Zodyak Serisi: Koç Burcu

Zodyak Serisi: Koç Burcu
  • 3
    0
    0
    0
  • Kahraman arketipi eşittir zodyakta Koç burcu.

    Elinde sapanla oradan oraya koşuşturan bir çocuk düşünün, önündeki taşları, engelleri görmez; bereye gideceğinin hesabını yapmaz, içindeki dürtü onu nereye çekiyorsa oraya gidecektir planlamadan, cesurca ve girişken bir enerjiyle. Ateş elementi ve öncü nitelik olarak Koç, aynı zamanda yılı başlatan, baharı müjdeleyen, astrolog Gahl Sasson'a göre Kozmik Oda'dan tohumu dolayısıyla DNA'yı alan burçtur o. Muazzam bir girişkenlik, cesaret ve öncü liderlik.

    Mitolojide Koç burcu ile ilişkilendirilen birçok karakter ve mitten biri Iason'un hikayesidir. "Altın Post" miti bize Koç burcunun doğasını çok güzel aktarır. Kolkhis Kralı Aietes, "Altın Post"u isteyen Iason'a bir dolu görev verir. Bu görevleri tek başına başarması imkansızdır; Olympos'taki bazı Tanrıçaların etkisiyle Aietes'in kızı ve Kirke'nin yeğeni Medeia, Iason'a aşık olur ve ona görevlerini başarması için yardım eder. En nihayetindr hakkı olduğu Krallığı geri alan Iason, Medeia'ya sırt çevirir ve başka bir kralın kızı ile evlenmek ister. Bu mitte Koç burcunun, istediğini elde edene kadar bir dolu kahramanlıklarda bulunup, onu elde edince sıkılan doğasına tanıklık ediyoruz. Bir Koç'a ne yapması gerektiğini söyleyemez ve emir veremezsiniz; ateş burçları özgürlüğüne düşkündür zaten. Koç ise diğer ateş gruplarından daha girişimci, daha atik ve daha cesurdur (öncülük niteliği).

    Doğum haritanızda Koç burcunun kestiği evde daha savaşmacı, daha sabırsız, daha istikrarsız davranıyor olabilirsiniz. Kolaylıkla ve enine boyuna düşünmeden riske girebilir; otoriteyi kabul etmek istemeyebilirsiniz. Hırs ve arzu bu evin temsil ettiği konularda daha yüksek olacaktır. Bu yazdıklarım tabi ki Koç burcunun saf arketip özellikleridir. Koç'un yaşam deneyimi ve hayattaki amacı, kendini bilmektir; bunu yaparken karşıt burcu olan Terazi'den kendine dışarıdan bakmayı ve diğerleriyle ilişkilerinde uyum ve dengeyi sağlayabilmeyi öğrenmelidir. Koç burcunuzun olduğu evlerde savaşmak yerine belki biraz daha akışta kalabilmeyi, teslim olabilmeyi denemek ve tabir-i caizse Tanrı kompleksi ile hareket etmektense biraz daha hayatın bizi yönlendirmesine izin verebilmek yolculukta başka kapılar açılmasını sağlayacaktır. Her halukarda koçun enerjisi muazzamdır.©


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.