Noviembre, solaris, nostalghia, talking heads, winter light ve daha digerleri

Noviembre, solaris, nostalghia, talking heads, winter light ve daha digerleri
  • 4
    0
    0
    0


  • "Bizler sanatın kalpleri değiştirebileceğine inanıyoruz ve onlara güç verebileceğine. Sanat, insanlara yaşadıklarını hissettirebilir. Sanat, erkek ve kadının ruhuna erişebilir. Sanat, topluma şuur getirir. Bizleri daha iyi bir birey yapar. Sanat evrensel olabilir. Sınırsız, her türlü dinden ve ırktan bağımsız."

    "Dünyayı değiştirmek istemiştik. Ama perişanca yenildik. Şimdiyse, değişmemek için ben dünyaya direniyorum."

    - Noviembre

    "Dünyanın ilerlemesini istiyorsanız el-ele vermeliyiz. Sözüm ona sağlıklıları sözüm ona hastalarla karıştırmalıyız. Siz sağlıklı olanlar! Sağlınız ne anlama gelir? İnsanoğlunun bütün gözleri içine daldığımız çukura bakıyor. Özgürlük faydasızdır eger gözlerimizin içine bakmaya, yemeye, içmeye ve bizimle yatmaya cesaretiniz yoksa. Dünyayı yıkıntının eşiğine getirenler sözüm ona sağlıklı olanlardır... Sadece doğaya bak, hayatın ne kadar basit olduğunu göreceksin."

    -Nostalghia 

    "Beni hapiste vurdular Keje, ölmedim. Hastalandım, bir ciğerimi orda bıraktım, gene ölmedim. Çok dövdüler beni, kan kustum, ama ölmedim. Yaşadım, seni bir kez daha görebilmek için yaşadım" 

    "Hayatın sevda karşısında ne önemi var?"

    -Eşkiya



    "Kaç sınır daha geçmemiz gerek evimize ulaşabilmemiz için?"

    - Ulysses gaze

    "Cenaze.. Beni tabuta koymadan, dua etmeden ve çıplak bir şekilde dünyaya sırtımı çevirmiş, yüzüm toprağa bakar bir şekilde defnedin. Mezar ve mezar taşı.. ne bir mezar taşı, ne de ismimin bir yere yazılmasını istiyorum. Sözünü yerine getirmeyenlerin mezar taşı olmaz. Jeanne ve Simona.. çocukluk, insanın boğazına oturan yumru gibidir. Kolay kolay yutulmaz."

    - İncendies

    "Olayı nereye çekerseniz çekin, önyargı gerçeyi hep saklar."

    - 12 Angry men

    "Ben bir kızım ve toplumun gerçekleri ile benim hayellerim örtüşmüyor. İyi ya da kötü kriterlerim hakkında emin olmak istiyorum."

    "Ciddi kararlar almak için daha hazır değilim. İnsanların günlük yaşamda birbirlerine daha fazla saygı göstermesini istiyorum. Eger toplumda sevgi olsaydı insanlar birbirlerine daha çok dikkat ederlerdi."

    - Talking heads

    "Aramızda sevgi yoksunluğunu beceriksizce aşk denemelerimizle kapatmaya çalıştık."

    - Winter light

    "Doğaya yakın olmak tüm tasaları alıp götürür, insan doğaya yakın olmalıdır. İlham perime neden saklandığını sordum, o da bana "Asıl saklanan sensin." dedi. Yüzümüzü örten maskelerin esirleriyiz, eger maskelerimizden kurtulabilirsek, gerçeğin güzelliği bizim olacaktır.. Doğa, aksinde kendimizi görebileceğimiz bir aynadır."

    - Close-up

    "Diyelim ki, seni seviyorum. Aşk hissedilebilir ama asla açıklanamaz. Sadece "aşk düşüncesi" açıklanabilir. İnsan kaybedebileceyini sever, kendini, bir kadını, ülkesini. Bugüne kadar insanlık, dünya aşka giden bir yol bulamadı. O kadar aziz ki! Belkide burada olmamızın nedeni ilk defa insanoğlunu aşkın bir nedeni olarak anlayalım diyedir."

    - Solaris

    "Bravo, Alfredo!"

    - Cinema Paradiso

    Kaynak: " target="_blank" rel="noopener">1 " target="_blank" rel="noopener">2 " target="_blank" rel="noopener">3


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.