Zodyak Serisi: Kova Burcu

Zodyak Serisi: Kova Burcu
  • 1
    0
    0
    0
  • Prometheus, en özet haliyle Zeus'a başkaldırarak ateşi Olympos'tan çalıp insanlığa hediye eden ve bu sebeple Zeus tarafından cezalandırılan Titan'dır. Zeus hatta daha sonra Pandora'nın kutusunu Epimetheus'a göndererek insanlardan intikaminı da alır, neyse bu başka hikaye. Aslında burada anlatmak istediğim şey, Prometheus'un aslen Uranüs ile ilişkili olduğu. 

    Klasik astrolojide Kova'nın yöneticisi Satürn'dür; Uranüs'ün keşfinden sonra modern astrolojide Uranüs, Kova burcuna yönetici olarak atanmıştır. Ama bu Satürn'ün Kova'nın yöneticisi olduğu gerçeğini değiştirmiyor; ve bence bu durum bize Kova burcu insanlarının neden hepsinin asi, isyankar, deyim yerindeyse bir "V" olmadığını açıklıyor. Satürn geleneksel olanla ilişkiliyken, Uranüs yeni olanlar ilişkilendirilir. Biri sistemli, düzenli ve yasalara bağlıyken; diğeri başkaldırır, isyan eder, devrim yapar.

    Kova burcunu, bu anlamda, sadece marjinal, sıradışı, aykırı, asi, isyankar diye anlatmak yanlış olacaktır ki burada da her zaman olduğu gibi haritanın bütünü önemli. Kova burcunun da element olarak hava elementi ve nitelik olarak sabit bir burç olan Kova'nın idealist olduğu su götürmez bir gerçek tabi; düşüncelerinden kolay kolay vazgeçmez; daha liberal, eşitlikçi aynı zamanda da özgürlüğüne ve bağımsızlığına düşkündür. Insan ile sembolize edilen burçlardan biridir ayrıca; kovadan dökülen su ile resmedilir. Su, bilinçdışını anlatır; kovadan dökülüyor olması bilinçdışından bilince yolculuğu anlatır ama duygularla arası soğuktur, mesafelidir; hava elementi olduğu için zihin duygulara göre daha ön plandadır. Soğuk görünebilir ve Kova, her zaman için topluluklarla, toplum ile bağlantılıdır. Kalabalık gruplar arasındadır ama kalabalığa mesafelidir de aynı zamanda. Sasson'un Kozmik Oda hikayesine dönersek, Kova odadan geleceği almıştır. Gelecekle olan bağlantısından dolayı uzay ve teknoloji ile ilgili temaları da anlatır. 

    Karşıt burcu olan Aslan'dan toplum içinde kendi fikirleriyle biraz daha bireysel olmayı öğrenmelidir aslında.

    Sizin haritanızda Kova'da yer alan göstergeleriniz neler? Ya da tanıdığınız Kova'lar nasıllar? Anlatmak isterseniz yorumlara bırakabilirsiniz.. ©

    Sevgiler❤️

    ©2021 Ege Yeşilova - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve yazarın ismi gösterilmeden hiçbir şekilde kopyalanamaz ve yayınlanamaz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.