Dedublüman Grubunun Hikâyesi

Dedublüman Grubunun Hikâyesi
  • 2
    0
    0
    0
  • İsmine pek aşina olmadığımız, söylenmesi oldukça zor olan ancak bir o kadar da keyifle dinlenen bir alternatif müzik grubudur Dedublüman. Şimdilerde özellikle 15-25 yaş arası genç neslin severek dinlediği birçok şarkıya imza atmıştır. Genç nesil dışında da kendi şarkıları ve coverları birçok kesime hitap etmektedir. Özellikle Gamzedeyim Deva Bulmam gibi aslında eski olan bir şarkıyı kendilerine özgü yorumlamalarıyla ortaya çıkardıkları cover herkesin diline dolanmıştır. Şarkılarıyla gündemde olan ve son zamanların en iyi çıkış yapan gruplardan biri olan Dedublüman grubunun nasıl kurulduğunu, kuruluş hikâyesini öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz.

    Dedublüman Grubu Nasıl Kuruldu?
    Çoğu müzik grubu müzik sektörünün yoğun olduğu İstanbul’da kurulmuştur. Ancak Dedublüman diğer müzik gruplarından farklı olarak Trabzon’da kurulmuş bir müzik grubudur. Henüz 2010 yılında grubun vokalisti Mustafa Yavuz ve grubun davulcusu Kurthan Sarpkaya lise yıllarındayken bir grup kurmuşlardır. Bu grubu kurduklarında da Hindistanlı bir bayan aracılığıyla gruba logo yaptırmayı da ihmal etmemişlerdir. Büyük bir hevesle müzik dünyasına adım atan Dedublüman, devamında 2019 yılının sonlarında diğer üyelerin de İstanbul’da gruba dâhil olmasıyla beraber son halini almıştır. Grubun hâlihazırda grubun 6 üyesi bulunmaktadır. Üyelerin görev dağılımı ise şu şekildedir:

    Mustafa Yavuz: Vokal
    Kurthan Sarpkaya: Davul
    Çağrı Çelik: Klarnet
    Besim Taylı: Yaylı enstrümanlar ve ud
    Hazar Altın: Piyano ve gitar
    Kıvanç Kumlu: Basgitar
    Her biri kendi alanında oldukça başarılı olan grup üyeleri kaliteli müzikler üreterek müzik serüvenlerinde gün geçtikçe daha da yükselmeye devam etmektedir.

    Dedublüman Anlamı Nedir?
    Gruba verilen isim ise yazımızın başında da belirttiğimiz gibi oldukça farklıdır. Daha önce çoğumuzun karşısına çıkmayan bu kelime, ruh yolculuğunda bedende bulunan bazı maddelerin demateryalize olması ve istediği görünüme sahip olup başka yerlerde bulunabilmesi anlamına gelmektedir. Yani kısa tabiriyle Dedublüman aynı anda iki farklı yerde olabilmek anlamına gelmektedir. Grubun kurucuları gruba isim seçerken derin anlam arayışında olmuşlar ve neticesinde derin bir anlamı olan Dedublüman ismini vermişleridir. Gerçekten de grubun şarkılarını dinlerken kendinizi aynı anda farklı yerlerde hissettiğinizi fark edebilirsiniz, olduğunuz ve olmak istediğiniz yer gibi…

     

    Dedublüman Ne Tür Müzikler Yapar?
    Dedublüman alternatif rock müzik yapan ve bu çizgide devam eden bir gruptur. Şarkıları bu türden olmakla birlikte birçok eski şarkılara da kendi yorumlarını katarak cover yapmışlardır. Bunlardan en bilindikleri 47 milyondan fazla dinlenmeyle Gamzedeyim Deva Bulmam’dır. Geçmesin Günümüz, Ah Bir Ataş Ver, Depresyondayım gibi birçok cover eserleri bulunmaktadır. Yeni neslin pek de bilmediği bu müzikleri tekrardan gün yüzüne çıkarmayı ve en çok dinlenen şarkılar arasında yer almasını başarmıştır Dedublüman grubu. Hatta bu eski şarkılarda kullanılan etnik olarak tanımlayabileceğimiz müzik enstrümanları da yeni coverlarında kullanmıştır. Bunlar dışındaki gruba özgü şarkıların söz ve bestelerini grubun vokalisti Mustafa Yavuz yapmaktadır. Grubun müzikleri ise hareketli söz ve melodiden ziyade mutsuzluk çizgisinde seyretmekte ama yine de keyifle dinlenmeyi başarabilmektedir.

    Dedublüman En Beğenilen Müzikleri 
    Müziklerinin hissettirdiği duygular mutsuzluk üzerine olsa da Dedublüman grubunun neredeyse tüm şarkıları beğeniyle dinlenmektedir. Son birkaç yılda popülerliğini arttıran grup son çıkardığı şarkı ve coverlarla müzik listelerinde baş sıralarda yer almaya, birçok konser vermeye başlamıştır. Grubun en beğenilen müzikleri nelerdir diye soracak olursanız ise birbirinden güzel şarkılar arasında karar vermek oldukça zor. Yine de bir seçim yapmak gerekirse sizlere önerebileceğimiz Dedublüman en beğenilen müzikleri şunlardır:

    Gamzedeyim Deva Bulmam
    Fikrimin İnce Gülü
    Belki
    Geçmesin Günümüz
    Merdiven
    Karar Verdim
    Ah Bir Ataş Ver

     

    Bu şarkılar Dedublüman grubunun milyonlarca kişi tarafından dinlenen en beğenilen müzikleridir. Bunun dışında grubun yüksek dinlenmeye sahip birçok şarkısı bulunmaktadır. Grubun başarıya ulaşmasında basamak olarak nitelendirebileceğimiz diğer sevilen şarkıları ise şunlardır: Sevince, Yanmamışım Gibi, Ziyanı Yok, Yetemedim, Havuz Problemi, Öyle Ki, Sakladığın Bir Şeyler Var, Bir İhtimal Hali, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Bütün Meyhanelerini…

    Sizler de müzik sayesinde ruhsal bir yolculuğa çıkmak ve kendinizi bulunduğunuz yerden başka bir yerde hissetmek istiyorsanız en güzel öneri Dedublüman müzikleri dinlemek. Şimdiden keyifli dinlemeler diliyoruz 

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.