Queer Tiyatro İncelemeleri: Gecenin Sesi

Queer Tiyatro İncelemeleri: Gecenin Sesi
  • 1
    0
    0
    0
  • Ankara Monad Kafede sahnelenen ve izleme fırsatı yakaladığım için kendimi şanslı hissettiğim Gecenin Sesi tiyatro oyunu, butik bir sunumla hem samimi ve içe dokunan hem de başarılı oyunculuklarıyla meşhur sahne performanslarına taş çıkaran kaliteli bir sunuma sahip.
     
    Yönetmenliğini ve yazarlığını yapan Nuray Uzunöz, aynı zamanda Alev karakterine de hayat veriyor ve kesinlikle bu renkli kişiliği başarıyla izleyiciye aktarıyor.
     
    Oyun teması itibarıyla toplumdan ayrışan 3 kadın profilini karşımıza çıkarmakta. Seks işçisi Alev ve Transseksüel Orkide ile varoluşsal sancılar çeken genç Allegra. Sokak kültürü, dışlanma, anlam arayışı ve zevkli diyaloglarıyla bana kalırsa sanatsal kaygı taşıyan ve devlet tiyatrolarında izlediğimiz pek çok oyundan daha duygulu ve anlamlı bir sahne performansı Gecenin Sesi. Son olarak kişisel görüşümü belirtmek isterim ki bu gibi hassas ve gölgede kalan hikâyelere değinmeye cesaret gösteren kişidir bence sanatçı. 

    Ayrıca oyun çıkışı tanışma fırsatı yakaladığım Hikmet Hekimoğlu, oldukça samimi bir üsluba sahip ve gelecekte kendisini sosyal görünürlüğe katkı sağlayacak karakterlerle ekranlarda göreceğimize inandığım başarılı bir oyuncu.
     
    Eğer bu oyunu izleme şansınız olursa hiç düşünmeden biletinizi alın ve erkenden kendinizi salona atın.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.