Marvel Dünyasının Casus Askerleri

Marvel Dünyasının Casus Askerleri
  • 1
    0
    0
    0
  • S.H.I.E.L.D. Ajanları sıkı bir casusluk eğitimiyle birlikte ileri dövüş teknikleri, ileri teknoloji kullanımı ve daha bir çok konuda eğitilirler. Çoğu operasyon görevlisi son derece sadıktır ve bazıları öldükten sonra bile hizmet etmeye devam eder! 

    EN İYİ BİLİNEN ÖZELLİKLERİ : HAVALI KIYAFETLERİ VE ÇOK İYİ SIR SAKLAMALARI !

    Nick Fury JR

    CIA Ajanı Nia Jones ve Nick Fury Sr'ün gizli oğlu. Phil Coulson ile birlikte Secret Avengers'ın başını çekiyor !

    Deathlok (Henry Hayes)

    Her gizli örgütün bir sayborgu olması gerekir ! " Original Sin " hikayesi sırasında yeni bir Deathlok çıkış yaptı . Henry Hayes, Sınır Tanımayan Doktorlar'da çalıştı . Görevi sırasında Kandahar'da bir intihar bombacısı saldırısında bir bacağını kaybetti (ya da yaptığını düşünerek beyni yıkandı). Henry, kendisine kompozit bir fiber protez sağlayan Biotek şirketi tarafından ele alındı. Zihin kontrolü altına alındıktan sonra Henry Hayes, bir suikastçı, bir asker, bir katil, bir savaşçı ve bir ajan olarak kullanıldığı Deathlok oldu. 

    Melinda May 

     The Cavalry lakaplı ve oldukça yetenekli bir SHIELD operatörüdür. Deneyimli, aynı zamanda iyi bir arkadaşıolan Phil Coulson'ın yıllık bir emektar pilotu oldu. Melinda  bir sonraki saha görevinden çekildi çünkü Manama , Bahreyn olayı içinde zihinsel hasar bıraktı. Ancak Nick Fury ondan Coulson için gizlice bir ekip kurmasını ve iyileşme sürecini izlemesini istediğinde sahaya geri döndü. Tüm görevlerinde ekiple birlikte çalıştı . HYDRA Ayaklanması gerçekleştiğinde Fury'nin takımdaki gerçek rolü, Coulson'da Fury'nin gözü ve kulağı olduğu keşfedildi ve onunla takım arasında bir sürtüşmeye yol açtı. İstenmediğini hissederek ayrıldı ve Coulson'ın dirilişinin ardındaki gerçeği bulmaya çalıştı. Gerçeği buldu ve Coulson'a geri getirdi.

    Jemma Simmons 

    Doktor Jemma Simmons; dahi bir biyokimyacıdır ve SHIELD'in araştırma bölümünün en genç ve en önde gelen üyelerinden biridir. Simmons, Leo Fitz ile birlikte Coulson's Team'e alındı ve tüm görevlerinde onlarla birlikte çalıştı. Takımdayken Simmons, Grant Ward ve Skye ile en iyi arkadaş oldu. HYDRA Ayaklanması sırasında , Simmons, John Garrett ve Kırkayak Projesi'nin geri kalanı için avlanmada aktif bir katılımcıydı . Ward'ın HYDRA'nın bir üyesi olduğunu öğrendiğinde şok oldu ve üzüldü. Çevresindeki olaylara rağmen, Cybertek ve Fitz'in ağır yaralanmasında savaşan Simmons, Nick Fury'nin istediği gibi SHIELD'in yeniden inşasına yardım etmek için takımda kaldı.

    Leo Fitz

    Leo Fitz, eski bir SHIELD ajanı ve bilim adamıdır. Dahi bir mühendis, SHIELD Sci-Tech bölümünün en genç ve en önde gelen üyelerinden biridir. Araştırma ortağı ve arkadaşı (ve daha sonra eşi olan) Jemma Simmons'tan ayrılamaz. Simmons ile birlikte bilgilerini istihdam etmek adına, Phil Coulson 'ın Takımı onların misyonları tümü üzerinde ve onlarla birlikte çalıştı. Takımdayken Fitz, Grant Ward ve Skye ile iyi arkadaş oldu. HYDRA Ayaklanması sırasında, Fitz John Garrett ve Kırkayak Projesi'nin geri kalanı için avlanmada aktif bir katılımcıydı. Bir HYDRA casusu olan Ward'a onu ve Simmons'ı öldürmesi emredildiğinde, Fitz Atlantik Okyanusu'na düştükten sonra uzun süre oksijensiz kalması nedeniyle beyin hasarı yaşadı.

    Dum Dum Dugan

    Onbaşı Timothy Alloysius Cadwaller "Dum Dum" Dugan , II . Dünya Savaşı sırasında bir Birleşik Devletler Ordusu astsubay ve Uluyan Komandoların bir üyesiydi . Diğer askerlerle birlikte bir HYDRA esir kampından kurtarıldıktan sonra, yeni kurulan Uluyan Komandolar'a alındı ​​ve Kaptan Amerika ve Bucky Barnes'ın yanında savaştı . Görevleri sırasında, Dugan ve Komandolar savaşı sona erdirmede kilit rol oynadılar, Red Skull'un yanı sıra Werner Reinhardt'ı yenmeye yardımcı oldular ve Müttefik kuvvetlerin nihayet nihai zaferlerini talep etmelerine izin verdiler. Kendisi S.H.I.E.L.D bünyesine ait ilk ajandır ve şu anda bir GYM robotu !

