Kara Şövalye Üçlemesinin Her Zaman En İyi Batman Serisi Olacağına Dair 10 Neden

Kara Şövalye Üçlemesinin Her Zaman En İyi Batman Serisi Olacağına Dair 10 Neden
  • 4
    0
    1
    0
  • Batman sevilen bir karakterdir ve şimdiye kadar ki tüm çizgi roman karakterlerinden daha fazla solo canlı aksiyon filmi izlemiştir. İster 1966'daki klasik Adam West Batman'i , 80'ler ve 90'lardan Burton/Schumacher filmleri, Christopher Nolan'ın Üçlemesi veya Ben Affleck'in en son yinelemesi olsun, çoğu hayran Nolan'ın Kara Şövalye'nin tüm zamanların en büyük tekil filmi olduğu konusunda hemfikir.

    Kara Şövalye , Nolan'ın The Caped Crusader'ın canlandırıcı gerçekçi bir yorumu olan 2005 Batman Begins'in devamıydı. Nolan'ın Batman filmleri, karaktere daha temelli bir bakış attı, ancak yine de devasa gişe rekorları kıran filmlerdi ve uzun zamandır çizgi roman filmlerinde en çok ses getiren kişi oldu. Kara Şövalye üçlemesi her zaman tüm zamanların en büyük üçlemelerinden biri olarak kabul edilecektir, ancak 2008'in Kara Şövalye en göze çarpan ve sonsuza kadar tüm zamanların en büyük Batman filmi olarak bilinecek olan Kara Şövalye idi. Çünkü Heath Ledger diye bir gerçek vardı ve Joker rolü için kendisini aylarca odaya kapatmıştı. 

    Kesintisiz Aksiyon Sahneleri, İzleyiciyi Koltuğuna Oturtturuyor

    Kara Şövalye'nin açılış sahnesi, herhangi bir filmdeki en destansı ilk sahnelerden biri olarak kabul edilebilir. Tüm filmin nasıl olacağına dair yol gösterdi ve aksiyon nadiren yavaşlasa bile hiçbir şekilde temposunu asla yitirmedi. Banka soygunu sahnesi güzel bir şekilde çekilmişti ve aksiyon dolu birkaç sahneye sahip olacak olan Joker için harika bir giriş sahnesi olarak hizmet etti. Tabii ki, Batman tüm aksiyona dahil oldu ve açılış sahnesinde Scarecrow'u, diğer Batman taklitçilerini ve bazı uyuşturucu satıcılarını minibüslerine çarparak devirmeyi içeriyordu.

    Belki de en büyük aksiyon sekansını, Batman ve Joker birbirlerini Gotham'da kovalarken gerçekleşir, bu da Joker'in kamyonun tamamen tepesine çıkmasına neden olur. Batman'in Hong Kong'da Bay Lau'yu yakalaması, Joker'in adamları ve SWAT ekibiyle son depo sahnesi veya Gordon, Two-Face ve Batman ile son sahne olsun, asla sıkıcı bir an yoktur ve The Dark Knight'ı en iyi filmlerden birisi yapmayı başarır. 

    Hans Zimmer'ın Destansı Müzik Parçası Aksiyona Ve Dramaya Dahil Oldu

    Hans Zimmer bazı harika filmlerin bestecisidir, ancak  Kara Şövalye'deki çalışması benzersiz. Müziği, hızlı tempolu bir aksiyon sahnesi ya da yürek burkan dramatik bir an olsun, her sahnenin anını yakalamayı başarıyor. Zimmer'ın epik müziği her sahneye hayat veren cinsten ve izleyicilere belirli bir duyguyu tüm benliğiyle aktarmaya yardımcı olur. Joker'in açılış banka soygununu ya da Batman'in Rachel'ı depoda kalp atışlarını hızlandıran müzik olmadan kurtarmak için yarıştığını hayal edin. En iyi filmler bile doğru müzik olmadan çok sıkıcı gelirdi, bu nedenle Hans Zimmer'ın müzikleri gerçekten tüm serinin kalbi ve ruhudur. Zimmer, Batman Begins'de çalıştı ve The Dark Knight Rises için geri döndü, bu da müziğinin tüm üçlemenin kalbi ve ruhu olduğu anlamına geliyor.      

