Gezegenlerin Gizli Gücü: Astrolog Banu Saykı İle Röportaj

Gezegenlerin Gizli Gücü: Astrolog Banu Saykı İle Röportaj
  • 0
    0
    0
    0
  •     Değerli astroloğumuz Banu Saykı ile kendisinin astroloji adına aldığı eğitim sürecini, astrolojinin hayatımızda bir pusula olarak nasıl kullanılabileceğini ve 2021 yılının gezegen hareketlerini konuştuk. 

    1- Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Banu Saykı kimdir? Kendinizi nasıl tanımlarsınız?

      Tabii. Ben üç kardeşin en küçüğü olarak sosyal ve çevresi doğuştan geniş biri olarak büyüdüm. Doğduğumdan beri İstanbul’da yaşıyorum. Dame de Sion’dan sonra Bilgi Üniversitesi’nde  Televizyon Haberciliği okudum. Banu Saykı sempatik biridir diyebilirim. 

     

    2- Astrolojiye olan ilginiz nasıl başladı? Sizi bu alana yönlendiren şey ne oldu?

      Astrolojiye olan ilgim ailemden dolayı başladı. Babam her zaman burçlara meraklı biri olmuştur, biz de bu yüzden ailecek her zaman burçları konuşuruz. Bize gelen misafirlerin burçları sorulur, yorum yapılır… Çok küçüklüğümden beri burç kitaplarıyla ve yorumlarıyla haşır neşirdim ve taa o zamanlar bile arkadaşlarımın burç özelliklerini yorumlardım. Böyle böyle yaşam beni oraya götürdü… 

    3- Sizin için astroloji nedir? Kendi hayatınızda astrolojiden nasıl ilham alıyorsunuz?

      Benim için astroloji kendimi bulma yolum diyebilirim. Bu tabii ki herkes için aynı şey olmak zorunda değil; ama kendimi nasıl bulduysam bu farkındalığı şu an danışmanlıklarımda danışmanlarıma vermeye çalışıyorum. Astroloji benim için kendimi tanımam ve yolumu görmem için mükemmel bir rehber, çok da severek yaptığım işim…

      Çok güzel bir soru sormuşsunuz, teşekkürler. Astrolojiden yaşamı anlamak ve anlamlandırmak için ilham alıyorum. Semboller aracılığıyla insanları ve yaşamın ta kendisini anlamak bana anlatılamayacak bir his veriyor. 

     

    4-  Astroloji üzerine eğitimler verdiğinizi biliyoruz. Sizin eğitim süreciniz nasıl geçti?

      Benim eğitimim halen devam ediyor. 2012 yılında başladım eğitim almaya, ama eğitim almayı neredeyse hiç bırakmadım. Çünkü astroloji çok çok geniş bir alan. Ben de farklı astrologlardan ve farklı konulardan eğitimler alarak kendimi geliştiriyorum. 

      Benim eğitim sürecim farklı hocalardan eğitimler aldığım ve eğitimlerimi yinelediğim için bence çok iyi ve faydalı geçti. Bildiklerimi fazlasıyla sindirme şansı buldum.

     

    5- Astroloji ile ilgilenen insanlara eğitim konusunda ne gibi tavsiyeler verebilirsiniz?

        Astrolog olmak için tabii ki eğitim şart.

     

    6- Türkiye’de insanların astrolojiye ve astrologlara bakış açısını nasıl değerlendiriyorsunuz?

      Türkiye’de astroloji oldukça popüler. Tabii ki bunda sosyal medyanın çok etkisi var, ama bu ülke olarak sosyal ve sosyal konulara meraklı olduğumuz bir ülke olduğumuzu gösterebilir. Tabii Türkiye Cumhuriyeti’nin Güneş burcu Akrep; bu psikoloji, astroloji gibi daha çok insanın ruhsal yönüyle ilgilenen bir alana meraklı olmasını sağlıyor. Bir yandan Ay burcu da İkizler; öğrenmeye açık ve sosyal bir halk var. Bunların hepsi astroloji ilgisini arttırıyor. :). 

      İnanmayanlar tabii ki var,  ya da kahve falı popüler bir millet olduğumuz için falla karıştıran… Ama o kadarı olacak. :)

    7- Sosyal medyanın da etkisiyle genç nesil astroloji ile oldukça fazla ilgilenmeye başladı. Siz bu etkiyi nasıl yorumluyorsunuz?

