Kış Tatili İçin Önerilen Rotalar

Kış Tatili İçin Önerilen Rotalar
  • 0
    0
    0
    0
  • Eğer sizler de yaz tatillerini sevmiyor ve kış tatili için rota arıyorsanız sizlere vereceğimiz kış tatili önerileri oldukça işinize yarayacaktır. Kışın da en az yaz kadar gezeceğiniz tatil rotaları mevcut olup tatilin tadını doyasıya çıkaracağınız harika yerler vardır. Bunlar arasında en başta Uludağ kayak merkezi gelmektedir. Uludağ kayak merkezi Bursa ilinde yer alıp her kış ayında yerli ve yabancı turistin akın ettiği turistik mekanlardan bir tanesidir. Eğer kayak yapmayı seviyor ve kar tatili için harika bir yer planlıyorsanız Uludağ kayak merkezi tam da size göre bir tatil olacaktır. Hem karın tadını çıkarıp hem de kayak yapmanın zevkine varacağınız bu yerde muhteşem bir kış tatili geçirebilirsiniz. Kış tatili için sizlere önereceğimiz tavsiyeleri aşağıdaki gibi sıraladık;

     

    Pamukkale Travertenleri
    Pamukkale travertenleri, yine kış aylarında tercih edebileceğiniz harika rotalardan bir tanesi olacaktır. Burası yazın da gezilebilecek bir yerdir fakat yaz aylarında travertenlerden aşırı sıcak olmasından dolayı daha çok kış ayında tercih edilen bir yerdir. Pamukkale travertenleri Denizli ilinde yer almaktadır. Eğer Denizli’ye yolunuz düşerse mutlaka gezmenizi ve görmenizi tavsiye ederiz. Eğer Pamukkale’ye gelip yalnızca travertenlerde yürüdüyseniz çok şey kaçırdınız demektir. Travertenlerin hemen üst kısmında yer alan Hierapolis Antik Kentini de buraya kadar gelmişken mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

     

    Sarıkamış Kayak Merkezi
    Kış aylarında en çok tercih edilen geziler kayak üzerine yapılmaktadır. Eğer sizler de kayak yapmayı seviyorsanız ve karın tadını doyasıya çıkarmak istiyorsanız Sarıkamış kayak merkezini tercih edebilir ve harika tatilin tadını çıkarabilirsiniz. Özellikle Sarıkamış kayak merkezine Doğu ekspresi ile gitmeyi tercih ediyorsanız harika bir tatil sizi bekliyor demektir. Doğu ekspresi turları Sarıkamış’a böylelikle daha çok turist gelmesini sağlıyor. Kış ayında kar manzarasının tadını çıkarmak ve kara doymak istiyorsanız rotanızı mutlaka Sarıkamış’a doğru çevirmenizi tavsiye ederiz. Kışın gezebileceğiniz tatil yerlerine Sarıkamış’ı ekleyerek aynı zamanda şehrin tarihi yerlerini de gezebilirsiniz.

     

    Palandöken Kayak Merkezi
    Palandöken kayak merkezi Erzurum ilinde yer almaktadır. Doğu tarafından en meşhur kayak merkezi arasında yerini alan Palandöken kayak merkezi kış aylarında pek çok turisti ağırlamaktadır. Palandöken kayak merkezinde konaklama sıkıntısı yaşamazsınız. Çevresinde konaklayabileceğiniz pek çok otel ve apartlar mevcuttur. Aynı zamanda il merkezinde de tercih edebileceğiniz pek çok otel seçenekleri vardır. Kış ayında rotanızı Palandöken kayak merkezine çevirerek böylece harika dağ havasının tadını çıkarabilir ve temiz havayı içinize çekebilirsiniz. Aynı zamanda Erzurum’a kadar gitmişken de buranın tarihi eserlerini görmeden dönmemenizi tavsiye eteriz.

     

    Kapadokya
    Kapadokya yaz ayında da gezmeyi tercih edebileceğiniz yerlerdendir. Fakat yaz ayında aşırı sıcaktan gezmenin tadına varamayabilirsiniz. Bundan dolayı Kapadokya’ya kış mevsiminde gelip, buranın harika doğasının tadını çıkarabilirsiniz. Kapadokya herkesin mutlaka gezip görmesi gereken turistik yerlerden bir tanesidir. Göz kamaştıran balonları ve tarihi evleri ile adete karpostal gibi bir manzaraya sahiptir. Kapadokya’nın geniş vadilerini yalnızca gün ağarırken değil aynı zamanda kar yağarken de görmelisiniz. Bu harika doğa güzelliklerini kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Burada yapabileceğiniz aktivitelerin başında peri bacalarına benzer tarihi evlerini dolaşabilir, balonlara binebilir ve Ürgüp Göreme sokaklarını gezebilirsiniz.

     

    Abant
    Yine kış ayında gezebileceğiniz harika rotalardan bir tanesi de Bolu da yer alan Abant’tır. Fotoğrafları ile adeta bir kartpostalı andıran Abant yerinde gidilip görülmesi gereken bir yerdir. Özellikle kış aylarında kar altında burayı mutlaka görmelisiniz. Burada göl çevresinde ahşap evlerde konaklayabilir aynı zamanda otellerde kalabilirsiniz. Yapabileceğiniz aktivitelerden birkaç tanesi ise; göl çevresinde trekking alanlarında yürüyüş yapabilir, tektonik gölün çevresinde harika doğa manzarası fotoğrafları çekebilirsiniz.

     

    Afyonkarahisar
    Afyonkarahisar kış aylarında oldukça soğuk bir şehirdir. Fakat kışın gezilecek yerleri oldukça fazladır. Özellikle kaplıcaları ile meşhur olan Afyonkarahisar kış aylarında oldukça turist ağırlamaktadır. Afyon kaplıcaları ile duyulmuş ünlü bir şehirdir. Gerek Afyon ilinin merkezinde gerek Gazlı göl ve Sandıklı ilçesinde termal otellerde ve apartlarda konaklayabilir, sıcacık harika termallerin tadını çıkarabilirsiniz. Hatta burada yer alan peribacaları sayesinde Kapadokya’ya gitmeden peribacalarını görme şansını da yakalayabilirsiniz. Afyonkarahisar da yer alan İscehisar peri bacalarını görmenizi tavsiye ederiz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.