    Harika Bir Harvey Dent Ve Ciddiye Alınmış Harika Bir Two Face

    Two-Face ciddiye alınması gereken bir karakter, bu yüzden Tommy Lee Jones'un Batman Forever'daki karakteri canlandırması herkes tarafından sevilmedi. Neyse ki Christopher Nolan The Dark Knight filminde, mükemmel Harvey Dent ve daha da iyi bir Two Face olan Aaron Eckhart'ı seçerek bunu telafi etti. Eckhart yakışıklı, çekici bir Bölge Savcısıydı ve Christian Bale'in Bruce Wayne'i için gerçek bir rakipti. Rachel Dawes ile ilişkisi gayet iyiydi ve onun ölümü, daha korkunç, daha öfkeli Harvey Two Face'i ortaya çıkarmaya yardımcı olacaktı.
     Yine de patlamadan yaralanıp Rachel'ı kaybetmeden önce Dent, Joker'in adamlarından birini yakalayıp yazı tura atarak bu psikolojik rahatsızlığı olan adamın yaşayıp yaşamadığına karar verdiğinde öfkesini gösterir. Gerçi, bu çift taraflı bir madeni para ve Dent onu sadece suçludan cevaplar almak için kullanıyordu. Bununla birlikte, Rachel'ın ölümü ve Joker'in teklifi, Aaron Eckhart'ın inanılmaz bir oyunculuk performansına yol açan ve her yerde çizgi roman hayranlarına ürkütücü derecede şaşırtıcı olan ciddi bir Two Face veren gerçek psikotik Two Face'i ortaya çıkardı.

    Christopher Nolan, Hollywood'un En İyi Yönetmenlerinden Biri Oldu

    Bugün Christopher Nolan, Hollywood'un en büyük yönetmenlerinden birisidir. Interstellar, Dunkirk ve Tenet gibi son projeleri de dahil olmak üzere filmleri her zaman büyük bir ilgi gördü ve bütçe olarak rekorlar kırmayı başardı. 2008'de Nolan'ın zirveye yükselişi daha yeni başlıyordu ve Memento, Batman Begins ve The Prestige gibi hitlerden sonra hayranlar gerçekten de onun üzerinde çalıştığı her şeye yatırım yapmaya başladı. Nolan, Batman Begins ile harika bir çizgi roman filmi yapabileceğini kanıtladı ve sonunda Joker'i The Dark Knight filminde göstererek, hayranlarının ilgisini kazandı ve gerçekten herkesi bir devam filmi için heyecanlandırdı.

    Nolan, Joker'in bir nevi paskalya yumurtası olduğunu belirtti, ancak Batman Begins, evrensel olarak o kadar sevildi ki Nolan daha büyük ve daha iyi bir devam filmi yapabileceğini hissetti. Neyse ki sözünü tuttu ve 2021'de bile The Dark Knight, şimdiye kadar yapılmış en iyi çizgi roman filmlerinden biri olarak kabul ediliyor.

    Joker Ve Batman İle Sorgu Odası Sahnesi Çok Acımasızdı

    Sorgu odası sahnesi filmin yarısında gerçekleşirken, aslında Christian Bale'in Batman'i ve Heath Ledger'ın Joker'inin birlikte çalıştığı ilk sahneydi. İkisinin açıkça patlayıcı bir kimyası vardı ve sahne o kadar gerçekçiydi ki, Bale onu hırpalarken yanlışlıkla Ledger'a zarar verdi. Gordon ve Joker'in "iyi polis, kötü polis rutini" paha biçilemezdi ve ışıklar tekrar yandığında, Batman kelepçeli  Joker'in arkasında duruyordu ve kafasını masaya çarptı.

    Oyunculuk mükemmel ve Ledger psikotik Joker olarak gerçekten ışıl ışıl, bu da Bale'in Batman'inin gerçekten heyecanlanmasına neden oluyor. Joker, adamlarının Rachel ve Dent'in olduğu yerde kaos dışında hiçbir şeyi umursamadığını kanıtlar ve Batman'e yalan söyler, bu da Rachel'ın ölümüne yol açar ve ödüllü bir sahnenin yaşanmasına sebebiyet verir.

    Heath Ledger'ın İkonik Ve Ödüllü Performansı Sonsuza Kadar Tartışılacak

    Heath Ledger'ın Kara Şövalye vizyona girmeden sadece aylar önce zamansız ölümü çok üzücüydü, çünkü bir ailesi ve küçük yaşta kızı vardı. Ayrıca, son derece yetenekli bir aktördü ve Joker rolü evrensel olarak sevildi. Hatta birçok kişi The Clown Prince Of Crime'daki rolünün bir daha asla zirveye çıkmayacağını söyledi. Cesar Romero ve Jack Nicholson, Ledger'ın performansından önce mükemmel Joker'lerdi ve Jared Leto ve Joaquin Phoenix, Batman'in baş düşmanını ele alırken beğenecekleri ve ilham alacakları çok şey vardı.

    Bununla birlikte, zamansız ölümü ve performansının gerçekten şaşırtıcı olduğu gerçeğiyle, Ledger'in Joker'i asla unutulmayacak ve her zaman herhangi bir filmdeki en büyük film kötülerinden biri olarak tartışılacaktır. Ayrıca ölümünden sonra En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar kazandı, bu da çizgi roman filmlerinin ciddiye alınabileceğini kanıtladı ve diğer çizgi roman filmlerinin aday gösterilmesi için emsal teşkil etti.

