Loki 1.sezon İncelemesi (Spoiler Var)

Loki 1.sezon İncelemesi (Spoiler Var)
  • 0
    0
    0
    0
  • Daha Disney+'a gelecek olan bu üç MCU dizisi olan Wandavision, Falcon and Winter Soldier ve Loki duyurulduğunda bu üç dizi arasında en çok Loki'den ümitliydim ve haklı da çıktım ama bu kadar haklı çıkmayı bende beklemiyordum.

    Daha ilk MCU dizisinin çıkmasının ardından çok kısa bir zaman geçmesine rağmen Disney üçüncü MCU dizisini de tamamlamış oldu ve benim aralarından en çok keyif aldığım dizi bu oldu. Wandavision fena başlamamıştı ve bölümler ilerledikçe daha da güzelleşti ama belli bir yerden sonra hem kötü gitmeye başladı hem de izleyiciye ters köşe yapacağız diye hayranları aşırı gazlayıp çok sade bir final çıkarttığından benim için ortalama bir iş oldu. Falcon and Winter Soldier zaten çok beklediğim bir iş değildi, beklentim olmadığından da MCU'nun artık günümüzün bir parçası olduğundan onu da izledim ve saldım. Fakat şimdiye kadar çıkan onca dizi ve film(Black Widow) içinde hiç biri bana 4. faza geçtiğimizi hissettiremiyordu ta ki Loki gelene kadar.

    Loki daha beni ilk bölümünden yakaladı. O arka planda kullanılan müzikler, sinematografisi, set tasarımı, kostümler derken beni daha ilk bölümden içine çekti ve Loki'nin aynı Doctor Who'daki Doctor gibi çıktığı maceraları izlediğimiz bir dizi ile karşılaştım. Özellikle bu zamanda Doctor Who'da alınan birçok yanlış karar sonrası insanların izlemeyi bırakması ve aynı o ayarda bir dizi aradığı bu boşlukta Loki benim gibileri için çok iyi geldi.

    Artıları

    Öncelikle hikâyenin 6 bölüme yayma işini çok iyi yapmışlar izlerken bir bölüm bile sıkıcı ve gereksiz gelmedi. Üstüne 4. bölümde öğrendiğimiz Time-Keeperların sahte olması, bir anlık Loki'nin öldüğünü sanmamız ve Lady Loki dışında diğer Lokiler’in de olduğunu gösteren ek sahne ile dizi bir anda çok farklı bir yöne gitmeye başladı ve uzun zamandır izlediğim dizi ve filmlerde ilk kez hikâyenin nereye gidebileceğini tahmin edemedim ve bu da beni daha çok heyecanlandırdı.

    Ve en önemli konu olan dizinin sonuçlanması, Disney+ diğer dizilerinde bize yaklaşık 5-6 saatlik içerik verdi ve bunlarda olan olaylar o kadar basitti ki sonunda final bölümü çıktığında diziden hayal kırıklığı ile ayrılmama neden oldu. Bu dizinin finalinde çok basit bir olay olsa bile benim için sıkıntı değildi çünkü dizi bize multiverse kavramını ve varyant olayını tanıttı. Bunlar bile benim için yeterliydi o yüzden finalde ana kötü olarak bir Evil Loki çıksa onunla kapışıp kazansalar benim için yine güzel bir dizi olacaktı ama dizi bunun yerine Kang'ı getirdi o da yetmezmiş gibi multiverse savaşlarını başlattı. İşte bu yüzden bu diziyi beğenirsiniz veya beğenmezsiniz bilmem ama evren için Infinity  War'dan sonraki en önemli hamleyi yaparak, MCU'yu bir daha asla eskisi gibi olamayacak bir konuma getirdi.

    Marvel zaten oyuncu seçiminde genel olarak çok iyi gidiyor, şu ana kadar role yakışmayan neredeyse hiç oyuncu seçmediler ve Loki'de de bunu devam ettirdiler. Lady Loki, Yaşlı Loki, Çocuk Loki, Mobius herkes role o kadar iyi yakışıyor ki o oyunculardan gerçekten o karakterleri görmeye başlıyorsun.

    Görsel efektler de çok ayrı bir seviyedeydi, Disney+ zaten dizilerinin görsel efektleri için çok uğraşıyor ve izlerken baya film izliyormuş gibi oluyorum. Bu dizide de mekân olarak devamlı kozmik yerlerde geçtiğinden ve karakterlerin devamlı büyü kullandığından görsel efektlere çok dikkat edilmesi gerekiyordu ve Marvel bu alanda da başarılı bir iş çıkarmış.

    Ayrıca dizide kullanılan hem şarkılar hem de dizi için hazırlanmış müzikler çok çok iyiydi. Genelde Marvel filmleri, dizileri için iyi şarkılar bulmasına rağmen aynı derece de iyi müzikler besteleyemiyor ve bu yüzden büyük olaylar olmasına rağmen sahneler donuk geçebiliyor ama Loki dizisi bunun için çok büyük bir istisna oldu.

     

    Eksileri

    Eksilere gelecek olursak dizide Endgame'de New York Savaşı'nın ardından tesseract'ı alıp kaçan Loki'yi izliyoruz ve Thor Dark World, Thor Ragnarok ve Avengers Infinity War'daki karakter gelişimleri yaşanmadığından gördüğümüz bu Loki daha hırslı ve kurnazlığından da çok bir şey kaybetmemiş durumda olması gerekiyor ama benim dizi de gördüğüm en büyük eksiklik dizinin bunu tam verememesi oldu çünkü daha 1-2 bölümün ardından bir anda insanları düşünür olmaya başladı ama bizim gördüğümüz bu Loki daha birkaç gün önce New York Savaşında bir sürü insanı katlediyordu. O yüzden bence dizinin en büyük günahı o üç filmde gördüğümüz karakter gelişimini bir anda yaşanmış gibi yapmaları oldu.

    Bir eksi daha sayacak gibi oldum ve o da TVA'in evrendeki zaman kavramı ile ilgilenirken herkesin insan olması ve kullandıkları cihazların çok basit olması bana ilk iki bölümde fena battı ama TVA'in ve Time-Keeperlar'ın yalan çıkması her şeyin kurgu olması ile dizi bu eksisini kendi kendine sildi.

     

    İzlenmeli mi?

    Sonuç olarak benim için en iyi MCU dizisi olmasının yanında Infinity War sonrası evreni en çok etkileyen yapım olduğundan herkesin kesinlikle izlemesi gereken bir iş olmuş.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.