Zodyak Serisi: Boğa Burcu

Zodyak Serisi: Boğa Burcu
  • 3
    0
    0
    0
  • Boğa burcu denince akla ilk maddi güvence isteği, huzur arayışı ve beş duyu gelir. Bilinen bir hikaye anlatacağım önce. Zeus, bir gün arkadaşlarıyla çiçek toplayan Europa'yı görür; beyaz bir boğa kılığına girer ve yanına gider. Europa, Boğa'ya yaklaşır ve onu sevmeye başlayınca, Boğa kızı sırtına atarak onu kaçırır ve Girit'e götürür. Buradaki birliktelikten Minos doğar. Üç kardeşiyle yaşadığı taht savaşını kazanmak için Minos, kardeşlerine denizden bir boğa çıkacağını ve bunun kendisinin kral olmasının işareti olacağını söyler, sonra Poseidon'dan yardım ister. Poseidon denizden heybetli bir boğa çıkarır ama bir şartı vardır; bu boğayı daha sonra kendisine kurban edecektir. Minos kral olur ama bu heybetli boğaya sahip olmak ister ve onun yerine başka bir boğa kurban eder. Poseidon tabi ki bunu anlar ve Minos'un karısı Pasiphae'yi heybetli boğaya aşık eder. Boğa ile birlikte olan Pasiphae, ünlü Minotauros'u doğurur. Minos yani Girit Uygarlığı'nın Avrupa'nın temelini oluşturduğu kabul edilir ama bu başka bir hikaye.

    Boğa burcu, gölge yönünde bu sahip olma içgüdüsünü abartırsa, tıpkı Minos gibi yıkıma uğrar. Boğa, karşıt burcu Akrep'in derinlik içgüdüsüyle bağlantı kurmalı ve her şeye sahip olamayacağını öğrenmelidir.  Boğa'nın diğer temalarına gelirsek; huzur ve rahatlık onun için çok önemlidir. Düzeninin bozulmasını istemez; değişim fikrinden hoşlanmaz. Sabırlıdır, güçlüdür, sağlam adım atar; huzur ve güven verir. Dirayetli, kararlı, hatta inatçıdır. Tensel ve dokunsal ihtiyaçları fazladır. Beş duyusuyla Dünya'yı algılamak ve deneyimlemek onun için çok önemlidir. Gurme olabilir, iyi şarabı kokusundan tanıyabilir, estetik ve sanattan hoşlanır. Somut olana onem verir, soyut olana bakmak istemeyebilir. Bes duyusuyla algılayamadığı şeye inanmak onun için çok zordur. Sade, doğaldır ve çok pratiktir.

    Hesaplamadan adım atmaz, parayı yönetmesini bilir; bastığı yeri once hissetmelidir (toprak elementi). Rutinine sadıktır, bildik alışıldık olanı ister. Huzur ve keyif arayışını tembelliğe vardırabilir. Ağır hareket eder ama unutmayın Boğa bir yük hayvanıdır, çok güçlüdür. Öfkesi de sağlam olur. ©
    Boğalar burada mı?💜


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.