Resident Evil 4 Remake Fragman İncelemesi

Resident Evil 4 Remake Fragman İncelemesi
  • 3
    0
    0
    2
  • 2020 yılının sonundan, 2021 yılının başlarına kadar süren Resident Evil 4 Remake söylentisi yayılmıştı. Biliyorsunuz ki Resident Evil 3 Remake birçok oyun sever tarafından beğenilmedi. Bu yüzden bu proje M-Two stüdyosundan alındı ve Capcom şirketine devredildi. State of Play yayını kapsamında Resident Evil 4 Remake nihayet duyuruldu. Ha geldi, ha gelecek, az kaldı hadi be derken 17 yıl sonra yeniden karşımıza 23 Mart 2023 tarihinde PlayStation 5, Steam ve XBOX Series, PlayStation VR2 üzerinden yayınlanacak olan bu oyun fragmanıyla büyük bir ses getirdi. Sizler için  fragmandan yola çıkarak; ilk oyunla karşılaştırmalı bir inceleme hazırladım.

    Fragmanda göze çarpan çok az nokta mevcut olmasına rağmen, bu seriyi oynayan birisi olarak olabilecek ve yaşanabilecek tüm olayları sizlere aktardım. Şimdi okurken, “Oyunu 17 yıl önce oynadık zaten değiştirilmiş grafiklerle yeni versiyonu çıkacak, ne gerek var ki incelemeye?” diyebilirsiniz. Haklısınız ama durum böyle değil. Lafı daha fazla uzatmadan cümleye giriş yapalım.

    Öncelikle açılış sahnesinin akustik bir gitar sesiyle beraberinde gelen Resident Evil 4 logosu, Last Of Us oyununun içerisine girmişim gibi hissettirdi. Genelde Resident Evil oyunları bir sahneyle açılış yapar ve logosu sahne sonrasında veyahutta fragman sonunda verilir. Fragmanın devamında Başkan Graham ve Leon Kennedy’nin sahnesini görüyoruz. Bu sahne size tanıdık gelebilir. Resident Evil 6’da da Leon ve Başkan arasında kısa bir flashback sahnesi görüyoruz. O oyundaki Başkan Ashley’nin babası mı yoksa, değil mi bilmiyoruz. Oyunda Adam Benford olarak geçse bile bu bir teori. Çoğu hayrana göre o Ashley’nin babası. Çoğu hayrana göre ise Ashley kaçırılıp kurtartıldıktan sonra görevi bıraktı şeklinde. Bu bir söylenti. Ama böyle bir sahne varolduğuna göre, Başkan ve Leon arasındaki ilişkiyi detaylıca göreceğiz.

    Fotoğraftaki kişi acaba Ada mı yoksa Ashley mi derken aslında kaçan kişinin masum kızımız Ashley Graham olduğunu anlıyoruz. 17 yıl önceki versiyonuna göre, yerini daha karanlık ve vahşet dolu temalar alıyor. Grafikler ve oyun kontrolleri konusunda geliştirilmeler olacağı ve orijinal oyuna sadık kalındığı apaçık ortada. Teması bana Village ve Orijinal 2. oyunu anımsattı. İlk oyundaki kusur, yer yer gerilime sahip olmasına rağmen Resident Evil 3: Nemesis tadındaki korkuyu hissedemiyorduk. Tema aydınlıktı ve garip bir şekilde sarıydı. Güçlü bir hikayeye sahip olan Resident Evil 4’ün en büyük kusuru renk teması diyebilirim. Yeni versiyonunda ise durum farklı bir yere evriliyor.

