Sabaha Kadar Partilemek : Rave Kültürü Ve Second Summer Of Love

Sabaha Kadar Partilemek : Rave Kültürü Ve Second Summer Of Love
  • 2
    0
    0
    0
  • Sabaha kadar terkedilmiş bir fabrikada, etrafa rengarenk ışıklar saçılırken son ses elektronik müzik eşliğinde partilemek… Buna Rave deniyor. En azından ben böyle tanımlıyorum.

    Şuan “Rave” dendiğinde aklımıza gelen Rave başlardan çok farklıydı. 1950’lerde İngiltere’de Beatnik stereotipiyle ilişkilendirilen bohem partiler için kullanılıyordu. 80lere geldiğimizde Acid House müziğinin geniş kitlelere yayılmasıyla beraber bildiğimiz Rave kültürü önce Manchester’da başlamış, oradan Londra’ya yayılmış oradan da bütün Dünyaya ulaşmıştır. Rave bir depoda bir fabrikada kamuya açık bir yerde veya özel bir mülkte yapılabilir. Bir Dj’in performansını içeren bir dans partisidir genel olarak. Genellikle Tekno, Hardcore ve House türleri sıkça çalınır.

    Rave kültürlerinin en pik noktası 1988 yazıdır. Bu yaza Second Summer Of Love denir. İlk Summer Of Love ise 1967 yılında yaşanmıştır. 100.000'den fazla farklı kültürlerden insan bir araya toplanmıştır.

    Second Summer Of Love, Acid müziğinin ve lisanssız Rave partilerinin yükselişe geçtiği yaza verilen isimdir. 1988 yazı için dense de 89 yazını da kapsamaktadır. Manchesterdaki Acid House kültürü 1980lerin ortalarında iyice yaygın hale gelmeye başlamıştır. Bu kültürü tanımlamak içinde “Rave” kelimesi kabul edilmiştir. 80lerin sonuna geldiğimizde ise pik noktasını yaşamıştır Rave kültürü.

    Bu kültürün büyümesini İngiliz politikacıların hoşuna gitmiyordu ve bu partilere destek olanlara düşman olmuşlardı. Hatta bu partilere polisleri yolluyorlar ve insanlara para cezası kesiyorlardı. Tabi bir noktada haklılar sonuçta illegal partiler çok revaçtaydı ama gene de aşırı agresif tavırları hoş değildi. Tabi zaman geçtikçe ve bu kültürün değerinin farkına vardıklarında işler değişti. Çünkü büyük bir gelir kaynağına dönüştü bu partiler.

    Günümüze geldiğimizde artık tam olarak eskisi gibi olmasa da Rave kültürü devam ediyor. Artık sadece Acid House çalınmıyor birçok türde elektronik müzik çalınmaya başlandı. Almanya, İtalya, Yunanistan ve İrlanda günümüzde Rave kültürünü koruyan ülkeler arasında. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.