Zodyak Serisi: İkizler Burcu

Zodyak Serisi: İkizler Burcu
  • 2
    0
    0
    0
  • Ikizler burcu deyince akla gelen ilk şey polarite. Birçok mit ve efsanede ünlü ikizler ile karşılaşıyoruz. Kabil ve Habil'den, Roma'nın kuruluş efsanelerinden biri olarak anılan Remus ve Romulus'a kadar, farklı panteonlarda ama benzer hikayeler. Castor ve Pollux en iyi tanımlayanlardan biri. Castor ölümlü, Pollux ölümsüzdür; bir aşk macerasının sonunda Castor ölür. Bu duruma kahrolan Pollux, Zeus'a gider; ona acıyan Zeus, ikisini de ölümsüz yapar; ama bir şartla! Ikisi de aynı anda aynı yerde olamayacaktır. Biri yeryüzündeyken biri Olympos'ta! Işte Ikizler'in çelişkisi buradan kaynaklanır.

    Madde ile maneviyat arasında gidip gelir; ikisini bağlamaya, bir araya getirmeye çalışır; bunu yapmaya çalışırken gözlemler, araştırır, bilgi ve veri toplar, sorular sorar. Bulabildiği herkesle iletişime girmeye çalışır. Analiz eder, muhakeme yapar, sentezler; bazen sıkılır, bazen acele eder, hızlı olsun ister ve yüzeysel kalır.

    Yöneticisi Merkür. Hermes ise benim en sevdiğim Tanrı'lardan biri. Gerçi Merkür farklı Hermes farklı ama buraya ilerde değinirim, şimdilik Hermes diyelim; kanatlı sandaletleriyle bir orada bir burada! Alaycı, esprili; oradan oraya haber taşırken dedikodusundan da geri kalmaz; ama inanılmaz zeki, çevik, eli çabuk ve inanılmaz yetenekli. Daha doğduğu an yaptığı çalgısıyla ve Apollon'u kandırmasıyla bunu görüyoruz zaten😂 Bir yandan maymun iştahlı, duygusuz diyebilirsiniz; evet, her şeyde olduğu gibi mantık arar duygularında da. Öyle derin duygularla, tutkularla işi yoktur; hayatını yaşamak ister.

    Jung da demiş ki Hermes için; "iki eli birbiriyle dalaşabilir."

    Bence bir de tam olarak Puer arketipi Ikizler burcu. Büyümek istemeyen ebedi çocuk ruh! Muzipliği, özgür ruhu, neşeli; kurnaz, uyanık ve kararsız! Küçük çaplı hırsızlıklara da dikkat ayrıca! Reklam kısmıni da iyi yaparlar, pazarlama işi de onlardadır. Çok güzel de yazarlar. Samimiyet konusunda ise haritada hava çok ise sorun yaratabilir. Genel olarak ben Ikizler enerjisine bayılıyorum©💜


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.