Nostaljik 10 Çizgi Film

Nostaljik 10 Çizgi Film
  • 8
    0
    0
    0
  • Küçükken hepimiz o çok sevdiğimiz çizgi filmleri kaçırmamak için sabah erkenden televizyonun karşısına geçerdik. Hatta bazen hangisi izlesek diye arada kalırdık. Büyük bir heyecanla beklediğimiz çizgi filmler ekranda belirince ise gözlerimizi ekranlardan ayıramazdık. Şimdilerde o çizgi filmlerin yaşattığı mutluluğa özlem duyuyoruz. Gelin birlikte nostaljik 10 çizgi film listemizi inceleyelim ve çocukluk günlerimize geri dönelim.

     

    1.Şirinler
    Masmavi renkleri, tatlı karakterleri ile şirinler çocukluğumuzun vazgeçilmez çizgi filmlerinden biri. Bu çizgi filmler şirin baba etrafındaki diğer şirinlerin kötü büyücü Gargamel’in kötülüklerden kaçış hikâyelerini her bölümde farklı heyecanlarla karşımıza çıkarmaktadır. Çizgi filmdeki şirine, şakacı şirin, gözlüklü şirin, süslü şirin gibi karakterler çizgi filme renk katan karakterlerdir. Zihnimizde mavi yaratıklar fikrini canlandıran bu çizgi film çocukluğumuzun en güzel çizgi filmlerindendir.

     

    2. Jetgiller
    Gelecekte yaşayan Jetgiller ailesine hepimiz fazlasıyla özenirdik bir zamanlar. Bulaşık yıkamaktan temizlik yapmaya her işlerinin evlerindeki robotlarına yaptıran bu aile geleceğe olan beklentimizi arttırmıştır. Çizgi filmde uçan arabaların yer alması geleceğin bu şekilde olacağını düşündürüyordu çoğumuza. Ancak ne yazık ki geleceğin pek de beklediğimiz Jetgiller ailesinin hayatı gibi olmadığı gerçeğiyle kısa sürede yüzleştik.

     

    3. Vücudumuzu Tanıyalım
     Vücudumuzu Tanıyalım, çocuk eğitimi konusunda gelmiş geçmiş en iyi çizgi filmdir diyebiliriz. Televizyon karşısına geçip daha önce hiç duymadığımız vücudumuzla ilgili bilgileri öğrendiğimiz, bize farkındalık kazandıran çizgi film bizlere çok şey katmıştır. Keyifle izlediğimiz bu çizgi film kendimize dair yeni bilgiler edinmemizi sağlamıştır.

     

    4. Tsubasa
    Genellikle erkek çocukları televizyon başına kilitleyen o büyüleyici çizgi film Tsubasa’dır. Kaptan Tsubasa’nın adeta yerçekimine meydan okuyan futbol oynayışı çoğu çocuğun futbola olan ilgisini arttırmıştır. O zamanlar Tsubasa’dan öğrendikleri birbirinden havalı hareketlerle birbirleriyle yarışa giren çocuklarla dolmuştur sokaklar. Televizyonda gördüğü hareketleri denemek isteyen birçok çocuğun sakatlanması da çocukların çizgi filmin etkisinde kaldığını gösteriyor.

     

    5. Taş Devri
    Adından da anlaşıldığı üzere Taş devrinde yaşanmış olduğu hayal edilen olayları anlatan bir çizgi filmdir. Yaşadığımız çağdan oldukça farklı olan Taş Devrin’i merakla ve şaşkınlıkla izlerdik. Taş Devri’nde yaşayan Çakmaktaş ve Moloztaş ailelerinin başından geçen maceralı olaylara ekran başında biz de dâhil olurduk. 

     

    6. Temel Reis
    Temel Reis sevdiği kız Safinaz’ı rakibi Kabasakal’ın elinden almaması için sürekli olarak Kabasakalla mücadele içerisindeydi. Bu mücadelesinde galip gelmesinde en önemli şey ise ıspanaktı. Bir kutu ıspanak yiyerek birdenbire güçlenen Temel Reis tüm kötülüklerle savaşacak güce sahip olurdu. Temel Reis’in ıspanak yiyerek güçlendiğini gören birçok çocuk bu çizgi film sayesinde severek ve isteyerek ıspanak yemeye başlamıştır.

     

    7. Casper
    Şimdiki çocuklar hayalet deyince korkarlar. Oysa bizlerin hayalet kelimesini duyunca yüzünde bir tebessüm oluşur aklımıza sevimli hayalet Casper gelir. Tatlı bir hayalet olan Casper duvarlardan geçebilen bir hayalettir. Casper’in hayalet olarak yaşadığı maceralara bizler de eşlik etmiş, hatta bazen biz de duvardan geçmeyi denerken yaralandığımız olmuştur.

     

    8. Heidi
    Beğeniyle okunan Johanna Spyri’nin Heidi isimli kitabından uyarlanarak ekranlarda çocuklarla buluşmuş bir çizgi filmdir Heidi. Annesi öldükten sonra Alp Dağları’nda yaşayan dedesinin yanında yaşayan Heidi’nin hayatı her gün farklı maceralara tanıklık etmektedir. Bizler de bu maceranın peşine takılmak için Heidi’nin çıkmasını sabırsızlıkla bekleyen çocuklardık.

     

    9. Müfettiş Gadget
    Müfettiş Gadget küçükken birçoğumuzu dedektif olma hayaline sürüklemiştir. Sakarlıklarıyla bizleri güldüren aynı zamanda zekâsıyla hayran bırakan Gadget birçok gizemi çözmeyi başarmıştır. Her gizemi parlak zekâsı sayesinde çözebilen Gadget bölümlerin sonunda da bizlere ders verici öğütler vermeyi ihmal etmemiştir.

     

    10. Tom ve Jerry
    Bir kedi ve farenin birbirleriyle olan mücadelelerini büyük bir keyifle izlerdik. Fare Jerry’nin kedi Tom’u sürekli olarak kızdırması ve Tom’un Jerry’i yakalayıp yeme macerası hepimizde büyük bir heyecan ve panik yaratırdı. Ancak uyanık fare her seferinde Tom’dan kurtulmayı başarabiliyordu. Hatta kedi Tom’un fare Jerry’i yakalasa bile bazen yemeye kıyamadığını görmek bizi şaşırtıyordu.

    Bir zamanlar keyifle izlediğimiz nostaljik 10 çizgi film listemizi sizlerle paylaştık. Çocukluğunuza dönüp o güzel günleri tekrar yaşamak isterseniz listemizdeki çizgi filmleri aynı tatla izleyebilirsiniz. Şimdiden keyifli izlemeler dileriz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.