Naruto: Sasuke'den Nefret Eden 10 Anime Kahramanı

Naruto: Sasuke'den Nefret Eden 10 Anime Kahramanı
  • 3
    1
    2
    1
  • Naruto , animenin en ünlü  kötü şöhretli rakiplerinden birini tanıttı: Aklında intikam olan Sasuke Uchiha. Katil kardeşi Itachi Uchiha'ya duyduğu nefreti saplantı haline getiren ünlü Uchiha klanının son üyesi olarak tanıtıldı. Sasuke klanının intikamını almayı kendine görev edindi ve bu saplantı onu köyünü ve arkadaşlarını terk etmeye itti.

    Sasuke'nin dünya görüşü ve tutumu, özellikle Itachi'nin Uchiha klanını ortadan kaldırmasının gerçek nedeni ışığında, birkaç kez daha değişti. Yine de, Sasuke'nin onu diğer anime kahramanlarından uzaklaştıracak birçok olumsuz kişilik özelliği, bakış açısı veya eğilimi var ve kimse onları Sasuke'yi uzaklaştırdığı için suçlayamaz.

    Edward Elric İntikam Üzerinden İyileşmeyi Teşvik Etmek İstiyor (Fullmetal Alchemist: Brotherhood)
        

    Edward Elric, kan dökülmesine ve nefrete yabancı olmayan bir ulus olan Amestris'te büyüdü. Korkunç İşvalan İç Savaşı, bu ülkenin kanlı tarihinin sadece bir örneğidir ve Edward, ardından gelen nefret döngüsünün oldukça farkındadır. Edward, aslında Scar'ı vurmaya çalıştığında, iyi arkadaşı Winry Rockbell'i intikam almak için konuşmak zorunda kaldı.

    Edward kayıptan payını aldı ve intikamın, kibirli gururun ve güç hırsının, bir kişi ne kadar güçlü olursa olsun, işleri daha da kötüleştireceğini biliyor. Edward, Sasuke'nin güç ve intikam arayışından, en azından söylemek gerekirse, derinden rahatsız olurdu.

    Shota Aizawa Kötü Bir Öğrenci Gördüğünde Tanır (My Hero Academia)

    Shota Aizawa, Naruto dünyasında Kakashi Hatake ile kendi hikayesinde gevşek bir şekilde benzer bir role sahiptir. Öğrencilerinden en iyisini bekleyen sert ve talepkar bir öğretmendir ve uygun bir kahraman ya da ninja yapmanın güçlü süper güçlerden daha fazlasını gerektirdiğini bilir.

    Aizawa, Sasuke'nin Sharingan gözü gibi yetenek ve yeteneklerini övecekti, ancak aynı zamanda Sasuke'yi yapımda ciddi bir sorun olarak kabul edecek ve Sasuke'nin dostluk ve işbirliği üzerindeki önemini küçümseyecekti. Hiçbir gerçek kahraman böyle kolay bir gücü ele geçirmek için tek başına kaçmaz.

    Erza Scarlet, Kederi Kötü Amaçlar İçin Kullanmaktan Daha İyi Bilir (Fairy Tail)


     

    Güçlü bir S Seviye büyücü olan Erza Scarlet de çocukluğunda büyük kayıplara uğradı. O kulede çalışırken yıllarca çocuk köleydi ve kaçmaya çalışırken birçok arkadaşını kaybetti. Şimdi, Erza, kimsenin onun gibi acı çekmemesini sağlamak için hayatını yapıcı bir şekilde kullanıyor.

    Ancak bu deneyim, Erza'yı asla encilleştirmedi. Şefkat, dostluk ve güvenin yaralarını iyileştireceğini ve ona güç vereceğini anlıyor ve Sasuke Uchiha kendi kederiyle ters yöne gitti. Sasuke, Fairy Tail loncasının sahip olduğu her değerle çelişir ve bu onu Erza'nın pek çok düzeyde düşmanı yapar.

    Avatar Aang, İntikamın İki Taraflı Bir Kılıç Olduğunu Açıkladı (Avatar: The Last Airbender)


        

    Güçlü Avatar Aang, tıpkı Sasuke ve Erza gibi ciddi bir kayıp yaşadı, ama o her zaman yoluna devam etti. Aang, Avatar olarak eğitime devam etti ve kederini olumlu bir şeye kanalize ederek tiranların ve savaşın olmadığı barışçıl bir dünya yarattı. Daha da önemlisi, Ateş Ulusu'ndan asla intikam almamıştı.

    Aang intikamın her iki tarafa da zarar vereceğinin farkındadır ve buna asla değmez. Bunu, annesinin katilinden kanlı intikam almaya cesaret edemedikten sonra ona inanan yakın arkadaşı Katara'ya söyledi. Bu arada Sasuke, intikam almak ve dünyanın acısını sürdürmekle ilgilidir.

     Thorfinn Karlsefni İntikam Planlarının Anlamsız Olduğunu Öğrendi (Vinland Saga)


     

    İlk başta, Thorfinn Karsefni babasının ölümünden beri, tıpkı Sasuke gibi intikam almak istese bile o çizgiden ilerlemez. Kurnaz Askeladd, Thorfinn'in kendi Itachi'sidir ve Thorfinn, ondan intikam almak için yıllarını harcamıştır. Bunun dışında başarısız oldu. 

