Yeni Başlayanlar İçin Beş Punk Albümü

Yeni Başlayanlar İçin Beş Punk Albümü
  • 1
    0
    0
    0
  • Herkese selamlar, Punk dinlemek istiyorsanız ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız doğru yere geldiniz. Bugün sizlere beş adet punk albümü önereceğim. Bu önerileri yaparken farklı farklı punk türlerinden seçmeye özen gösterdim. Bunun nedeni bir tür hoşunuza gitmese bile diğeri gidebilir. Hazırsanız ilk albümümüzden başlayalım.

     

    The Clash – The Clash

    Direkt efsane grup olan The Clash’in efsane albümü olan The Clash’den başlamak istedim. Punk dinlemediyseniz bile Clash’i her türlü duymuşsunuzdur. Punk’ın punk yapan gruplardan biridir. Her şarkı birbirinden güzeldir. Sözler bakımından da gayet tatmin edici bir albümdür.

    Agent Orange – Living In Darkness

    İkinci albüm Agent Orange’dan. Gayet hızlı ve sert bir albümdür Living In Darkness. Eğer albüm hoşunuza giderse Surf Punk & Skate Punk diye aratarak bu tarz birçok albüm bulabilirsiniz.

    Doom – Pro-life Control / Tear Silence to Pieces

    Üçüncü albümü dinlerken fark edeceksiniz ki diğerlerinde çok daha sert bir albüm. Hem vokal hem de enstrümantal anlamda. Bu grubun yaptığı tür Crust Punk. Eğer sert müziğe alışık değilseniz alışmanız biraz zaman alabilir ama alışınca Crust Punk’ın tadı çok ayrı. Kötü bir haberim var bu arada, albüm maalesef spotify’da yok.

    Goldfinger – Hang-Ups

    Eğer Doom size çok ağır geldiyse bu albüm size göre. İlk albümden hem sözler hem de müzikal anlamda çok farklı olduğunu hemen fark edeceksiniz. Daha çok toplumu eleştirmekten ziyade kendi hayat problemleriyle uğraşan gençler kendilerini anlatıyorlar. Yaptıkları türlere pop punk, ska punk ve skate punk diyebiliriz. Eğer Tony Hawk oyunlarını oynadıysanız birkaç şarkı size tanıdık gelecektir.

    NOFX – Punk in Drublic

    Son albümümüze geldik. 90’ların çok önemli gruplarından biridir NOFX. Hızlı ve enerjik olmasıyla Skate punk’ı çok güzel bir icra etmişlerdir. Ayrıca nakaratsız şarkıları bulunmaktadır ki bu bana kalırsa çok cesurca bir harekettir. Dinlemesi güzel bir albümdür, tavsiye ederim.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.