Canavara Dönüşen Güzel Medusa'nın Aşk Üçgeni : Kıskanç Athena & Vahşi Poseidon

Canavara Dönüşen Güzel Medusa'nın Aşk Üçgeni : Kıskanç Athena & Vahşi Poseidon
  • 11
    0
    0
    0
  • Yunan mitolojisinde Medusa öylesine güzel bir kadındı ki yeryüzünde onun güzelliğine rakip olabilecek bir canlı dahi bulunmazmış.Güzel Medusa kendisini Tanrılara adamış ve iki kız kardeşi ile birlikte zeka Tanrıçası Athena'ya ait bir tapınakta yaşarmış. Phorkus ve Keto’nun kızları olan bu üç kardeşten yalnızca Medusa ölümlüydü. Athena, Yunan mitolojisine göre denizlerin efendisi olarak bilinen Posedion ile evliymiş .Kendi tapınağında yaşayan bu kızların güzelliğinden Athena da etkilense de kendini daha güzel ve daha zeki bulduğu için onları çok önemsemezmiş. Posedion Medusa’nın güzelliğine karşı koyamamış ve ona aşık olmuştur. Ancak bunu hep gizlemiştir. Çünkü Posedion bir tanrı ve Medusa bir ölümlü. Tanrılar katında ise bir ölümlüye aşık olmak küçümsenecek bir durummuş...

    Her şeyden haberdar olan Zeus’un bilgisiyle, Tanrıça Athena bu ilgiyi öğrendi ancak Poseidon şiddetle bunu reddedip Athena’dan daha güzel bir canlının var olmadığını söyleyerek onu ikna etti. Poseidon, her ne kadar Athena’nın yüzüne karşı Medusa’ya olan ilgisini inkar etse de onu bir türlü aklından çıkaramıyordu. Medusa’ya duyduğu tutku Poseidon’u neredeyse deliliğin eşiğine getirmişti. Sonunda bu vahşi güdüsüne engel olamayıp Athena’nın tapınağında Medusa’ya tecavüz etti. Athena’nın bu olayı duyması ise çok uzun sürmemiş. Derin bir kıskançlık içerisinde sadece Medusa’yı değil kardeşlerini de cezalandırmaya karar vermiş.

    Medusa ve kız kardeşlerini Gorgon denilen kanatlı, yılan saçlı ve korkunç yüzlü yaratıklara dönüştürmüş. Saçlarının her bir teli bir yılana dönüşmüş. Athena bununla yetinmeyip Medusa’ya bakan herkesi taşa dönüştürecek bir lanetle lanetledi. Medusa güzelliğinin bedelini Athena’nın lanetiyle ödemek zorunda kalmış. Artık o kadar çirkinmiş ki kimse yüzüne bakmaya cesaret edemiyormuş. Medusa artık böylesine ölümcül ve korku veren bir varlık olarak yaşasa da Athena’nın ona olan öfkesi bir türlü dinmemiş. Kardeşi Perseus’tan, Medusa’yı öldürmesini istemiş. Perseus, hiç vakit kaybetmeden Medusa’nın peşine düşerek onun yılan saçlı kafasını bedeninden ayırmış. Ancak Medusa’nın ölümüyle kimsenin beklemediği bir olay gerçekleşmiş.  Medusa denizlerin tanrısı Poseidon’dan hamiledir. Çocukları Pegasus ve  Chrysar, Medusa’nın cansız bedeninden çıkıverdiler.

    Perseus, Medusa’nın başını alarak savaşa katılır.Medusa'yı lanetli bir silah olarak kullanır.. Her kim Medusa’nın bakışlarıyla karşılaşırsa taşa dönmeye mahkumdu.Perseus bütün savaşları kazanır.Medusa denizlerin tanrısı Poseidon’dan hamiledir. Mitolojiye göre annelerinin öldürülmesiyle Pegasus ve Chrsyar, Medusa’nın cansız bedeninden çıkıverir. Perseus, Medusa’nın kesilmiş başını alarak savaşlara katılır. Onun başını görenler taşa dönüşür ve Perseus bütün savaşları kazanır.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.