Marilyn Monroe Doğum Haritası Analizi

Marilyn Monroe Doğum Haritası Analizi
  • 0
    0
    0
    0
  •  

    Hava elementinin yoğun, toprak elementinin ise en az olduğu bir harita öncelikle. Ufkun üzerindeki yerleşim yoğunluğu, dış dünya ile bağlantılı, zaten Güneş'i de tanınma vadeden evlerden birinde. Buraya kadar dış dünya ve başkalarıyla ilişkiler yoluyla kendisini deneyimleme yolunu gösteriyor. 

    Satürn 4. evde adeta haritada odaklandığım ilk yer oluyor. Akrep burcunda olması, aile ile yaşanacak krizlere ve retro olması bunun sürekli tekrarlanabileceğine işaret ediyor. Satürn bu derecede peregrin konumda; adeta boşta gezen, yaptırımı olmayan bir baba ve hatta aile yapısı. Akrebik bir olay var çok net haritada bu konularla ilgili ki nitekim babası olarak bilinen kişinin gerçekten babası olup olmadığı da belli değil bildiğim kadarıyla. Aile evinin dispozitörü Mars ise Balık burcunda; aile dağılmış, bir "var ama yok" durumu da söz konusu aynı zamanda. Babasız büyüdüğünü ve hayatının bir dönemini yetimhanede geçirdiği biliniyor Marilyn Monroe' nun. Burayı geçip esas odaklanmak istediğim noktaya geliyorum. Güneş ve Merkür kavuşumda; İkizler burcunda. Güneş aynı zıamanda yükselen yöneticisi.

    Aslında oldukça zeki bir kadın ve bununla kendini ortaya koymak, ifade etmek isterken; bu iki gezegenin düet konumu; bu ifade etme ve kendini ortaya koyma konularını haritanın kalanıyla sağlıklı şekilde bütünleştiremeyeceğini, başıboş, odak noktasını yitirmiş bir şekilde bu iki gezegenin savrulacağını ifade ediyor. Monroe, aslında kendisini belki de aklıyla ortaya koymak isterken, tam tersine filmlerinde hep aptal sarışını oynamak zorunda kalmış. (yükselene sekstil)

    Yükselen Aslan, hayatı bir sahne gibi algılayan, aslında görünür olmak, hayranlık uyandırmak isteyen bir yapı verirken; Chiron' un Boğa' da olması ve toprak elementi azlığı sebebiyle aslında kendisini bu bedene ve dünyaya ait hissetmiyor ama bedeniyle ön plana çıkmak zorunda kalıyor (tepe noktası). Ve tabi ki tam da bu noktada göründüğü yerden yara alıyor aslında Marilyn Monroe.

    Ve Neptün, haritanın kilit noktalarından biri belki de. 1. evdeki bu yerleşim kendisini ortaya koyarken bulanıklığa, hayal kırıklıklarına, aldanmalara sebebiyet verirken bir yandan da sorumluluktan kaçmaya, bağımlılıklara da sebep oluyor. Evlilik ve ilişkileri anlatan 7. evde büyük iyicil denen Jüpiter ve yanında Ay var; Marilyn'in hayatı boyunca bu temalarda zorluk çektiğini biliyoruz. Peki neden? Çünkü bu iki gökcismi de Kova burcunun bu derecelerinde yine peregrin konumda. Bu konuları anlatan evin dispozitörü de yine Satürn Akrep'e gidiyor; yine yapılandırmaya, bir aile, yuva, evlilik inşa etmeye çalışırken yaşanan ve hatta tekrarlanan krizler ve bitişler söz konusu. Bir de Venüs Koç'tan bir iki cümle bahsetmek istiyorum. Venüs Koç burcunda zararda; demek ki Venüs konularında (ilişkiler, hayattan keyif alma, sevgi, aşk vb.) bir bozunma, huzursuzluk, kontrol eksikliği var ve belki de bununla ilgili o kadar enerji harcayacak gibi kendisini yıpratacak.

    Haritanın yüzde onunu bile incelemedik ama ana temalar çok net görünüyor. İncelememizi istediğiniz kişiler varsa yorumlarda yazın bana da fikir olsun. Bir de dilenci gibiolmak istemiyorum ama gerçekten emek veriyorum, beğeni yaparsanız sevinirim tabi gerçekten keyif aldıysanız.. Son olarak asaletler, astrolojinin belkemiği, omurgasıdır. ©

    Sevgiler..

    ...

    ©2022 Ege Yeşilova - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve yazarın ismi gösterilmeden hiçbir şekilde kopyalanamaz ve yayınlanamaz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.