    Prens Canute onun yerine Askeladd'ı öldürdüğünde Thorfinn'in elinde hiçbir şey kalmadı, Ketil'in Danimarka'daki çiftliğinde çalışırken tüm şiddet olaylarıyla ilgili kabuslar gördü ve ardından barışçıl Vinland'ı yaratacak bir pasifist oldu. Bu arada Sasuke hala intikam modunda sıkışmış durumda ve Thorfinn ona çok acıyor ama aksi halde mesafesini koruyor.

    Raphtalia İntikamdan Devam Etmeyi Öğrendi (The Rising of The Shield Hero)
        

     

    Birçok anime karakteri ciddi kayıplara uğradı ve en azından suçlu olan taraftan intikam almayı düşündü, ancak bu kahramanlar genellikle intikamın sadece daha fazla acı getireceğini öğrenirler. Raphtalia, tüm hayatını intikam üzerine inşa etmemeyi öğrenmiş bir yarı-insandır.

    Halkını katleden ve köleleştiren iğrenç asilzadeden intikam aldı ama Raphtalia hızla yoluna devam etti ve daha fazla acıyı önlemek için dünyada iyilik yapmaya yemin etti. Sasuke'nin intikam konusundaki karanlık saplantısından ve bunda bulacağı kişisel tatminden iğrenecekti.

    Tanjiro Kamado Ailesini Kaybetti Ama Kalbini Değil (Demon Slayer)


     

    Tanjiro Kamado, ciddi kayıplara uğramış ancak bu süreçte insanlığını kaybetmemiş olan bir başka anime kahramanıdır. Tanjiro, "Değer verdiğim hemen hemen herkesi kaybettim" kulübünde Sasuke ve diğerlerine katılır, ancak onun da altın gibi bir kalbi vardır.

    Tanjiro sadece bir kişiden intikam almak istiyor: Kurtulması imkansız olan Muzan Kibutsuji . Ve Tanjiro bunu sadece kendi ailesinin intikamını almak için yapmıyor - kimsenin ailesini kaybetmemesini sağlamak istiyor, şefkatli ve özverili bir insan olduğunu kanıtlıyor. Sasuke aksine, kendisi için her şeyi yapar.

    Shinra Kusakabe Kederden Uzaklaştı Ve Kahraman Olmayı Amaçlıyor (Fire Force)

    Shinra Kusakabe, aile üyelerini kaybetmenin nasıl bir şey olduğunu da biliyor. Annesinin öldüğünü ve küçük kardeşi Sho'nun da kaybolduğunu düşündü. Ancak Sho, Ashen Flame Kültü'nün bir üyesi olarak hayatta ve Shinra, Sho'yu iyi adamların tarafına geri getirmeye yemin etti.   

    Çektiği acıdan bağımsız olarak, Shinra bir kahraman olmaya kararlı, neredeyse karikatürize bir şekilde. Gerçek bir itfaiyeci olarak, yalnızca insanları ve günü kurtarmayı amaçlar ve bu konuda asla kendini kaptırmaz. O alçakgönüllülükle hizmet etmek ve intikam için kendi susuzluğunu gidermek için burada.

    Levi Ackerman, Sasuke'nin Pervasız Ve Melodramatik Yollarını Eleştirecekti (Attack On Titan)


     

    Levi Ackerman'ın da karanlık bir tarafı var ve öfke ve kedere kendini kaptırdığı için Sasuke'yi suçlamaz. Yine de Levi bir anti-kahraman, kötü adam değil ve Sasuke'nin düzensiz yollarını takdir etmeyecekti. Levi, kurallara göre hareket eder ve her şey hakkında temkinlidir ve sürprizleri veya pervasız öfkelilerin eylemlerini takdir etmez.

    Levi zaten kabadayı Eren Yeager ile dolu ve Levi, yerini bilen sadık bir Konoha ninjası olarak hizmet etmemesi nedeniyle Sasuke'yi küçümseyecekti. Levi'nin gözünde, düzgün bir asker, yalnızca şüpheli bir gücün peşinden gitmek için safları kırmakla kalmaz; emir komuta zincirine saygı duyarlar.

    Jonathan Joestar, Dio Brando'yu Hatırlatacak (JoJo's Bizarre Adventure)


     

    Jonathan Joestar, Sasuke Uchiha'yı görseydi, ona açıkça tanıdığı başka biri üvey kardeşi olan Dio Brando'yu  hatırlatırdı. Dio bencil ve kurnazdı ve her şeyi istiyordu. Böylece taş Aztek maskesini taktı ve güçlü bir vampir oldu.

    Kötüler istediklerini elde etmek için genellikle hızlı ve kolay gücün peşinden giderler ve Sasuke, kötü niyetli Orochimaru ile birlikte olmak için kaçtığında Dio'nun eylemlerini tekrarladı. Jonathan, Naruto ve Sakura Haruno'ya sempati duyacak ve kendi Dio Brando'larını devirmelerine yardım etmeye karar verecekti. Sasuke'nin yaptıklarını affedecek bir şey yok.

     

    Kaynak : https://www.cbr.com/


    Yorumlar (2)
    • Eğer kaynağa göz atarsanız bu yazının bir çeviri olduğunu görebilirsiniz.

      • Açıklamalar güzel ama eleştirmeden geçemeyeceğim. İlk öncelikle Aang anime karakteri değil. İkinci olarak, bunu gerçekten 720 bölümü izleyip, 72 cildi okuyan biri mi yazdı merak ediyorum.

        Yorum Bırakın

        Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.