Dilara Fındıkoğlu'na Taklitçilik Suçlaması!

Dilara Fındıkoğlu'na Taklitçilik Suçlaması!
  • 0
    0
    0
    0
  •   Evet hanımlar beyler! Gün geçmiyor ki moda dünyası yeni 'taklitçilik' haberleriyle sallanmasın! Üstelik bu sefer olay çok da uzağımızda değil...

      Dilara Fındıkoğlu, uluslararası sektörde Türkiye'nin son dönemde çıkardığı başarılı tasarımcılardan biri olarak tanınıyor. Tasarladığı kıyafetler için sürekli 'özgün', 'sıradanlıktan çok uzak' ,'benzersiz'  gibi sıfatlar kullanılırken tasarımlarını taşıyanlar ise dünyaca ünlü isimler olarak bildiğimiz Rihanna, Madonna, Lady Gaga, Bella Hadid.

      Gelin görün ki bu benzersiz tasarımların bir de karanlık tarafı var. Tasarımcımız, geçtiğimiz senelerde bir stajyer başvurusundan tasarım çalmakla suçlanmıştı. İspanyol tasarımcı Saul Lopez bu görüntüleri sosyal medyada paylaşmıştı. 

       Bu haber oldukça fazla konuşulsa da bir sonuca varamadı. Ancak geçtiğimiz günlerde taklitçilik iddialarına bir yenisi eklenince haber yeniden canlanmış oldu. Bu seferki iddiaysa Türk tasarımcı Selver Yıldırım'dan geldi. Tasarımcı kendi tasarımlarını ve Dilara Fındıkoğlu'na ait olanları yan yana koyarak bir twit attı ve olay böylece başlamış oldu. 

     

      Selver Yıldırım'ın postundan sonra ortalık daha da alevlendi ve iddiaları artıran birkaç twit daha atılmaya başlandı. 

     

       Dilara Fındıkoğlu'nun ise yazılanlara cevabı gecikmedi ve attığı bir Instagram hikayesi ile bu olayın çalıntı ya da taklit sıfatları altında değerlendirilmemesini ve her sanatçının birbiriyle ilham içinde olduğunu savunduğu bir metin yayınladı.

     İddiaların doğruluğu ya da yanlışlığını belki kanıtlanamaz ancak tasarım sektöründe olan bireylerin en çok emek verdikleri kısmın fikir aşaması olduğunu biliyor ve böyle gündemleri üzüntüyle takip ediyorum. Peki sizin fikriniz ne? Tasarımlar gerçekten taklit mi yoksa tüm bunlar bir ilhamdan ibaret mi?

    Dilara Fındıkoğlu Instagram

    Selver Yıldırım Twitter

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.