Duygusal İlişkilerde Kırmızı Çizgilerimiz!

Duygusal İlişkilerde Kırmızı Çizgilerimiz!
  • 2
    0
    0
    0
  •  Kalabalık arkadaş grubumuzla bir yere oturup sohbet etmeye başladığımızda konu her zaman nasıl olduğunu anlamadığımız bir şekilde ilişkilere gelir. Tartışma ilişkiler olunca da hepimizin kırmızı çizgileri vardır. Artık hepimiz biliyoruz ki yeri geldiğinde kadınlar ve erkekler hayata apayrı pencerelerden bakıyorlar. Durum böyleyken duygusal ilişkilerdeki kırmızı çizgilerimiz birbirinden çok farklı oluyor. Yüz kişiye sorduk ve en popüler cevapları buraya sıraladık diye havalı cümleler kurmayacağım. Ancak kadınlar ve erkekler için karşı tarafın hangi özellikleri o ilişkiyi imkânsız hale getiriyor diye sorduğumda aşağı yukarı aynı cevapları aldım. 

    KADIN CEPHESİ

    Olaya bu cepheden baktığımız zaman, biz kadınların ilişkide en çok dikkat ettiği şey güven bunda hemfikiriz. Ancak kırmızı çizgilerimiz konusunda biraz daha gizemli davranıyoruz. Çevremdeki kadınlara bu soruyu sorduğumda cevapların hem komik hem de hepimizin tecrübe ettiği negatif özellikler olduğunu gördüm. Gelin bu cevapları beraber değerlendirelim.

    1- Sosyal Medya Kullanımı 

      Kadınların sosyal medyada (özellikle Instagram) daha aktif bir rol oynadığı onaylanmış bir gerçeklik. Ancak, bunun tam tersi olarak çoğu kadın partnerinin sosyal medyada çok aktif olmasını kırmızı bir çizgi olarak görüyor. Şimdi belki güleceksiniz ama sosyal medyayla hiç ilgilenmemek de kırmızı çizgi olarak görülebiliyor. Anlayacağınız tüm bu uygulamaları ayarında kullanmanız oldukça önemli. Bunun yanında sosyal medyada paylaştığınız şeylerde bu ilişkinin devam edip etmeyeceği konusunda kadınları yönlendirebiliyor. Örnek vermek gerekirse Instagram’dan atılan araba ve direksiyon  story'leri sizi EN BÜYÜK KIRMIZI ÇİZGİLER listesinin başına taşıyabiliyor.

     

    2- Cimrilik

     Konu maddi durumunuzun iyi ya da kötü olması değil. Konu tamamıyla para hakkında konuşmanız. Özellikle ilk buluşmalarda paranızla, arabanızla ya da genel olarak maddi durumunuzun çok iyi olmasıyla ilgili gereğinden fazla konuşmanız sizi direkt kırmızı çizginin dışına atıyor. İkinci bir buluşmanın olmaması ise kaçınılmaz hale geliyor. Bunun yanında gittiğiniz yerin menüsünün pahalılığıyla ilgili ya da buraya gelirken arabanızın yaktığı benzinin ne kadar olduğuyla ilgili konuşmak da bütün o aşk bulutlarını söndürebilir. Özellikle ilk buluşmadan maddi durumun iyi ya da kötü olarak konuşulması maalesef büyük bir kırmızı çizgi. İlişki içinde durumlar değişse de ilk buluşmalarda bu sohbetten uzak durmanız şiddetle önerilir. 

     

    3- Kaba Davranışlar 

     

     Kadınların en çok iten bir diğer özellik hepimizin tahmin edeceği üzere karşı tarafın kaba davranışları oluyor. Özellikle hizmet sektöründe çalışan birine karşı yapılan bir saygısızlık bu ilişkinin yürümeyeceğine dair en büyük ipucunu veriyor. Sadece duygusal ilişkiler değil, arkadaşlık ilişkilerinde dair bu tarz insanların aforoz edilmesi gerektiğine inanıyorum. 

     

    ERKEK CEPHESİ 

     Erkek cephesine baktığımızda olaylar kadınlara göre biraz daha farklı ilerliyor. Erkeklerin güzellik ve auradan kadınlara oranla çok daha fazla etkilendiği bir gerçek. Durum böyle olunca da kırmızı çizgiler oldukça farklılık gösterebiliyor. Bakalım neymiş bu kırmızı çizgiler?

    1- Saç ve Tırnak Bakımı 

      Evet biraz tuhaf ancak çoğu erkeğin özellikle flört aşamasında ve ilk buluşmada en çok takıldığı noktalardan biri saç ve tırnak bakımı olarak görülüyor. Partnerlerinin saçlarının bakımlı olmasının onları ekstra etkilediğini söylüyorlar, bunun yanında toplu saç yerine açık bırakılmış modellerin hoşlarına gittiğini belirtiyorlar. Yani saçı bakımsız bir kadını direkt kırmızı çizgi dışına atabiliyorlar. Aynı şey tırnak bakımı için de geçerli. 

     

    2- Argo konuşmak 

      Çoğu erkek, partnerlerinin argo konuşmasını kırmızı çizgi olarak görüyormuş. Genel olarak bu durumu kaba ve zariflikten uzak buluyorlarmış. Buraya biraz yorum sıkıştırmak zorunda hissediyorum kendimi. Her iki cinsin de kendine göre kırmızı çizgileri elbet var. Ancak bana kalırsa partnerinin argo konuşmasından hoşlanmayan bir bireyin kendisinin de argo konuşmaması gerekiyor. Yine de ‘Herkesin kendi kırmızı çizgisi kendine bizi ilgilendirmez!’ diyor ve diğer popüler cevabıma geçiyorum. 

     

    3- Her şeye Negatif Bakmak 

     

        Alınan popüler cevaplara göre çoğu erkek hayatında daha pozitif bir partner arıyor. Herhangi bir olayı uzatan ve uzlaşmaya varamayan kişileri ise kırmızı çizgi olarak görüyorlarmış. 

     

     

      Mevzu ilişkiler olunca konu her zaman daha da karmaşıklaşıyor. Söylediğim gibi bu cevaplar daha popüler olanlar ancak eminim ki iki tarafın da listesi uzayıp gider. Bir uyarı olarak ilişkileri her ne kadar iki cinsiyet arasından tek bir perspektiften ele almış olsak da daha kapsamlı ve çeşitlenebilir olduğunu hatırlatıyor ve AŞK, AŞKTIR! sloganımızla yazıyı bitiriyorum. Sizin ilişkilerde kırmızı çizgileriniz neler? Cevaplarınızı merakla bekliyorum! 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.