The Dark Knight Trilogy: Bruce Wayne ve Karakter Gelişimi

The Dark Knight Trilogy: Bruce Wayne ve Karakter Gelişimi
  • 1
    0
    0
    0
  • Kara Şövalye'nin bulunduğu 80 bir yılda birkaç tekrarı oldu. Bazıları Adam West'in çılgın nostaljisini özlerken, diğerleri Kevin Conroy'un sesiyle gelen yerçekimini tercih ediyor. Christopher Nolan'ın Batman'i teatral olarak ele alışı, Tim Burton döneminin sert stantları tarafından bile birçok hayran tarafından beğenildi.

    Christian Bale, Michael Keaton ile aynı anda tartışılmak için yerini aldı. Çizgi romanları seven kişiler; genellikle Bruce Wayne'in ikinci kişiliğiyle bir gün geçirirler, çünkü geçmişi travmalarla doludur.

     

    Bruce'un Kamusal Alanlarda Savaşması Daha Muhtemel

    Bu Bruce için kişisel gelişimde radikal bir değişiklik değil, daha çok zorunluluktan kaynaklanan bir değişiklik. Bruce genellikle geceleri Gotham'ın karanlık sokaklarında suçlularla savaşır, böylece görünmez olur. Hayranlar, Bruce'un Ra's Al Ghul ile hesaplaşmaya gitmelerini sağlamak için, onun misafirlerine hakaret ettiğini şahit oldu.

     The Dark Knight'da Bruce, kamusal alanlarda boy gösteren Harvey Dent ve Sal Maroni'ye karşı da farklı bir kimlik sergilemekte. Joker imkansız bir durum yarattığı için bu daha çok zorunluluktan ve zamanlamadan kaynaklanıyor. Ancak Bruce'un Gotham'daki kaotik değişikliklere uyum sağlamaya istekli olduğunu gösterdi.

    Bruce Kaybolma Konusunda Hala Çok İyi

    Bruce'un League of Shadows ile zamanında geliştirdiği en iyi becerilerden biri, ortadan kaybolma sanatıydı. Bu, Bruce'un Batman olarak suçla savaşmaya başladığında suçlularda korku salmasına izin veren bir sanat . Ayrıca bu yeteneğini, saygı duyduğu bir müttefik olan Jim Gordon'dan bilgi almak için kullandı.

    Bu, her üç filmde de belirgin olan yetenektir. The Dark Knight'ın başlangıcında Batman, Gordon ve DA Harvey Dent ile kısa bir görüşme yaptı. Lau'yu mafya için aklama suçundan Hong Kong'dan tutuklamayı tartıştıktan sonra Bruce, Dent'in şaşkınlığıyla ortadan kayboldu, Gordon'un alaylı bir şekilde "zamanla alışıyorsun buna" diye yanıtladığı esnada yine yeteneğne şahit olmaktayız.

    Bruce'un Suç Motiflerine İlişkin Anlayışı Değişti

    Bruce, suçluları basitleştirebileceğini düşündü. Joe Chill, onun ailesini açgözlülükten öldürdü. Gotham'ın Carmine Falcone ve Sal Maroni gibi gangsterlerinin çoğu da açgözlülükle motive oluyor.

    Bruce, Alfred'e, Alfred'in Joker'e paralel olan Birmanyalı haydut hakkında bir savaş hikayesi paylaştığı  Kara Şövalye'de suçluların gerçekten basit olduğunu söyledi. Joker, Bruce'un peşin hükümlü suç güdüsü kavramına meydan okudu. Bruce'un kötü niyet fikri, sırf bir noktaya değinmek için bir depo dolusu parayı yakacak psikotik bir palyaçoyu yenmek zorunda kaldığında değişmek zorunda kaldı.

    Bruce Hala Playboy İmajını Destekliyor

    Sorumsuz, kaygısız bir milyarderin yansıtılan bir görüntüsü varken, bir alter egoyu yarasa kanunsuzu kılığına sokmak kolaydır. Bruce'un gerçek yolculuğu duygusal bir hız treni olmasına rağmen, yüzeydeki görüntüsü değişmemişti. Bruce Wayne, Gotham'ın bildiği gibi, her iki kolunda da birer kadınla süslü restoranlara ve bağış toplama etkinliklerine sıçrayarak gelen kendini beğenmiş bir playboydur.

    Bu kılık, Bruce'a çok yakışmıştı, çünkü Gotham'daki suç sorunuyla ilgilenmediğine dair bir aura yaydı. Görür görmez satın alacağı bir restorana varıyor ya da Harvey Dent için bir parti veriyor, Bruce'un ikincil maskesi büyük ölçüde değişmedi.

    Bruce Suçla Mücadele Görevinde Arkadaşlıklar Kurdu 

    Batman Başlıyor'da göze çarpan bir alıntı,  Batman'in Rachel'ı kurtarmasından sonra gerçekleşti. Christian Bale'in tartışmalı Batman sesiyle söylendiği gibi Bruce, hayatının aşkına "arkadaş sahibi olma lüksüne sahip olmadığını" açıklamıştı.

