Zodyak Serisi: Yengeç Burcu

Zodyak Serisi: Yengeç Burcu
  • 1
    0
    0
    0
  • Yengeç burcu; Artemis'ten Hydra'ya, Antik Mısır'da bok böceğine kadar birçok karakter ve mitle eşleştirilmiş bir burç. Thema Mundi'de Dünya'nın yükselen derecesinin ve Ay burcunun da 15 derece Yengeç olduğu düşünülmüş. Özellikle Mısır'dan bahsetmek istiyorum kısaca. "Khepri" Antik Mısır'ın bizim bok böceği dediğimiz "skarabeus"u olarak bilinir; gökyüzünde yükselen Ra'nin sembolüdür; kutsal sayılmış ve şans, kısmet getirdiğine inanılmıştır. Ayni zamanda ölümsüzlüğü sembolize eder.

    Yengeç burcu da ölüp tekrar doğmak üzere kalacağı deneyimler yaşar, keşiş yengeçleri kabukları evi olarak kullanır; büyüdüçe kabuk değiştirmek zorunda kalır. Deniz kabuğundan yoksun kalmak ise ölmek demektir. Işte size yengecin yuva arayışı. Yengeç kendini ait hissedebileceği kabuğu bulmak için uğraşır, onu bulmak için arar durur. Bazen kendine uygun olmayan kabuklara ölmemek adına razı olur; bazen büyüse de kabuğunu değiştirmekten korktuğu için onu terk edemez. Kendisini tehlikede hissettiği anda kabuğuna çekilir; oradan çıkmadan önce ise etrafını kolaçan eder, gözlemler; tehlike hissetmezse yandan yandan usulca yürür.

    Önemli olan kendini güvende hissetmektir; ailesi onun için işi de olabilir, arkadaşı da ürettiği eserleri de. Yeter ki ait hissetsin; kendisini bağlı hissettiği her neyse Yengeç için ailesi odur. Hassas, kırılgan, alınan yapısıyla belki de kendisine en annelik etmesi gereken burçtur. Kendisini değersiz hissedebilir, harekete geçmek için onay bekleyebilir; ama güvenliğini tehlikede hissederse Herkül'e saldıran Hera'nın Hydra'sı gibi kıskaçlarını da kullanmaktan geri kalmaz.

    Zodyakta Güneş ve Ay dediğimiz Işıklar ile yönetilen Aslan ve Yengeç'tir. Kabuğundan ve bağlı hissettiği her şeyden özgürleşebilip bir birey olabiğinde Yengeç, kendi hayatına doğar ve parlar. Ben Yengeç stelyumumla olabildiği kadar objektif yazmaya çalıştım😂 Her yerde okuduğunuz standart burç özelliklerinden bahsetmek istemediğim için biraz farklı bir yerden anlatmaya çalışıyorum her zaman için©


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.