dürüst olmak gerekirse, çoğunlukla Batman'a olur. Birkaç kötü adam Batman'in kim olduğunu biliyor - Riddler bunu anladı, Bane kesinlikle biliyor, özellikle de Gotham'ı "City Of Bane"de ele geçirdikten sonra ve Joker Batman: Three Jokers'de yaptığını açıkladı . Ancak, hepsi farklı nedenlerle gizli tutuyorlar. Riddler, herkesin cevabının değersiz olduğunu bildiği bir bilmece yüzünden beyni hasar görene kadar yaptı. Bane onu tutuyor çünkü Batman üzerinde güç sahibi olmasına izin veriyor. Joker, Batman'e canı istediği için zarar vermelerini istemediği için kimseye söylemez. Al Ghul'lar da biliyor ama gizli tutuyorlar. Bazen, böyle bir sır, bir kötü adam için bile ifşa edilemeyecek kadar iyidir.

    Bazen Kötü Adamların Zihinlerini Silmeleri Gerekmiştir
       

     Kötü adamların, vücut değiştirdikleri veya başka bir nedenle olsun, kahramanların kimliklerini öğrendiği birçok zaman olmuştur. Kimlik Krizi'nde açıklandığı gibi , bazen kahramanlar, aksi takdirde yapamayacakları boyutlara gitmek zorunda kaldılar ve buna zihin silmeleri de dahildi. Bu onları ısırmak için geri geldi ve artık yaptıkları bir şey değil, ama masadan da değil.

    Durumlar yeterince kötüyse, zihin silmelerin tekrar masaya geleceği neredeyse kesin. Ahlaksız olabilir ama bazen bu tür şeyler gizli kimlikleri güvende tutmak için yapılmalıdır.

    Daha Yüksek Bir Güce Çağırıyorlar  

    Süper kahramanların yüksek yerlerde arkadaşları vardır ve bu genellikle gerçek anlamdadır. Wally West'i al. Bir keresinde kimliğini dünyaya ifşa etti ve onun için çok kötü bir şekilde sona erdi. O sırada Hal Jordan olan Spectre'a gitti ve Flash olduğu hafızasını dünyadan silmesini istedi. Bu ona ters tepti, ancak bunun olasılık alanında olduğunu gösteriyor.

    Süper kahramanlar güçlü insanları tanırlar ve neredeyse her şeye gücü yeten güçlerini kullanarak bilen insanların zihinlerini kelimenin tam anlamıyla değiştirmek için gizli bir kimliği güvende tutmaya yardımcı olabilirler.

     Sivil Kimlikleri Herkesin Süper Kahraman Olduğuna İnanamayacak Kadar Geek

    Birinin kimliğini güvende tutmanın kesin bir yolu, kimsenin bir süper kahramanın yapmasını beklemeyeceği bir işi yapmaktır. Örneğin Atom'u ele alalım - hem Ray Palmer hem de Ryan Choi, birinin süper kahraman olmasını bekleyeceği son insanlar. Onlar kitap kurdu, inek insanlar ve bu tür insanlarla ilgili klişeler, çoğu insanın asla süper kahraman olduklarına inanmayacağı anlamına geliyor. 

    Bu, birçok farklı kahraman için olur - örneğin kimse bir fizik profesörünün süper kahraman olduğundan şüphelenmez. Her türden kahramanın, birçok insanın bir kahramanın gizli kimliğinden şüphelenmesini engelleyen inek gizli kimlikleri vardır.

    Bir Haber Ajansında Çalışıyorlar Veya Bir Haber Ajansında Çalışan Birini Tanıyorlar
     

    Gazete veya başka bir haber ajansları için çalışan süper kahramanlar, insanların gizli kimliklerini bulmasını engellemek için mükemmel bir yola sahiptir. Clark Kent gibi biri Superman'le milyonlarca kez "röportaj" yaptı ve Lois Lane muhtemelen kendisinin veya diğer kahramanların kimliklerini ortaya çıkaran hayal edilebilecekten daha fazla hikayeyi göz ardı etti.

    Çoğu zaman, süper kahramanlar, sırasıyla Barry Allen'ın uzun zamandır sevgilisi Iris West veya Wally West'in diğer önemli Linda Park'ı gibi gazete veya haber ağı için çalışan biriyle çıkar, bu da onların kimliklerini ortaya çıkarabilecek herhangi bir hikayeden önde olmalarına yardımcı olur.

    Superman Yıllar Boyunca Her Türlü Yöntemi Kullandı
     

    Superman, gizli kimliğini açıklamadan önce kimliğini gizlemek için her türlü yöntemi kullanmıştır. The Daily Planet'teki işinin arkasında, yaptığı işi ve duruşu gibi şeyleri kullanarak kimliğini gizledi. Mesela, normalde Superman dik duruyor; ama Clark kambur dururak gizliliğini korudu. Bununla beraber Supermen dışa dönük tavıra sahipken, Clark tecrit edilmiş veya güçleri  özelliklerini karıştırıyor gibi ve bu tarz karakteristik özellikler sayesinde kimliğini çok rahat gizledi.

    Bunun da ötesinde, Superman robotlarını kullandığı biliniyordu, böylece o ve "Superman" aynı anda aynı yerde görünebilirdi. Superman, gizli kimliğini gizleme konusunda bir profesyoneldi, bu da Lois Lane gibi bir tazı ile yıllarca uğraşmak zorunda kaldığında mantıklı geliyor.

     Her Şeyde Olduğu Gibi Zengin Olmak En İyi Çözümdür


     Bruce Wayne bir milyarder ve bu, parasını hemen hemen her şeyi yapmak için kullanabileceği anlamına geliyor . Tıpkı gerçek dünyada olduğu gibi, para hepsinin en büyük süper gücüdür ve zengin kahramanların kimliklerini gizli tutmak için her türlü yolu vardır. Batman ve Green Arrow gibi zengin kahramanlar, kostümlerden ekipmana kadar her şeyin en iyisini karşılayabilir ve genellikle sırlarını saklamak için kullanabilecekleri harika destek sistemlerine sahiptir.

    Üstüne üstlük, sıradan insanların Bruce Wayne veya Oliver Queen gibi birinin şehri güvende tutmak için her gece hayatlarını riske atacağına inanması zor.

     Kaynak : https://www.cbr.com/


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.