Uysallar (2022 Netflix Dizisi)

Uysallar (2022 Netflix Dizisi)
  • 0
    0
    0
    0
  • Uysallar dizisi, senaristliğini Hakan Günday’ın yaptığı; orta yaş krizi ile boğuşan ve çevresinden gizli bir şekilde Daft Punk hayranı olan Mimar Oktay Uysal’ı ve farklı sorunları olan diğer aile bireylerini ele alıyor. Uysallar dizisi yalnızca başrol oyuncusunun değil, aynı zamanda yan karakterlerin de hayatlarından kesitler sunarak izleyicinin akış içerisine girmesini sağlıyor.

    Uysallar Dizisi Konusu


    Tür: Dram, komedi

    Senarist: Hakan Günday

    Yönetmen: Onur Saylak

    IMDb: 7,3

    Yayın tarihi: 30 Mart 2022

    Uysallar dizisinin başrol oyuncusu ve işinde çok başarılı olan Oktay, yaşının ilerlemeye başladığının farkına varmaktadır. Üniversite yıllarında yaşadığı Punk hayatına derin özlem duyan Oktay, gizli gizli eski yılları yaşatmaktadır. Gündüzleri normal yaşantısına devam ederken akşamları adeta bir zaman makinesine girercesine geçmişe dönmektedir. Oktay’ın bu ikili hayatı ailesi tarafından pek umursanmamakta hatta fark edilmemektedir. Çünkü ailesinin kalanı da farklı psikolojik sorunlarla boğuşmaktadır.

    Oktay, artık tüm bu bunalıma dayanamayacağını düşünerek tüm hayatını geride bırakarak kaçmaya karar verir. Hayatında yolunda gitmeyen her şeyi bir kağıda yazar ve evi terk eder. Ancak hesaba katmadığı bir şey vardır. O gün havanın çok kötü olmasından dolayı tüm uçuşlar ertelenmiştir. Ancak Oktay, ancak bunu havaalanına vardığı zaman öğrenecektir. Ve pişmanlık duygusu da beraberinde gelecektir.

    Oktay’ın bu maceraya atılması ve sonrasında yaşadığı pişmanlık başka hislerin ve olayların yeşermesinin habercisi olmuştur. Eski güzel günlere duyulan derin özlem… İstanbul’dan kaçmaktan vazgeçen Oktay, çocukluğunun geçtiği mahalleye döner ve o andan itibaren artık eski Oktay olmayacaktır. Gündüz normal bir şekilde işine ve hayatına devam ederken akşamları tıpkı gençlik yıllarında olduğu gibi eski mahallesinde ve punk hayatındadır.

    Uysallar Dizisi Yorum


    Uysallar dizisi, içeriğinde yalnızca geçmişe özlem duyan mimarın hayatından ziyade farklı birçok konuya derinlemesine dokunuyor. Tecavüzcüler, üniversite, KPSS, iklim krizi, hava kirliliği, kadına şiddet, özgürlüklerin kısıtlanması, kapitalizm, baba figürü ve daha birçok toplumu tümden ilgilendiren sorunlar zinciri. Bir nevi izleyicilerin hayatlarına da ışık tutan Uysallar dizisi, günümüz popüler kültürünün dayatmalarından uzakta, toplumsal mesaj verme vazifesini kendisine edinmiş durumda.

    Uysallar dizisinin her bir bölümü, tabiri yerindeyse sosyolojik tez konusu olmaya aday durumda gelişiyor. Klasik Türk televizyon yapımları ve birçok yabancı diziden farklı olarak gerek çekim tarzı gerek konunun işleniş biçimi zincirlerini kırmış durumda. Benim diziden çıkardığım mesaj ise; her zaman olumsuzlukların sonunda bir ışığın olabileceğidir. Yapmamız gereken çamurun içerisinden kurtulana kadar debelenmek. Ne kadar çamura batarsak batalım sonunda temizlenebileceğimiz bir senaryo muhakkak bulunuyor.

    Kaynak: https://www.filmdiziyorumlari.com/uysallar-dizisi-netflix-dizisi/


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.