Yemek Yerken İzlemelik: Türk Nostalji Dizileri

Yemek Yerken İzlemelik: Türk Nostalji Dizileri
  • 2
    0
    0
    0
  • YILAN HİKAYESİ

    Dizide kan davalı olduğu kocasından intikam almak için köyden İstanbul'a gelen Zeyno'nun Memoli ile karşılaşıp birlikte yaşadığı maceralar anlatılmaktadır. Bu diziyi izlerken dikkat ! Kürşat'ın Kasımpaşalı olması ve Memoli'nin parlak saçları bir süre boyunca aklınızda kalabilir.

    ÇILGIN BEDİŞ 

    Karikatürist Özden Öğrük'ün 1976'dan itibaren Gırgır Dergisi'nde çizmiş olduğu Çılgın Bediş karakterinin maceralarını ve başından geçen olayları temel alarak çekilmiştir. Liseli sıkı bir arkadaş grubunun maceralarını, okul ve ailevi ilişkilerini ve en önemlisi aşklarını televizyon ekranına taşıyan Çılgın Bediş, yayınladığı dönem genç kızlar arasında fenomene dönüştü.  Dillere pelesenk olan "Çılgın Bedişim yok başka işim silerim hüzünü baştan çizerim." sözleri kafanızın içinde plak gibi çalacak.

    RUHSAR


     Mazhar ile Ruhsar daha yeni evlenir, ama evliliklerinin daha ilk günlerinde Ruhsar amansız bir hastalığa yakalanır ve ne yazık ki ölür, ama her şey Ruhsar öldüğü zaman başlayacaktır. Ruhsar öldükten sonra öbür dünyaya gider ve ölülerin Türkiye sorumlusu olan Gözüm Abla adında bir melekle karşılaşır. Gözüm, vefat edenleri cennet veya cehenneme göndermektedir. Dünyadaki iyi hâlinden ötürü Ruhsar, sadece yağmur yağdığında Mazhar'ın yanına gidebilme ayrıcalığına kavuşur.

    ÇARLİ 

    Talat Sanal'a Amerika'da vefat eden amcası tarafından emanet edilen maymun Çarli'nin Türkiye'deki hikâyesini konu almaktadır.

     

    SIDIKA

    Sıdıka Saka ve İstanbul'un bir kenar mahallesinde yaşayan Sinoplu Saka ailesinin maceralarını anlatır. Sıdıka okula gönderilmemiş olsa da kendisini eğitebilmiş, kitap okuyan, espritüel bir ev kızıdır. Aklı az olan bir abisi, baskıcı ve alkolik bir babası, Sıdıka'nın sorunlu olduğunu düşünen ve bir an önce onu evlendirmek niyetinde olan bir annesi vardır. Sıdıka'nın günleri evde kapalı kalarak geçmektedir ve dış dünya ile tek bağlantısı pencereden dışarıyı izlemektir.

    EKMEK TEKNESİ

    Fırıncı Nusret Baba, eşi Ayhan Hanım ve birbirinden sevimli kızları ile sıcak bir aile portresi çizen Ekmek Teknesi, orta sınıf, kendi halinde bir mahallenin yaşamını, sevinçlerini ve hüzünlerini, hayata tutunma çabalarını ve aşklarını anlatmaktadır.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.