Hayvan Çiftliği Filminin Çekimleri İçin Çalışmalar Başladı

Hayvan Çiftliği Filminin Çekimleri İçin Çalışmalar Başladı
  • 0
    0
    0
    0
  • George Orwell tarafından 1945 yılında kaleme alınan ve il yayınlandığı günden bu güne hala etkisini sürdüren Hayvan Çiftliği romanı filme uyarlanacak. Hayvan Çiftliği Filmi’nin başrol oyuncusu ise, Yüzüklerin Efendisi serisinden tanıdığımız “Gollum” karakterine hayat veren Andy Serkis olacak.

    Hayvan Çiftliği filminin çekimleri henüz başlamış değil ancak proje aşamasının tamamlandığı belirtiliyor. Kaliteli animasyon filmlerinde tecrübeli olan Andy Serkis’in hayat vereceği hayvanın ne olacağı ise oyuncunun hayranları tarafından tartışılmaya başlamış durumda. Andy Serkis daha önce “Maymunlar Cehennemi”nde Caesar” ve “Yüzüklerin Efendisi serisinde Gollum” karakterine hayat vermişti.

    Hayvan Çiftliği filmi için proje detaylarına henüz açıklık getirilmese de filmin senaryosunu, komedi filmleri ile tanına yönetmen-senarist Nicholas Stoller yazacak. Filmi çekecek stüdyo ve karakterleri seslendirecek oyuncular ise henüz gizemini koruyor.

    Geçmişten Günümüze Hayvan Çiftliği Filmi/Filmleri


    Hayvan Çiftliği, etkisi ilk yayınlandığı andan itibaren ivme kazanarak günümüze gelmiştir. Yalnızca belirli bir kesme hitap etmemesi ve ezilen tüm toplumların sözcüsü olması, evrensellik yolunda emin adımlar atmasına neden olmuştur. Kitap daha önce 2 defa sinemaya uyarlanmış ve bu iki film de dönemi içerisinde büyük ilgi toplamıştı. İlk uyarlama 1954 yılında çizgi film olarak seyircinin karşısına çıktı. Yönetmen koltuğunu Joy Batchelor ve John Halas’ın paylaştığı Hayvan Çiftliği filmi, 72 dakikada bizlere domuz diktatörlüğünün diğer hayvanlar penceresinden ne şekilde göründüğü göstermeye çalışıyor. İktidara hangi fikirde ve kim gelirse gelsin daima iktidarın dogmalaşmış fikirlerine büründüğünü çok acı bir şekilde anlatıyor. İçerik bakımından her ne kadar baskılara rağmen kitaptan kopuşlar olsa da 1954 ve 1999 yapımı Hayvan Çiftliği filmi, izlemeye değer görünüyor. 


    Kaynak:

    ">


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.