      Ben bunun böyle olmasını çok normal karşılıyorum. Sosyal medya, bilgi, merak, astroloji, teknoloji; bunların hepsi birbirini destekleyen konular. Hepsi hava elementi konuları! :)

      Sosyal medya ve teknoloji ilerledikçe aslında hem daha çok bilgiye, hem daha çok insana ulaşılıyor… Bilgiye daha kolay ulaşmamız ise merakımızı tetikliyor. Gençlerin astrolojiyle ilgilenmeleri ise onların ne kadar ileri görüşlü ve açık fikirli olduğunu gösterebilir bizlere… 

     

    8- Doğum haritasını nasıl tanımlarsınız? Doğum haritalarımız hayatlarımızda birer yol gösterici olabilir mi?

      Gezegenlerin kişinin doğum anına ve yerine göre konumlanmasını incelemek için yapılmış bir sistem olarak tanımlayabilirim. 

      Doğum haritalarımız hayatlarımızda tabii ki bir yol göstericidir…. Doğduğumuz yere ve zamana göre o an gezegenler nasılsa biz de o enerjiyle doğarız… Sanki o enerjinin vücut bulmuş hali gibi oluruz.  Yaşam boyu da o enerjiyi sürdürür ve hatta geliştiririz… 

     

    9- Astroloji ile ilgilenmeyen insanların bile bildiği bir gezegen hareketi olarak Merkür Retro’sundan bahsedelim. Gerçekten bu kadar zorlayıcı etkileri var mı?

      Merkür kişisel gezegenlerden biri; iletişimi, düşünmeyi,  gündelik yaşamı, haberleri temsil ediyor. Bu yüzden günlük yaşantıyı yakından etkiliyor. Zorlayıcı etkileri de tabii ki var. Ama hangi burçta, hatta derecede geri gittiğine bağlı olarak zorlayıcı etkileri azalabilir, veya artabilir. 

      Mesela pandemi başında Merkür Balık’ta geriliyordu ve Merkür Balık’ta zararlı konumdadır. Ocak sonu Şubat ayı tüm dünya için çok çok çok zorluydu… Tabii ki bunu etkileyen başka astrolojik etki de vardı. Ama ben bu gerilemenin de bu zorlayıcı durumları tetiklediğini düşünüyorum. 

     

    10- Bu sene için diğer gezegen hareketlerine baktığımızda Venüs Gerilemesi’nden söz ediliyor. Venüs Gerilemesi’nin hayatımıza etkileri neler? Neden bu kadar önemli?

      Venüs de Merkür gibi kişisel gezegenlerden biri. İlişkileri, barışı, güzelliği ve sanatı vs yönetiyor. Bu yüzden bu gerilemede güzellik veya estetik uygulamaları yaptırmamak, evlenmemek, nişanlanmamak ve bir ilişkiye başlamamak gerekir. Muhtemelen sonuçları olumsuz olacaktır. Venüs gerilemesi de, Merkür gerilemesi gibi günümüzü ve kişisel hayatımızı çok yakından etkilediği için bu kadar önemli. Kendimize ve çevremizdekilere verdiğimiz değeri sorgulayabiliriz. 

     

    11- 2021 yılı ‘Kova Çağı’ olarak anılıyor. Nedir bu ‘Kova Çağı’ ve 2021 için öngörüleriniz nelerdir?

      Kova çağı değil aslında; Kova’da sosyal gezegenler var. Jüpiter ve Satürn gezegenleri… 2021 pek öngörülemeyen, teknoloji alanında gelişime açık, özgürlüğün oldukça talep edileceği ve sosyal konulara olan farkındalığın artacağı bir sene olacak. 2021’in damga vuracak gökyüzü olayı ise Satürn Uranüs karesi. Bu geleneksel yöntemlerin, yeni ve modern yöntemlerle çatışması anlamına gelebilir. Mesela dijital paralar gittikçe popüler olmaya başlıyor ve aslında yepyeni bir çağ var önümüzde. Ama bu yeniliğe ayak uydurmak zaman zaman özellikle otoriteler tarafından engellenebilir ve gecikebilir. 

     

     

    Wociety ekibi olarak sevgili Banu Saykı'ya , bize zaman ayırdığı , güzel enerjisi ve nazik tavrıyla görüşlerini içten ve samimi bir şekilde paylaştığı için çok teşekkür ederiz.

     

     

     

     

     

     

     

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.