Netflix: The Serpent, Sobhraj ve Mars Yengeç

Netflix: The Serpent, Sobhraj ve Mars Yengeç
  • 0
    0
    0
    0
  • Yengeç deyince akla tatlış minnoş, aile bağları, anaçlık gibi özellikler gelir; aslında bu aile kurma isteği kendini duygusal anlamda güvende hissetme isteğinden kaynaklanır. Su elementi bir burc olduğundan duygular ön plandadır, ilgi görmek ister, hassastır. Bazen istediklerini ele edebilmek adına pasif agresif davranışlar sergileyebilir, hatta duygusal şantajlara kadar vardırabilir olayı. Mars Yengeç, duyguları için savaşacak; belki ne istediğini tam olarak kendisi de bilemediğinden bocalayacak; öfkesini pasif agresif davranışlarla ortaya koyacaktır. Istediği gibi eyleme geçemeyebilir de ayrıca.

    Bu noktada Netflix'te yayınlanan ve gerçek olaylara dayanan "The Serpent" dizisine geçiyorum. Diziyi bitirdiğim gibi Charles Sorbhraj'in haritasına baktım. Kendisinin yükseleni (ASC) 29 yani anaretik bir derece ve Akrep burcunda. ASC, dünyayı nasıl algıladığımız ve ona nasıl yaklaşım sergilediğimizi anlatır. Basit ifadeyle Güneş burcuna giderken ASC özelliklerimizi kullanırız. Kendisinin Güneş'i de Koç bu arada ama buraya girmeyeceğim. Akrep ise, hayatı krizler vasıtasıyla algılar; dönüşüm, ölüm-yeniden doğum, cinsellik gibi temaları anlatır. Sırları vardır, ama muazzam bir derinlik verir, konsantredir, kuşkucudur, şüphe duyar; hırslı ve stratejiktir.

    Akrep'in içe yönelmesi gereken yerde karşıt burcu olan Boğa'ya yönelirse; aşırı maddiyatçılık geliştirir, maddi hırsları yüksek olur; paraya çok önem verir. Sorbhraj, değerli taş (Boğa temsil eder) alım-satımı yaparak zengin olmaya çalışırken, bir dizi cinayet işliyor. Spoiler vermemek için daha fazla anlatmayacağım. Akrep'in yöneticisi Mars'tır; haritada Mars,Yengeç'te ve 8.evde konumlanmış; burası Akrep'in doğal evi. Bu evin en temel bazı konuları krizleri, kayıpları, ölümü, cinselliği, başkalarının parasıdır. Tabi ki her Mars'ı burada olan Sorbhraj gibi davranmayacak, burada en önemli kriter haritanızı nasıl kullandığınız; harita size potansiyelleri anlatır ve bir bütündür. Tüm gezegen yerleşimlerine ve birbiriyle ilişkilerine bakılarak yorum yapılmalıdır.

    Burada tüm haritayi anlatamayacağım için sadece bu konum dikkat çektiğinden onu anlatmak istedim. Sobhraj'ın bu yerleşimi olabilecek en olumsuz anlamda kullandığını görüyoruz. 8.evdeki Mars'ın olumsuz kullanımı, haritanın vaadettiği açılara da bağlı olarak büyük bir yıkım getirir. Halbuki Mars Yengeç'te ailesi için savaşmayı, aile gibi görülen iş, sanat eseri, arkadaş gibi her ne varsa onu kollamak için harekete geçer, ihtiyaçlarıni karşılamak için çabalar. Yengeç ise su elementi olduğundan bilinçdışı ile bağlantılıdır; geçmişle bağlantılıdır, Sobhraj da da geçmişin etkisinden kurtulamamış bir hareket tarzı görüyoruz. Aile hikayesindeki sorunlar, kendisini şartlandırdığı bazı saplantılü düşüncelerin etkisiyle bu yıkımı gerçekleştiriyor.

    Son olarak, Yengeç'in dispozitörü Jüpiter'i Aslan'da görüyoruz. Jüpiter, bulunduğu yeri olumlu ya da olumsuz bakmdan büyüten bir gezegen. Aslan'daki bir Jüpiter, benlik duygusunu şişirecek, kibirli, gururlu, ihtişamı abartan ve sürekli merkezde olmak isteyen bir insan getirebilecek olumsuz kullanımda. Belki haritanın tamamını da daha sonra paylaşırım.

    Not: Ayrıca dizide bir Türk oyuncuyu da göreceksiniz izlerseniz; bence mükemmel bir iş çıkarmış.

    Dizi Netflix'te mevcut: The Serpent - Netflix

    Ilgilendiğiniz kişiler varsa yazabilirsiniz, birlikte haritalarına çalışabiliriz. ©

    ...

    ©2021 Ege Yeşilova - Tüm hakları saklıdır.

    İzinsiz ve yazarın ismi gösterilmeden hiçbir şekilde kopyalanamaz ve yayınlanamaz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.