Gecenin Yaratıkları Ve Kana Olan Susuzluk...

Gecenin Yaratıkları Ve Kana Olan Susuzluk...
  • 0
    0
    0
    0
  • Merhabalar Herkese! “Albüm İncelemesi ya da Tavsiyesi”  yazıma hoş geldiniz. Geçenlerdeki, “Race For Space” albümü hakkında yazıma, inceleme ya da tavsiye yazmıştım. Çünkü hangisi olduğundan tam emin değildim ama sonra şuna karar verdim; yazı serimin adı bu olsun. Çünkü inceleyeceğim albümlerin çoğu benim sevdiğim albümler olacak bundan dolayı da aslında tavsiye gibi de olacağından bu adı verdim.

    Öncelikle, sizlere kısaca Paralysed Age grubundan bahsedeyim. Paralysed Age, Marco Neumann, Stefan Kirsch ve Micheal Knust tarafından 1991 yılında kurulmuş Alman Gotik Rock ve Darkwave grubudur. Post-punk ve New Wave dönemlerinden oldukça etkilenmiştir grup. Şarkılarının temalarında genellikle “Gecenin Yaratıklarını” konu alırlar. Edgar Allan Poe ve Bram Stoker’dan bolca ilham almıştır grup.

     

    Şimdi gelelim albümümüze, Empire Of The Vampire 1999 yılında çıkmış bir toplama albümdür. Bloodsucker Ep’i ve Nocturne albümünü barındırır.  Niye böyle bir karar alıp ikisini birleştirmişler bir fikrim yok ama çok iyi yaptıklarını söyleyebilirim. Hem Ep’in hem de albümün teması birbirine aşırı uyduğundan hiç sırıtmıyor. Bonus şarkılarla beraber toplam 17 şarkı barındıran çok dolu bir albüm.

    Albüm Bloodsucker şarkısıyla hızlı ve melodik bir şekilde açılıyor. Bu şarkıdan albümün adının nereden geldiğini anlayabiliyoruz. Sözleri bakımından adından da anlaşılabileceği gibi vampirleri anlatan gayet güzel bir şarkı. Bizi vampirlerin dünyasına davet ediyor bu şarkıda.

     

    Into the empire of the vampire

    Where dreams turn into fright

    Where life begins at night, begins at night

     

    Morella’s Sleep’e geçtiğimizde yumuşak bir tonla güzel bir açılış yapıyor şarkı. Tears Are Always The End şarkısına geldiğimizde ise albümün şuana kadar ki yüksek temposu birden düşüyor. Daha duygusal bir tema içerisine giriyoruz. Daha önce vampirlerin dünyasına davet ettikleri dinleyicilere vampirliğin her zaman iyi bir şey olmadığından bahsettiklerini söyleyebilirim. Hep ölümle iç içe olduklarını ve sonsuzlukta kaybolduklarından bahsediyorlar. Famine şarkısında ise gayet güzel şiirsel bir anlatımla kana olan açlıktan bahsediyorlar. Bu şarkıdan sonra bir intro var ama neden buraya koydukları hakkında bir fikrim yok. Belki ep’ten albüme geçiş kısmı olduğu içindir.

    Nocturne’u ilk duyduğumdan beri çok severim. Arkadaki klavyeden, gitardan davula kadar enstrüman kullanımı çok hoşuma gider bu şarkıda. Sözleri ne olduğundan tam olarak emin olmasam da sanırım gene birinin kanının emmekle alakalı. Thirst şarkısına geldiğimizde sonlara doğru sürecek olan yavaş tempolu şarkılara ilk başlangıç yapıyoruz. Thirst gibi End Of The World gibi şarkılarla grubun bir iki dize uzunluğunda sözlerle şarkı yapmayı sevdiğini görüyoruz ve bence bunu da çok iyi başarıyorlar. Şiirden pek anlamasam da bence End Of The World şarkısına şiir gibi baksak güzel bir şiir diyebiliriz.

     

    I think my eyes go round

    Spinning like the sun

    I think my eyes go down

    Drowning like the sun

    Devoured by the wine-red sea

    The dark blood

    The end of the world

     

    Şimdi hızlıca son şarkıya geliyorum. (Aradaki şarkılar kötü diye atlamadım. Sadece gereksiz uzatmak istemedim yazıyı.) “Mine” yavaşça başlayıp birden hızlanan, favori Paralysed Age şarkılarımdan biri. Kesinlikle sözleri ne hakkında hiçbir fikrim yok yani en azından kimden bahsediyor bilmiyorum ama bana her zaman Lilith’ten bahsediyorlar gibi gelmiştir. 

    Biraz karışık bir yazı oldu sanırım ama umarım albümü size birazcık da olsa anlatabilmişimdir ve dinleme isteği uyandırmışımdır. Sizleri, bizim dünyamızdan uzaklaştırıp vampirlerin dünyasına götüren harika bir eser. Özellikle gece sokakta yürürken etkisi daha da artıyor. Eğer albümü beğenirseniz grubun diğer albümlerini de tavsiye ederim. Okuduğunuz için teşekkürler.

     

    Kapak Çizimi : VTM: Coteries Of New York

    Sondan Bir Önceki: VTM: Music From The Succubus Club albümünün kapağı

    Son Çizim: Book Of Nod kitabından


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.