Ünlü Yazarlar Hakkında Bilmedikleriniz

Ünlü Yazarlar Hakkında Bilmedikleriniz
  • 5
    0
    0
    0
  • Kitaplarıyla hayatımıza dokunan birçok yazar tanıyoruz. Hatta bazı yazarları öylesine seviyoruz ki yazdığı tüm kitapları büyük bir heyecanla okumak istiyoruz. Bu kadar çok sevdiğimiz yazarların hayatını araştırdığımızda bazen hayatlarının, kişiliklerinin kitaplarından daha ilgi çekici olduğunu fark ediyoruz. Dünya edebiyatında ve Türk edebiyatında ünlü yazarlar hakkında bilmedikleriniz öğrendiğinizde sizleri oldukça şaşırtabilir. İsterseniz gelin hep birlikte ünlü yazarlar hakkında bilinmeyenlere bir göz atalım.

    Ünlü Dünya Edebiyatı Yazarları Hakkında Bilinmeyenler:
    Yazdıkları kitaplarla dünya çapında okunan ve neredeyse herkesin adını duyduğu ünlü yazarlar hakkında bilmedikleriniz hayliyle fazla. Bu yazarlar hakkında araştırma yaptığımızda bizler oldukça şaşırdık. İşte sizlerin de merakını uyandıracağı ve ilgisini çekeceğini düşündüğümüz dünya edebiyatı yazarları hakkında bilinmeyenler:

     

    1. Friedrich Schiller ve İlham Veren Elma:
    Dünya edebiyatı yazarlarından Alman kökenli Friedrich Schiller’in elma olmadan yazamadığını biliyor muydunuz? Dünyaca ünlü yazar masası üzerine elma koymadan yazamıyormuş. Masaya koyduğu elmayı koklayarak ilham aldığına yönelik söylemler bulunuyor.

     

    2. Albert Camus’un Futbol Serüveni:
    Çoğunlukla ölüm ve intihar temaları üzerinden romanlar yazan Albert Camus, bir zamanlar hayata bağlı bir kişiymiş. Hatta 17 yaşlarına kadar bir futbol kulübünde futbol oynuyormuş. Daha sonrasında verem hastalığına yakalanınca 21 yaşında futbolcu olma serüvenini noktalamak zorunda kalmıştır.

     

    3. William Shakespeare Eserlerindeki İntihar Olayları:
    William Shakespeare hayatı boyunca sayısız eser kaleme almıştır. Ancak yazdığı birçok eserde ortak bir nokta bu eserlerinin benzer konular ekseninde yazılmasıdır, yani intihar ekseninde. Shakespeare yazdığı oyunların tam tamına 13 sahnesinde intihara yer vermiştir. Yaşamı boyunca geçim sıkıntısı olmamasına, rahat bir hayat sürmesine rağmen yazarın neden intihar konusuna sıklıkla yer verdiği merak edilen konulardan biri olmuştur.

     

    4. Agatha Christie ve Disgrafi Rahatsızlığı:
    Korku, gerilim, macera türünde birçok eser yazmış olan Agatha Christie çok ilginçtir ki eserlerini kendisi kaleme almamıştır. Böyle dediysek hemen alıntı eser yazdığını düşünmeyin. Demek istediğimiz eserlerini kendisi yazıya dökmemiş, başka kişiler aracılığı ile yazıya geçirmiştir. Bunun sebebi de disgrafi denen ve yazma güçlüğüne neden olan bir rahatsızlığa sahip olmasıdır.

     

    5. Honoré de Balzac ve Kahve Aşkı:
    Birçoğumuz kahve içmeyi severiz. Özellikle uykumuz gelmesin, ayakta durabilelim diye kahve içmek artık hayatımızın vazgeçilmezi haline gelmiş. Ancak günde 50 fincan kahve içmek akıl karı değil elbette. Balzac için ise günde 50 fincan kahve içmek yaşam tarzı haline gelmiş. Kahve yapamadığında ise kahve çekirdeği tüketerek gününü geçiriyormuş. Hatta ölümünün bu kahve sevdası yüzünden 51 gibi erken bir yaşta gerçekleştiği söylenmektedir.

     

    Ünlü Türk Edebiyatı Yazarları Hakkında Bilinmeyenler
    Türk Edebiyatında isimlerine, kitaplarına aşina olduğumuz ünlü yazarlar hakkında bilmedikleriniz sizleri şaşırtabilir. Dilerseniz merak edilen ünlü Türk edebiyatı yazarları hakkında bilinmeyenlerden bahsedelim.

     

    1. Cahit Sıtkı Tarancı ve Ayna Korkusu:
    Güzellik algısı ve takıntısı bazen insanların hayatını karartacak derecede önemli boyuta varıyor. Türk Edebiyatı’nın ünlü şair ve yazarı Cahit Sıtkı Tarancı da kendisini çirkin bulduğundan dolayı karamsar bir ruh haline bürünmüştür. Kendisini görmek istemediği için evindeki tüm aynaları kaldırmıştır.

     

    2. Fotoğraf Fobisi Olan Sezai Karakoç:
    Genellikle şiirleriyle tanınmış şair Sezai Karakoç deneme, hikâye türünde de eserler yazmıştır. Hayatı boyunca hiçbir zaman fotoğraf çekmekten hoşlanmamıştır. İnternette dolaşan birçok fotoğraf ise yazardan habersiz şekilde çekilmiş fotoğraflardır.

     

    3. Bodrum’a Sürgün Edilen Halikarnas Balıkçısı:
    Bodrum sevdası ile tanıdığımız yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı namı diğer Halikarnas Balıkçısı aslında Bodrum’a kendi isteği ile gitmemiştir. Gazete ve dergilerde yazdığı çeşitli yazılardan dolayı sürgün edilmiştir. Fakat daha sonrasında Bodrum’dan dönmek istemeyen yazar kötü bir tecrübe olan sürgün serüvenini Mavi Sürgün olarak isimlendirdiği kitabında okuyucularına aktarmıştır.

     

    4. Alfabesi 28 Harf Olan Özdemir Asaf:
    Çoğumuz için alfabe 29 harften oluşuyor. Fakat Özdemir Asaf’ın alfabesi 28 harften ibaret . Çünkü Özdemir Asaf R harflerini söyleyemeyen bir yazar ve şair. R harfini söylememesinden dolayı oldukça sempatik karşılanan biriymiş.

     

    5. Cemil Meriç’in Okuma Aşkı:
     Cemil Meriç okuma tutkusu ile tanınan yazarlardan biridir. Gözleri çok az gördüğünden askerlikten bile muaf tutulan yazar yaşamı boyunca bu tutkusundan hiçbir zaman vazgeçmemiştir. Okuma aşkı yazarın kör olduktan sonra da devam etmiş, çevresinden yardım alarak okumalarını büyük bir arzuyla gerçekleştirmiştir.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.