Discord Uygulamasının Bilinmeyen Özellikleri

Discord Uygulamasının Bilinmeyen Özellikleri
  • 1
    0
    0
    1
  • Özellikle son zamanlarda oyunseverlerin sıklıkla kullandıkları uygulamalar arasında Discord gelir. Bu uygulama oyun severlerin yakından takip ettiği ve kullandığı bir uygulamadır. Ücretsiz olarak kullanılması da oyunculara ayrı bir avantaj sağlamaktadır. Bilgisayara zarar vermeden ve yavaşlatmadan çalışan bu uygulama oldukça popüler uygulamalar arasında yerini alır. Bu uygulamada aynı zamanda mesajlaşma özelliği olması da kullanıcılarını yakından etkiliyor. Bu uygulamada sesli iletişim de kurabilirsiniz.

    Ücretsiz bir şekilde kullanacağınız bu uygulama internetten tanıştığınız kişiler ile tanışma, konuşma imkanı sağlar. Bunun yanında tek kişi ile değil birden çok kişi ile iletişim kurabileceğiniz bu uygulama son zamanlarda daha çok kullanılmaya başlandı. İnternet bağlantısının olduğu her yerde istediğiniz kişi ile konuşma imkanı sağlayan Discord uygulaması oyunseverlerin de vazgeçilmezi haline geldi.

    Discord Uygulaması Nasıl Kullanılır?
    Discord uygulaması oyun esnasında özellikle birden fazla oyuncu ile iletişim kurabilme konusunda pek çok kişiyi cezbetmiştir. Bu uygulamayı kullanabilmeniz için öncelikle yapmanız gereken şey ise kanal açmaktır. Günümüzde bu uygulamayı pek çok amaçlar için kullanan kullanıcılar kanal açarak uygulamayı kullanmaya başlamıştır. Kanal açmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

    Uygulamaya gelerek sol üst kısımda bulunan + işareti simgesine tıklayın.
    Ardından karşınıza çıkan bir sunucu oluştura tıklayarak oluştur simgesine tıklayın.
    Kanal açma işleminiz gerçekleşmiş olacaktır.
    Kanal açtıktan sonra ise karşınıza çıkan link penceresinden size davet gelecektir.
    Pencereyi kapattıktan sonra ise kanala direkt olarak bağlanabilirsiniz.
    Kanal simgesine dokunduğunuz zaman da anlık davet oluştur simgesine tıklayarak davet linkini bulabilirsiniz.


    Discord Uygulamasının Bilinmeyen Özellikleri
    Eğer oyunsever biriyseniz bu uygulama oldukça işinize yarayacaktır. Discord, dünyanın her yerinde kullanıcılar ile iletişim kurma ve sohbet etme imkanı sağlamaktadır. Kendi kanalınızı oluşturabileceğiniz ve mevcut olan sunuculara katılarak sohbet etme imkanı oluşturabileceğiniz bir uygulamadır. Kullanımı da oldukça basit olan bu uygulama pek çok kullanıcını bile haberdar olmadığı gizli özelliklere sahiptir. Bu gizli özellikleri öğrenince eminiz ki sizler de çok şaşıracaksınız. İşte Discord uygulamasının bilinmeyen özellikleri aşağıdaki gibidir.

    1. Ses Çıkaran Yön Tuşları
    Discord’da yer alan kısa yol tuşları oyun esnasında işinize çok yarayacaktır. Discord uygulamasındaki tüm kısa yol tuşlarına CTRL+ tuşlarını kullanarak ulaşabilirsiniz. İşin ilginç yanı ise yön tuşlarına bastığınız zaman seslerin çıkmasıdır.

    2. Discordo Sesi
    Ekranın sol üst kısmında yer alan ana sayfa düğmesi yer alır. Bu düğmeye 15 kez tıkladığınız zaman uygulamayı kapatabilirsiniz. Ardından uygulamayı açtığınız zaman ana sayfa tuşuna birkaç kez bastığınızda Discordo sesini duyacaksınız ve bunu kapatmak için de ana sayfa düğmesine yaklaşık olarak 15-20 kez tıklamanız gerekir.

    3. Muz Simgesi
    Ekranın sağ üst köşesinde yer alan arama çubuğunda eğer bir şey ararsanız büyüteç simgesi ile sonuç bulunamadı yazısı ile karşılaşabilirsiniz. Fakat arama butonuna üst üste tıklarsanız da büyüteç simgesinin bir anlığına muza dönüştüğünü görürsünüz.

    4. Raging Demon
    Kısa yol tuşlarını yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi CTRL+ tuşlarına basarak ulaşabilirsiniz. CTRL+ tuşuna basarak kısa yol menüsünü açın ve daha sonra sağ ok tuşuna basın. Ardından ise raging demon animasyonu kalkacaktır.

    5. Snek Oyunu
    Eğer olmayan bir Discord uygulaması yüklemeye çalışırsanız snek oyunu oynayabilirsiniz. Önünüze çıkan herhangi 404 sayfasına tıkladığınız zaman çıkan GIF’teki yılan simgesine tıkladığınız zaman karşınıza çıkacak yeni pencereden snek oyunu oynayabilirsiniz.

    Discord Mikrofon Sorunu Nasıl Çözülür?
    Son zamanlarda oyuncuların sıklıkla tercih ettikleri Discord uygulaması popülerliğini git gide arttırmaya devam ediyor. Ancak oyuncular uygulamada zaman zaman yaşanan mikrofon sorunundan şikâyetçi olabiliyor. Oyun esnasında karşı oyuncuya ses gitmemesinden şikâyetçiyseniz aşağıda vereceğimiz talimatları inceleyebilirsiniz. Son zamanlarda ses sorunun artış göstermesi oyuncuları bir hayli zor duruma sokmuştur. Aşağıda vereceğimiz adımları uygulayarak sizde bu sorundan kurtulabilirsiniz.

    Uygulamayı tamamen kapatın ve yeniden açmayı deneyin. Bazen tek başına bu sorun çözme de yeterli olabiliyor.
    Buna rağmen sorun hala devam ediyorsa ses jakınızı çıkartın ve yeniden Discord uygulamasını açın.
    Yukarıda vermiş olduğumuz iki seçenek de işe yaramadıysa bilgisayarınızı yeniden kapatıp açmayı deneyin. Eğer hala sorun devam ediyorsa Discord uygulamasını değil de oturumu kapatmayı deneyebilirsiniz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.