    Capcom oyunseverleri kandırmayı seviyor. Çok beklentiye girmemek lazım diye düşünebiliriz. Ama şöyle bir faktör var. Resident Evil 3 Remake tam anlamıyla faciaydı. İlk oyuna göre 1 yada 1.5 saat daha kısaydı. Clock Tower ve park gibi kritik sahneler bu versiyondan çıkartılmıştı. Karakterlerin psikolojik yönlerine bile değinilmemesinden tutun; Jill ve Carlos arasındaki romantik bağın yerini sıradan bir arkadaşlık almıştı. Grafik ve tema dışında istenilen etkiyi veremeyen Remake 3 sebebiyle, yapım şirketinin tekrar hata yapma lüksü yok.  Bu sebeplerden ötürü, Remake 4 bir önceki oyunlara göre daha iyi olacak. Eğer istenilen etkinin üzerinde bir popülarite görürse, Code Veronica Remake, Remake 5 hatta Remake 6 bile gelebilir.

    Fotoğraflardan da gördüğünüz üzere, başlangıç sahneleri aynı. Diyaloglar değiştirilmiş ve orijinal oyundaki sevimli Leon yerine, buhrana girmiş ve psikolojisi altüst olmuş bir polisin portresini görüyoruz.

    Orijinal oyundaki atmosferin fazla aydınlık olması, temanın saçma sapan bir şekilde sarı olmasını kenara atarsak; Ada Wong bir seks objesi gibiydi. İspanya’nın bağrındaki ıssız kasabada ve buz gibi bir havanın ortasında topuklu ayakkabı ve elbiseyle dolaşmasına asla anlam verememiştim. Ada Wong’u Ada Wong yapan kırmızı elbisesi olabilir ve oyunlarda mantık aramak gereksiz gelebilir ama bu seri çok fazla hatalarla iç içe. Remake versiyonunda kendisini kırmızı kazakla görüyoruz. İki yüzlü ve karanlık bir karaktere sahip olan Ada Wong’un hikayesine bu oyunda değinileceği kesin. En çok merak ettiğim şey, Leon ile Ada karşılaştığında nasıl bir sahne olacağı. Orijinal oyundaki gibi yapmacık ve sıradan mı yoksa yerini daha dramatik ve uzun bir sinematik sahneye mi bırakacak?

    Ashley Graham ilk oyunda daha Barbie görünümlü bir yüze sahipken, yeni versiyonda daha toy ve masum bir genç kız. Normalde ilk görseldeki fotoğrafı, Leon köylüye gösteriyor ama ikinci görselde durum böyle değil.

    Fragmanda gördüğümüz kasaba görüntülerinden tutun, Leon’ın yürüyüşüne kadar tüm her şey gerilimin yerine korkunun nüfuz ettiği bir oyun olacak. Tüm karakterlere dair karakter gelişimlerini göreceğiz. Yazımı bitirmeden evvel, değineceğim asıl noktalar mevcut. Luis Sera, Ramon Salazar, Saddler ve silah satıcısının nasıl işleneceği. Luis’in daha ağırbaşlı, Salazar ve Saddler’ın  ise daha korkunç bir sosyopat kötüler olarak işleneceğine inanıyorum. Bir diğer teorim ise Jack Krauser’ın olup olmayacağı. Olmasa bile olur gözüyle baktığım karakter olan Krauser’ın bu oyunda olmasını istemiyorum. Leon ile aralarında gerçekleşen bıçaklı dövüş sahnesi gözümde fazla dramatize olmuş, gereksiz bir kısımdı. Yapımcılar orijinal oyuna sadık kalsa bile bazı şeyleri ekleyip bazı şeyleri çıkartacakları kesin. Tahminimce gereksiz uzayan bulmaca sahneler, dört beş kısımda bir karşımıza çıkan testereli zombiler ve köylülerin ağır zombi oluşu eklenmeyecek faktörler içerisinde. Oyunun fragmanından anlaşıldığı üzere; Remake 3 yüzünden sütten ağzı fazlasıyla yanan Capcom geçmişten ders çıkartmış gibi. İlerleyen zamanlarda daha farklı tanıtım videoları görebiliriz, bekleyişte kalmakta fayda var.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.