Gaye Su Akyol'un Yeni Albümünden Dinlemeniz Gereken 7 Hayalperest Şarkı

Gaye Su Akyol'un Yeni Albümünden Dinlemeniz Gereken 7 Hayalperest Şarkı
  • 0
    0
    0
    0
  • Müziğin evrensel bir kanı olduğu artık herkes tarafından kabul görüyor. Sözlerini hiç anlamadığımız bir şarkı, bazen sadece ezgisiyle bile bizde bir kıvılcım uyandırabiliyor. Ama eğer tabi ki hem söz hem de bestesiyle eğer o şarkı bizi yakalayabiliyorsa değmeyin keyfimize. Bu iki seçeneği birleştirdiğimizde ise sadece tek bir varış noktası elde ediyoruz: GSA. Gaye Su Akyol, bilindiği üzere Türk müziğinin genç yetenekleri arasında büyük bir yere sahip olarak hayatımızın oldukça geniş bir alanını kaplıyor. Bu geniş alan sadece bizle sınırlı değil üstelik. Yurt dışında da büyük bir ilgi ve sevgiyle karşılaşan Akyol, müziğin evrenselliğinin yaşayan canlı bir kanıtı adeta. Yurt dışında verdiği konserlerin yanı sıra o kendi memleketini de hiç ihmal etmiyor ve müziğini bize ulaştırmaktan hiç çekinmiyor. Bir yandan yurt dışında, bir yandan yurt içinde verdiği konserlerle dinleyenlerini mest ediyor, gittiği her durakta herkesi kendine hayran bırakmayı başarıyor. Hal böyle olunca ünü sadece bizim coğrafyamızda kalmıyor ve giderek artıyor. Bu ünü ve başarıyı daha önceki yıllarda çıkardığı "Develerle Yaşıyorum" ve "Hologram İmparatorluğu" albümleriyle yakalıyor ama dinleyenlerinin artık belkide 48 kere yeniden dinlediği şarkılarla yetinemediğini görüyor ve arttırıyor. 2018 yılının Ekim ayında tüm hayranlarını sevindiren bir haber geliyor ve  "İstikrarlı Hayal Hakikattir" albümü tüm müzik marketlerde yerini alıyor. Yurtta bir bayram havası tabii, günlerce dinleniyor bu yeni albüm. Yurt dışındaki eleştirmenlerden ve dinleyenlerden de oldukça büyük bir övgü alan albüm, tam bir GSA tarzıyla batı ve doğu sentezi ezgileriyle baş köşede yerini alıyor. Bu albümle birlikte Türk müziğiyle batıyı, yeryüzüyle uzayı ve kalbimizle ritmi yeniden birleştiriyor. Bunun sonucunda ortaya tam olarak bir Gaye Su Akyol klasiği çıkıyor. İçimizdeki hayalperest ruhu besliyor, adından anlaşılacağı üzere sürekli kurulan hayallerin nihayete erdirileceğinden söz ediyor. Evet, tek bir albüm tüm bunları yapıyor ve tüm ezberleri bozuyor. Gaye Su Akyol'un hayatından ve önceki albümlerinden bahsettiğimiz içeriğimiz Hologram İmparatoru Gaye Su Akyol'dan Dinlemeniz Gereken Şarkılar içeriğine buradan ulaşabilir ve istikrarlı hayallerden önce onları bu şarkılarla kurabilirsiniz. Şimdi ise sırada sadece tek bir albüme odaklanmak var. Üçüncü albümün getirdiği tecrübelerin ve yıllar içindeki gelişiminin yansıdığı bir albüm olan "İstikrarlı Hayal Hakikattir" albümü yinede kendi tarzından ve tavrından hiç ödün vermeme özelliğini taşıyor. Şimdi gelin müzik konuşsun, Gaye Su Akyol konuşsun biz ise ona ve sesine kapılıp uçalım. İstikamet uzaydır, işte sizin için seçtiğimiz birbirinden güzel şarkılarıyla Gaye Su Akyol'un istikrarlı hayalleri. Keyifli dinlemeler.

    1. Bir Yaralı Kuştum

    "Bi’ yaralı kuştum Uçtum uçtum senden uzaklara"

    2. İsitkrarlı Hayal Hakikattir

    "Dere gibi akar Dertte yüzeriz Uçuyoruz evet çünkü güzeliz"

    3. Gölgenle Bir Başıma

    "Hayvanlar, sazlar, ağaçlar Eskir, sessizce yavaşlar Kanundur, bu dünya yalan İzafi sözler, savaşlar."

    4. Hemşerim Memleket Nire

    "Tek bir soru hemşerim memleket nire? Bu dünya benim memleket Hayır anlamadın hemşerim esas memleket nire Bu dünya benim memleket Tövbe, tövbe, tövbe."

    5. Meftunum Sana

    "Meftunum sana Sonu başı isyan olsa da Aşığım sana Sonu başı hüsran olsa da Koyma beni ırağa."

    6. Halimiz İtten Beter

    "Şu garip devranda seni aradım durdum Varlıktan geçip yokluğa tutundum Ah’lar ağacında ham meyvayım Buldum sandım, kavruldum, kaçamıyorum."

    7. Bağrımızda Taş

    "Alem güzel de biz mi çirkiniz Hayat deniz verdi de biz mi yüzmedik Kimse silmedi gözümüzden yaş Gören olmadı bağrımızda taş"   Kaynak 1

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.