Bilinmeyen Bir Yerden Nostalji : Weirdcore

Bilinmeyen Bir Yerden Nostalji : Weirdcore
  • 3
    0
    1
    0
  • Weirdcore internette oluşmuş bir estetik ve sanat hareketidir. Yabancılaşma, bilinmeyene duyulan özlem, kafa karışıklığı ve nostalji gibi hisleri aktarılmak amacıyla türemiştir. Görsel olarak 90’lar ve 2000'ler internetinin estetiğine sahiptir. Weirdcore’da amatör düzenleme, ilkel dijital öğeler ve Lo-fi öğeleri bolca kullanılır.

    Weirdcore’da kullanılan düşük kaliteli görseller, kullanılan mekanlar ve kullanılan mesajlar arasındaki bağlam eksikliği nedeniyle ortaya korku ve endişe duygusunu çıkartır. Temelinde korku amacını taşımasa da bilinmezliği temel aldığından insanları rahatsız edebilir. Ama bu tamamen özneldir, herkes aynı hissi alacak diye bir şey yok.

    Reddit’de r/Weirdcore’un moderatörlerinden Gib Weirdcore için "Weirdcore ile ilgili harika olan şey, izleyicinin nedenini bilmediği bir şekilde nostaljiyi tetiklemesidir." Demiştir. Ve bu tarz hisleri “Bilinmeyen bir yerden nostalji” olarak adlandırmıştır.

    Weirdcore için Traumacore ve Dreamcore’un bir sentezi diyebiliriz. Traumacore direkt içinizdeki travmalara ve fobilere yöneliyor, Dreamcore ise sizin rüyalarınızı taklit etmeye çalışıyor. Weirdcore’da ise ikisi de bulunabiliyor. Hangisini alacağınız size kalmış…


    Yorumlar (1)
    • Guzel ve akimci anlatim sayesinde yeni seyler insanlara ogretmek guzeldir . Basarilarinin devamini dilerim

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.