    Mockingbird (Barbara/Bobbi Morse)

    Mockingbird kod adlı Barbara "Bobbi" Morse , eski bir SHIELD ajanıdır. SHIELD bünyesinde çalıştığı sırasında aldığı ağır kayıplar rağmen HYDRA 'ın kendisine yapılan saldırıya rağmen , o yeminine sadık kaldı ve saman altından su yürüterek SHIELD kalıntılarıyla Robert Gonzales'in hizmetini sürdürdü. Ancak, Phil Coulson liderliğindeki başka bir SHIELD fraksiyonu ortaya çıkınca, HYDRA'ya sızmak için gönderildi. Coulson tarafından atanan, Sunil Bakshi'nin altında Güvenlik Şefi olarak poz veren ve HYDRA Laboratuarlarında gizli bir görevde biraz zaman geçirdi, ancak sonunda başka bir gizli ajan olan Jemma Simmons'ı kurtarmak için kimliğini açığa çıkardı. Coulson's SHIELD'e yeniden katıldıktan sonra orijinal görevine devam etti. Sadece Gonzales'e sadık , iki SHIELD arasındaki açık savaşın başlangıcını işaret eden Coulson'ın üssüne saldırıyı önerdi Ancak, iki grup HYDRA'ya karşı birlikte çalışmak için farklılıklarını bir kenara bırakmayı başardığında, konseydeki pozisyonu kabul etti. 

    Quake (Daisy Johnson)

    Eski adı Skye olarak bilinen Ajan Daisy Johnson; Inhuman yeteneğiyle, deha düzeyindeki bir bilgisayar korsanı ve bir SHIELD ajanı. Calvin Johnson ve Jiaying'in kızı olarak dünyaya geldi  ama annesi HYDRA tarafından görünüşte öldürülünce elinden alındı. Yetim olarak büyüdüğü için Skye adını benimsedi ve Rising Tide için çalışarak onu SHIELD'ın radarına soktu. Ancak, Phil Coulson onu ekibine aldı ve onu bir danışman olarak atadı ve burada  Clairvoyant avı sırasında değerli bir ajan oldu. HYDRA Ayaklanması olaylarından sonra, şebekeden çıkmak için ekibinin geri kalanına katıldı. Skye, Grant Ward'ın bir HYDRA ajanı olduğunu öğrendiğinde harap oldu ve Kırkayak Projesi'ni ve John Garrett'ı yenmek için ekibe katıldı.

    Agent 13 (Sharon Carter)

    Sharon Carter , efsanevi SHIELD kurucusu ve yönetmeni Peggy Carter'ın yeğenidir .Teyzesinin ayak izlerini takip eden Carter, ilişkisini hiçbir zaman açıklamamasına rağmen, herhangi bir beklentiye göre yaşama baskısı altına girmek istememesine rağmen, SHIELD'in bir ajanı oldu. Nick Fury'nin doğrudan emirleri altında Carter, Steve Rogers'ın yanında yaşayan bir hemşire olarak gizli görev yapmakla görevlendirildi . Fury saldırıya uğradığında kimliğini bir tek Rogers'a verdi. HYDRA'nın SHIELD içinde faaliyet gösterdiği ortaya çıktıktan sonra, Carter organizasyonuna sadık kalmayı seçti ve Triskelion Savaşı sırasında milyonlarca hayatı korumak için savaştı .

    Phil Coulson

    Kendisi SHIELD'in Direktörüydü. Ondan önce, Nick Fury'nin en iyi ajanlarından biriydi ve onun birçok önemli görev için sağ koluydu. Aynı zamanda kendisi; birincil ajan olarak görev yaptı .Coulson ayrıca SHIELD'in Thor ve Destroyer ile ilgili bir olayı çevreleyen soruşturmasının bir parçası olarak Puente Antiguo , New Mexico'da yer müdahalesi, gözetleme ve taktik operasyonlar yürüttü. Bu olay 1990 yılında gerçekleşti ve kendisi bizzat Captain Marvel ile tanışmasına neden oldu. Ayrıca Stark Endüstrileri soruşturmasında birincil SHIELD operatörüydü .

    Helicarrier Saldırısı sırasında Coulson, Loki tarafından öldürüldü. Fury'nin emriyle Coulson, daha önce Coulson'un başkanlığını yaptığı TAHITI Projesi tarafından geliştirilen tedaviler kullanılarak hayata döndürüldüğü gizli bir tesis olan Konuk Evi'ne getirildi. Dirilişinden sonra akıl sağlığını korumak için bu olayların tüm anıları zihninden silindi.

     

    Kaynak : 1 ve Marvel Hakkında Bilmeniz Gereken Her şey Kitabı ( Beta Yayımcılık )


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.