Çizgi Romandaki Loki Ve Mcu Arasındaki 10 Fark

Çizgi Romandaki Loki Ve Mcu Arasındaki 10 Fark
  • 3
    0
    0
    0
  • Loki'nin karakteri her zaman popüler bir kötü adam oldu ama, MCU onu bir sonraki seviyeye getirdi. Yıllarca Marvel Evreni'nin en büyük kötü adamlarından biriydi ama filmler sayesinde milyonlarca hayranı olan bir isim. Gündeme bomba gibi düşen Disney+ serisi, hayranların spekülasyonlarla dolup taşıyor ve işler MCU'nun en sevdiği Yaramazlık Tanrısı'nı arıyor.

    Pek çok MCU karakteri gibi, hayranların büyük ekranda gördüğü karakter ile çizgi roman sayfasındaki karakter arasında bazı büyük farklar var. Bu değişikliklerden bazıları en iyisi ve onun daha popüler olmasına izin verdi, ancak diğerleri karakter için o kadar faydalı olmadı.

    Komik Loki Daha Havalı Görünüyor

    Filmler ve çizgi romanlar görsel araçlardır, bu nedenle karakterlerin nasıl göründüğü çok önemlidir. MCU Loki her zaman iyi görünüyordu ama komik meslektaşının çeşitli ve şaşırtıcı görünümleriyle gerçekten rekabet edemiyor . MCU'daki Loki'nin ona daha genel bir görünümü var, teknolojik olarak gelişmiş tanrıların soyundan beklenecek kadar çok şey var.

    Yine de Comics Loki'nin ona karşı bir yeteneği var, meslektaşında olmayan bir şey. Kostümlerinin daha parlak sarıları ve yeşilleri, bu renkler en iyi şeytani sihirle çalıştığından, hem onu ​​daha kötü gösterir, hem de ona gerçekten hilekar doğasına oynayan şakacı bir görünüm verir.

    MCU Loki Çok Daha Büyüleyici
     

      

    Tom Hiddleston, Loki ile harika bir iş çıkarıyor ve karaktere getirdiği bir şey de fazla çekicilik. Bu harika bir şekilde çalışıyor ve karakterin kendisi kadar popüler olmasının nedenlerinden biri de bu - o yakışıklı, çekici, çekici bir adam, herkesi her şeye ikna edebilen biri.

    Tüm rolü yaramazlık yapmak olan birinin çekici olması daha mantıklı, özellikle de binlerce yılını aynı insanları kandırmakla geçirmiş birinin çekici olması daha mantıklı. Onu öldürmek yerine bir sonraki numarayı yap.

    MCU'da Çok Daha Komik


        
     Bu, uyarlandığı her karakteri hemen hemen etkileyen MCU'nun bir başka özelliğidir, ancak özellikle Loki ile yaygındır. Çizgi romanlarda Loki çok şey var ama ona komik demek biraz fazla. Aslında, onunla ilişkilendirilen herhangi bir mizah, MCU'daki muadilinin tasasız ve zekice esprileri değil, kara mizahın en karası olacaktır.

    MCU'nun herkesi her dakika alaycı şakacı yapma eğilimi her karaktere uymasa da, Loki ile çok iyi çalışıyor. Diğer insanlarla uğraşmayı seven zeki bir insandır; alaycı bir şakacı olması gerçekten çok mantıklı.

     

    MCU'da Nadiren Kendi Adamıdır


     

    İlk Thor filminin ötesinde, Loki hemen hemen hiçbir şeyi kendi başına yapmadı. Onun rolü, Avengers ekibinden Tesseract'ı almak için onun arayışı içinde Thanos'un uşağı olarak çalışıyordu. Thor: Dark World onu kardeşiyle çalışırken gördük ve Thor: Ragnarok onu Grandmaster ile takıldığını ve tekrar kardeşiyle çalışırken gördük. Infinity War'da Thanos'un elindeki ölümü, ilk ortaya çıkışından bu yana sahip olduğu en büyük olay .

    Çizgi romanlarda, Loki birçok hikayede yer aldı ve birçok insanla çalıştı ama nadiren hizmetçi oldu. MCU Loki, her zaman birilerinin hizmetkarı ya da ikinci planında olmuştur ve bu biraz hayal kırıklığıdır.

    MCU'da Çok Daha Güzel

    MCU'nun yaptığı şeylerden biri, Loki'yi çizgi romanların asla yapmadığı ölçüde insanlaştırmaktı. Bunun muhtemelen onun popülaritesi ile çok ilgisi var - insanların çoğu, çizgi romanlarda sıklıkla Loki kadar kınanması gereken bir karakteri sevmeye devam etmeyecek. Örneğin, MCU Loki'nin Freya'ya gösterdiği hassasiyet, komik Loki'ye yabancı olacaktır.

