Kara Şövalye: Batman ile Karşılaşmasından Sonra Joker'e Ne Oldu?

Kara Şövalye: Batman ile Karşılaşmasından Sonra Joker'e Ne Oldu?
  • 3
    0
    0
    0
  • Kara Şövalye filminde Heath Ledger; bugüne kadarki en ikonik Joker performanslarından birini sağlarken aynı zamanda bu rolü sayesinde, bağımsız bir film olma yolunda ilerliyor.  Joker'in akıbetinin bir sır olarak kalmasıyla birlikte, pek çok hayran karaktere ne olduğunu merak ediyor, ancak hiçbir zaman net bir cevap verilmeyeceği açık. Bununla birlikte, gerçek sonunun daha net bir resmini çizen The Dark Knight Rises romanında Joker'e atıfta bulunulmuştur.

    Joker oyuncusu Health Ledger ne yazık ki Ocak 2008'de vefat etti ve Kara Şövalye birkaç ay sonra vizyona girdi. İnanılmaz performansı için Ledger, hem Oscar'larda hem de Altın Küre'de En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı ve rolün asla değiştirilemeyeceği açıktı. Yine de filmin sonunda canlandırdığı karaktere rağmen birçok hayran ona ne olduğunu merak ediyor.

    Kara Şövalye'nin sonunda Joker, sosyal deneyini iki vapurda patlayıcılarla kurar. Hiçbir yolcu grubu diğerini havaya uçurmaya karar vermedikten sonra, Joker ikisini de yok etmeye gider ve Batman tam zamanında günü kurtarmak için saldırıya geçer. Joker yenildiğinde, bir binanın yan tarafına asılır ve polisin onu alması için ayrıldı. Bundan sonra karakterden hiçbir şey duyulmaz, Batman'in onu bir daha asla avlamamasına rağmen, Joker'in kilitli kaldığı varsayılır.

    Yönetmen Christopher Nolan, Ledger'a olan saygısından dolayı The Dark Knight Rises'ta karaktere hiç yer vermemeyi veya ondan bahsetmemeyi tercih etti. Yine de Greg Cox tarafından yazılan The Dark Knight Rises romanı Joker hakkında küçük bir bilgi veriyor. Tek bir satır gizeme katkıda bulunur ve kaderi hakkında Nolan'ın şimdiye kadar verdiğinden daha fazla içgörü sağlar.

    Bane, Gotham'ın Blackgate Hapishanesindeki her mahkûmu serbest bıraktıktan sonra, hapishanenin Arkham Asylum'un yerini aldığı söyleniyor. Bu, hayranların Joker'in kaçtığını varsaymalarına neden olur, ancak roman şöyle devam eder: "En kötünün en kötüsü buraya gönderildi, söylentilere göre Joker, Arkham'ın kalan tek mahkumu olarak kilitlendi. Veya belki de kaçmıştı. . Kimse gerçekten emin değildi."

    Bu çizgi karakter için açıkça bazı belirsizlikler bırakıyor, çünkü kaderinin her iki tarafı için de tartışmalar yapılabilir. Joker, kilit altında tutulup kaçmakla ünlüdür ve bunu Kara Şövalye'de bile yapar. Bu, kimsenin nerede olduğunu bilmediği gerçeğiyle birleşince, gerçekten kaçtığını gösteriyor. Ancak diğer taraftan, Joker kaçarsa, Batman olmadan Joker bir hiç olduğundan, karakter için tatmin edici olmayan bir son sağlayacaktır.

    Sonu ne olursa olsun, hayranların çoğu , hikayesine dokunulmamasının en iyisi olduğu konusunda hemfikir olacaktır. Health Ledger karaktere o kadar bağlıydı ki hikayeyi onsuz sürdürmek doğru gelmiyordu. Ve gerçek akıbeti hala bilinmediği için belirsizlik hala tatmin edici bir son sağlayabilir.

    Kaynak: 1

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.