“Bir Doz LSD Alın ve Tanrıyı Arayın” LSD And Search For God EP İncelemesi

“Bir Doz LSD Alın ve Tanrıyı Arayın”	LSD And Search For God EP İncelemesi
  • 1
    0
    0
    0
  • LSD And Search for God, San Francisco’dan çıkmış Shoegaze, Dream Pop grubudur. 2005 yılında kurulmalarına rağmen sadece 2 EP çıkarmışlardır. Bunun nedeni ilhamsızlık mı yoksa başka bir şey mi maalesef ben dâhil bütün bir Shoegaze camiasının hiçbir fikri bulunmamakta. Bugün kısaca, kendi isimleriyle çıkan ilk EP’lerinden bahsetmek istiyorum.

    LSD And Search For God Ep’i 2007 yılında piyasaya sürüldü.  EP, çıktığı zaman birçok eleştirmenden güzel yorumlar aldı.  

    EP’e ilk baktığınız zaman bolca MBV ve Slowdive etkilerini görebilirsiniz. Bu gayet doğal zaten Shoegaze’i Shogaze yapan gruplar olduklarından dolayı herhangi bir Shoegaze albümünde onların etkisini görmemek saçma olur. Grup ekstra olarak soundlarına Psikedelik bir havada katmışlar. Adlarına yaraşır bir atmosferi harika bir şekilde oluşturmuşlar. Bazı yerlerde vokaller sanki bu dünyadan değilmiş gibi hissettiriyor. Grupla beraber o arayışa sizde katılıyorsunuz.

    Sesli-sessiz dinamiğinde gitarlar, sizi ritmin içine alan davullar, flörtöz bir şekilde yapılan kadın/erkek vokalleriyle her şey olması gerektiği gibi. Özellikle, Starting Over şarkısına geldiğimizde grubun asıl kapasitesini görebiliyoruz. Müzikal başarının yanı sıra söz yazımı ve hikaye anlatımıyla grubun ne kadar iyi işler çıkartabileceği ortada. Bana göre Starting Over, yazılmış en iyi Shoegaze parçalarından biri. Ardından gelen Starshine parçası da EP için harika bir kapanış oluyor.

    Grup yıllar sonra 2016’da bir Heaven Is a Place EP'ini çıkardı. Ne yazık ki bu EP’leri kadar bir başarı elde edemediler. Belki tür yavaş yavaş öldüğünden artık o eski hisler yoktu belki de beklenti çok fazlaydı. Eğer 2007’den sonra devam etseler belki dinleyebileceğimiz bir sürü klasik Shoegaze albümü çıkartabilirlerdi.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.