    MCU Loki kötü bir adam ama başka bir Disney filminden alıntı yapmak için kötü bir adam değil. Yoluna çıkmak için yapması gerekeni yapacak ama yine de ailesini ve insanlarını kendi tarzında seviyor. Çizgi roman Loki genellikle herkesten nefret ediyor gibi görünüyor ve onu eğlendirdiği için hepsinin acı çekmesini istiyor.

    Çizgi Romanlarda Çok Daha Güçlü

    MCU'da izleyicilere Loki'nin Yaramazlık Tanrısı olduğu söylenir, ancak bazı şekil değiştiren ve sözlü hilelerin ötesinde, gerçekten Yaramazlık Tanrısı diye bağıran bir şey yapar mı? Çizgi romanlarda Loki çok daha güçlü. Loki sadece çok çeşitli hileci yeteneklere sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda en güçlü büyücülere bile meydan okuyabilen çok güçlü bir büyü kullanıcısıdır.

    Bunun da ötesinde, MCU'nun asla başaramayacağı bir şekilde Thor ile savaşacak kadar güçlü ve yetenekli. MCU Loki kendini tutabilir ama nadiren tehlikeli hissederdi. Komik Loki'de durum hiç de böyle değil, o her zaman son derece ölümcül görünüyordu.

    MCU Loki'nin Kötü Ve İyi Niyetleri Oldukça Masum


     

    Çizgi romanlarda, Loki genellikle kahraman ve kötü adam arasında gidip gelir ama yine de bir kahramandan çok bir kötü adamdır. Kardeşi, Avengers ve hatta X-Men ile birçok kez savaşarak yıllar boyunca birçok kötü şey yaptı. Bu, onunla MCU Loki arasındaki bir başka büyük fark çünkü kötülük söz konusu olduğunda, MCU Loki'nin kemerinin altında çok fazla kötü eylemi yok.

    Thor ve Yenilmezler'in ötesinde, Loki gerçekten bir kötü adam değil. En iyi ihtimalle Thor'un küstah yardımcısı ve en kötü ihtimalle küçük bir tahriş edicidir. Odin olarak poz verdiği ve Asgard'ı yönettiği zaman bile her şeyden daha fazla kendi kendini yüceltiyor gibiydi. MCU'nun en iyi kötü adamlarından biri ama aslında pek de kötü biri değil.

     

    Aslında Loki Daha Akıllı


         
     Çizgi romanlarda Loki ve Thor hayatlarının büyük bir çoğunluklarında düşmandılar. Loki, konu dövüş gücüne geldiğinde Thor ile asla rekabet edemeyeceğini biliyordu . Kendisi güçlü ve yetenekliydi ama Thor her zaman onun üstünde olacaktı. Böylece, Loki farklı bir yoldan gitti, zekasını fiziksel olarak daha eğimli düşmanına karşı kullanabileceği bir silaha dönüştürdü.

    Komik Loki, Thor'a karşı kullanabileceği her şeyi öğrenmek için binlerce yıl harcayan bir varlıktır; kurnaz, zeki bir rakip. MCU Loki asla böyle hissetmez. Elbette zeki ve kıvrak zekalı ama asla çok akıllı görünmüyor.

     

     Çizgi Romanda Yer Alan Loki Daha Fazla İnsanla Savaştı

    MCU Loki bir keresinde Yenilmezler ile savaşırken, Thor'un tarafında hemen hemen bir diken oldu. Aslında, Yenilmezler'le "savaştığını" söylemek bile biraz yanlış bir adlandırmadır ama, Yenilmezlerle savaşan güçlere komuta etti ve ardından Hulk tarafından dövüldü. Bu çizgi romandaki Loki'den çok farklı.

     Loki, savaşmak için MCU'dakinden daha büyük bir kahraman havuzunun avantajına sahip olsa da, hala karşılaştırabileceği birçok kahraman var. Belki yeni serisinde ve ötesinde biraz yükseliş gösterebilir.

    MCU'da Thor İle İlişkisi Çok Farklı

    Çizgi romanlarda Loki, Thor'un en tehlikeli düşmanlarından biridir ve MCU Loki, kardeşi için bir diken iken, ilişkileri çok farklıdır. Loki, aslında Thor'dan nefret eder;  yinede onunla çalışabildi ama aralarındaki husumet o kadar derine iniyor ki, ne zaman arkadaş olsalar aralarındaki ilişki çok çabuk bitiyor. MCU'da ilişkileri çok daha kardeşçe.

    Sorunları olduğu ve Loki ile Thor'un sorunları olduğu açık ama aralarında gerçek bir nefret yok. Thor, çoğunlukla Loki'nin yolundadır ve Loki, komik olduğunu düşündüğü için onu mutsuz etmekten zevk alır. Çizgi romandaki Loki, çoğu zaman Thor'u aktif olarak öldürmek istiyor. Bu çok büyük bir fark.

    Kaynak : https://www.cbr.com/


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.