    Yardımcı Oyuncular Sağlamdı 

    Nasıl profesyonel bir spor takımının iyi yedek oyunculara ihtiyacı varsa, harika bir filmin de isimleri yazı tahtasında listelenen megastarları tamamlayan güçlü bir destekleyici oyuncu kadrosuna sahip olması gerekir. Sal Maroni rolünde Eric Roberts, belediye başkanı olarak Nestor Carbonell veya Gambol rolünde Michael Jai White olsun, yardımcı oyuncular hikayeyi bir araya getirmede çok önemli bir rol oynadı. Colin McFarlane, Batman Başlıyor'a Komiser olarak geri döndü , Cillian Murphy'nin Scarecrow olduğu gibi, ilk iki film arasında ince bir şekilde köprü kurulmasına yardımcı oldu ve bunun Christopher Nolan'ın Batman evreni olduğunu anlamak için sadece ana karakterlere güvenmedi.

     

    Kötü Adamların Bolluğu Aşırı Kullanılmadı Ve Hikayeye Uymadı

    Çizgi roman filmleri, bir ana kötü adama odaklandıklarında daha iyi görünüyorlar, ancak Kara Şövalye kuralın bir istisnası haline geldi. Film esas olarak The Joker ve Harvey Two-Face'e odaklanıyor, ancak diğer kötü adamlar film boyunca dağılmış durumda. Sal Maroni ve Gambol ve Çeçen gibi diğer gangsterler, dikkatleri Joker ve Two-Face'ten çalmadan hikayede önemli roller oynuyorlar.

    Ayrıca, Scarecrow Batman Begins'den bir Batman taklitçisi grubunun lideri olarak geri dönüyor, ancak yakalandı ve filmin finalinde gösterilmedi bile. Wayne Enterprises'dan Reese ve Lau'dan bile kötü adamlar olarak kabul edilebilir, ancak amaçları Joker'in hikayesine uyuyor ve her şey basit ama etkili bir şekilde açıklanıyor.

    Ana Kadro Mükemmeldi Ve Öne Çıkan Birkaç Yetenekli Ödül Sahibi

    Sağlam bir yardımcı oyuncu kadrosuna sahip olmak harika, ancak bir filmi ancak bir yere kadar götürebilir. Kara Şövalye'nin ana kadrosu mükemmeldi ve birçoğu Hollywood'un tüm zamanların en yetenekli oyuncularından biri olarak kabul ediliyor. Ana kadrodaki hemen hemen herkes birkaç oyunculuk ödülü kazandı veya kazanmaya devam edecek, buna Christian Bale, Michael Caine, Morgan Freeman, Gary Oldman, Heath Ledger ve diğerleri de dahil.

    Bale, Caine, Freeman ve Oldman, Batman Begins'teki rollerini yeniden canlandırdılar ve Nolan'ın Joker'i  rolündeki muhteşem Heath Ledger'ın ve Harvey Two Face rolündeki Aaron Eckhart'ın tanıtılmasıyla büyüyen Nolan'ın Gotham City'sinde kendi karakterleri için hikayeyi ilerletmeye yardımcı oldular. Ayrıca Maggie Gyllenhaal, Katie Holmes'tan Rachel Dawes rolünü devraldı ve Bruce ve Dent'in sevgilisi olarak iyi bir iş çıkardı. Oyuncu kadrosu tamamen yıldızlar geçidiyle doluydu ve DCEU'nun bu günlerde daha fazlasını bulmaya çalıştığı bir şey olan Nolan'ın Batman Evrenine gerçekçilik getirdi.

    Kara Şövalye Üçlemesinin Finalinin Fazla Açık Uçlu Bir Detay Barındırması

    The Dark Knight'ın sonu, açılış sahnesi kadar iyiydi ve izleyicileri memnun etti, ancak kabul etmesi zordu. Batman'in Harvey Dent'in cinayetlerinin sorumluluğunu üstlenmesi gerçekten kahramancaydı, ama bu son, hayranların gerçekten istediği bu muydu? Batman'in Kara Şövalye olarak adlandırılması için harika bir sebep olarak hizmet etti ve gölgelerde savaştığı içinde mantıklıydı. Ancak o zamanlar Batman'in adi bir suçlu gibi muamele göreceğini ve insanların onun masum insanları öldürdüğüne inanacağını düşünmek zordu. Gordon'un oğluna Batman'in "sessiz bir muhafız, dikkatli bir koruyucu ve bir kara şövalye" olduğu hakkındaki son sözleri hala insanların saçlarından tüylerine kadar diken diken ediyor ve Nolan'ın Üçlemesi The Dark Knight Rises'ın finalini akıllarda kalıcı hale getirmek adına harika bir yol olarak hizmet ediyor.  "Şövalye Yükselir"


    Kaynak: CBR    

        

        

     

      


    Yorumlar (1)
    • Filmi tekrardan izlemiş kadar oldum. Yine tüyler diken diken. Kaleminize sağlık.

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.