    Ancak, şehri korumak için ortak bir görevde Jim Gordon ile ittifak, Bruce'u özellikle Joker için bir tuzak kurduktan sonra bu kuralı yeniden düşünmeye teşvik etmiş olabilir. Bruce hala en sosyal yaratık olmasa da, Batman'in tek başına suçu yenemeyeceğini fark etti. Bruce, Harvey'in talihsiz düşüşünden önce, elbette Harvey Dent gibi biriyle spot ışığını paylaşmaktan neredeyse mutluydu.

    Bruce Öfkesine Kapılarak Şiddeti Dozundan Fazla Kullanabiliyor

    Falcone'un ortağı onu dövmeseydi Bruce, Joe Chill'i mahkemede öldürebilirdi. İzleyiciler, hırsızlık yaparken yakalanan bir suçluyu öldürmesi için Gölgeler Birliği tarafından akran baskısı altında olduğunu görüyor. Ancak tartışmasızdır ki, Bruce'un kendi yönetimi için hissettiği en şiddetli öfke duygusunu Joker'in sorgusu sırasında yaşandı.

    Joker gibi şiddetli psikopatlarla uğraşmak aklı başında her erkeği cinayete itebilir. Rachel'ı ararken Joker tarafından alay edildiğinde Batman için daha da zor. 

    Bruce, Kara Şövalye'de Daha Fazla Kendinden Şüphe Etmeyle Mücadele Ediyor

    Bruce, Leauge Of Shadows'dan dövüş becerilerini öğrendiğinde, Falcone ve Scarecrow (ve daha sonra Ra's) ile savaşmaya hevesliydi. Batman Begins'teki Bruce'un doğru şeyi yaptığından çok az şüpheleri vardı.

    Ancak,  Bruce'un Batman taklitçilerine ilham vermesi ve Joker'in dikkatini çekmesi The Dark Knight'ta değişmeye başladı. İkilem, Rachel'ın trajik ölümünden sonra daha da güçlenir. Alfred, Bruce'a Gotham'ın son umudu olduğunu hatırlattığı için rotasına geri döndüğünde bu kendinden şüphe bastırılır.

    Bruce'un Hâlâ Suçla Mücadeleye Bağlılığı Var

    Kendinden şüphe duyması ve hatta sevdiklerinin ölümü nedeniyle Bruce, babasının çok sevdiği şehri korumaya kendini adamıştır. Bruce, suça ve Joker'in neden olduğu yerel terörizme karşı kesintisiz bir mücadele yürüttü. Bruce, Harvey'in itibarını korumak için Batman'in itibarını feda etmeye hazır olduğunda sinemaseverlere bu bağlılığın ne kadar derine inebileceği gösterildi.

    Bruce bunu yaptı çünkü Harvey'in imajının şehrin ve Gotham'ın yargı sisteminin iyiliği için olduğunu fark etti. Bruce, Jim Gordon'un dediği gibi "sessiz koruyucu"yken kahraman olması gerekmediğini fark etti.

    Rachel'ın Ölümü Kendisinde Bir Yara Açtı

    Bruce'un Batman olma yolculuğu, Bruce'un ailesinin tiyatrodan ayrıldığı ve Joe Chill ile yollarının kesiştiği rezil geceden kaynaklandı. Bu, Nolan'ın evreninde bile asla tamamen iyileşmeyen bir travmadır. Ne yazık ki Bruce , Joker'in tuzağının bir parçası olarak Rachel'ı kaybetmesiyle yaşadığı yeni bir yara aldı .

    Bruce, Joker'i Batman olarak kışkırttığı fikrini hesaba katmak zorunda kaldı. Bruce her zaman kayıp ve kederle uğraştı, ancak Pelerinli Haçlı bile yeni bir yaranın açılmasını ve birini tekrar yıkıcı bir şekilde kaybetmeyi beklemiyordu.

    Bruce'un Hala Rachel Dawes'a Karşı Duyguları Hala Taze

    Rachel Dawes zeki ve sert asistan DA, Bruce'u çocukluğundan beri tanıyordu ve muhtemelen onu kendisinden (hatta Alfred'den) daha iyi tanıyordu. Rachel'ın Bruce hakkındaki kapsamlı bilgisi, eski benliğinin gitmesinin ve siyah kukuletasının yeni, gerçek kimliği olduğunu fark etmesi sebebiyle Rachel ondan biraz daha uzaklaştı. 

    Bruce, Rachel'ı sevmekten asla vazgeçmedi, ölümünden sonra Harvey yerine onunla birlikte olacağına inandı. Bruce'un, Rachel'ın Harvey ile nişanlandığını teyit eden mektubunu, Alfred onu uzak tutmasaydı nasıl ele alacağına dair sonsuz spekülasyonlar mevcut. Ama hayatta ya da ölümde Bruce Wayne'in Rachel Dawes'a karşı her zaman bir şeyler hissedeceğine inanmak doğru olacaktır.

    Kaynak: cbr.com


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.