Steam Nedir?

Steam Nedir?
  • 0
    0
    0
    0
  • Oyun sever tutkunların yakından tanıyıp bildikleri Steam son zamanlarda günümüzde daha popüler hale gelmiştir. Seneler boyunca oyun severlere hizmet sunan ve oyun severler için indirilebilecek bir platform olan Steam nedir, nasıl kullanılır gibi daha pek çok merak ettiğiniz soruların yanıtlarını içeriğimizde sizler için cevapladık. Özellikle oyun severlerin yakından ilgilendiği bir platform olan Steam, kullanıcılarına sunmuş olduğu imkan ve özellikler ile bunun yanında dönemsel olarak yaptığı indirimler ile kullanıcılarına yepyeni bir dünya açmıştır. Oyun tutkunları Steam platformu sayesinde pek çok özellikle tanışmış ve indirimden yararlanmıştır. Aynı zamanda bununla da yetinmeyip kullanıcılarına farklı imkanlar sunan ve kullanıcılarının takdirini kazanan bir uygulama olmuştur. Bu uygulama kullanıcılarına birçok farklı oyun ile buluşturur ve ödüller kazandırır. Steam aslında bir dijital dağıtım uygulaması olarak karşımıza çıkmaktadır.

     

    Oyunlar ile ilgili pek çok şeyin satışı kullanımı ile ilgili olayları yansıtmaktadır. Bu uygulama doğrudan bilgisayara indirilebilir. Kullanıcısı oldukça fazla olan bu uygulamayı neredeyse sayı olarak 1 milyarı geçen kullanıcısı mevcuttur. Kullanıcılarına sağlamış olduğu imkanlar ve hizmetler doğrultusunda bugüne kadar gelmeyi başarmış ve kullanıcılarının da taktirini kazanmıştır. Özellikle oyun tutkunlarının vazgeçemediği ve çıkmak istemediği Steam kullanıcılarına birçok yarar sağlamaktadır. Bahsettiğimiz üzere oyun severlerin neredeyse hepsinin bilgisayarında kurulu olan bu platform kullanıcıları tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. 2003 senesinde Valve Corporation tarafından geliştirilmiştir ve bir dağıtım platformudur.

    Yani satın almak istediğiniz bir oyunu Steam uygulaması ile açarak çevrim içi satın alabilirsiniz. Ya da alacağınız oyun eğer ücretsiz ise direkt olarak da alabilirsiniz. Yaklaşık olarak 15-20 senedir piyasada olan ve pek çok oyunun dağıtımını ele alın Steam, oyunları tamamen dijital ortamda saklamaktadır. Ara ara yapmış olduğu indirim ve kampanyalar sayesinde de oyuncularını düşünerek bu büyük indirimler sağlamaktadır. Bazı oyunlarda da sınırsız ve ücretsiz alma seçeneği sunmaktadır. Aynı zamanda bu platformun oyuncularına sağlamış olduğu faydalardan bir diğeri ise oyunda arkadaş ekleme birlikte oyun oynama ve arkadaşınıza oyun hediye etme gibi seçenekleri de mevcuttur. Bunun yanında bu platformda oyun yedekleyebilir farklı bir bilgisayara geçtiğiniz zaman yedeklediğiniz oyunlara kolaylıkla ulaşabilir ve oyun kurulumuna başlayabilirsiniz.

    Steam Hesap Açma Nasıl Yapılır?
    Öncelikle platforma giriş sağlayarak üye olmanız gerekir daha sonra ise mail adresinize gelen bağlantıya tıklayarak kendinize ait bir kullanıcı adı ve şifre belirlemeniz gerekir. Şifre belirleme işleminden sonra ise kaydı tamamlayabilirsiniz. Artık Steam’ı indirerek kurulumunu sağlayabilirsiniz. Kurulum bittikten sonra ise Stem açarak kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaparak çalıştırabilirsiniz. Sizler de Steam’ı indirip üye olup bu heyecana ortak olabilirsiniz. Oyun tutkunlarının vazgeçemediği Steam platformu ile tanışmak isterseniz bir an evvel uygulamayı indirerek üye olup sizler de yeni oyunlar ile tanışma fırsatını yakalayabilirsiniz.

    Steam’de Nasıl Oyun Oynanır?
    Öncelikle Steam de oyun oynayabilmek için sisteme giriş sağlamanız gerekir, ardından ise üst tarafta yer alan mağaza menüsüne tıklayarak eğer oynayacağınız oyun ücretsiz ise direkt olarak oyunu oynaya basın ve oynamaya başlayın. Eğer oyun ücretsiz ise alışveriş sepetinize ekleme yapmak için sepete ekle deyin ve kendim için satın al butonuna tıklayarak talimatlara uyup ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Satın almış olduğunuz oyun nerede diye merak edebilirsiniz. Satın aldığınız oyun kütüphane sekmesinde olacaktır. Kütüphane sekmesini açarak satın aldığınız oyuna tıklayın ve oyunun başlaması için yükle kısmına tıklayın. Daha sonra ileri tuşlarına basarak ilerletin ve gelen ekrandaki kullanıcı sözleşmesini onaylayarak işlemi sonlandırmak adına sağ altta bulunan butona basın. İndirme işlemi tamamlandığı zaman yükleme de otomatik olarak tamamlanacaktır. Bundan sonra Steam üzerinden satın almış olduğunuz oyunun tadını çıkarabilir ve keyifle oyun oynayabilirsiniz.

    Steam kullanıcılarına başkaları ile sohbet etme özelliği de sunmaktadır. Bunu nasıl gerçekleştireceğini merak eden kullanıcılar için ise platforma giriş yaparak topluluklar butonuna tıklayın ve sağ altta yer alan arkadaşlar ile sohbet seçeneğine tıklayın ve daha sonra sohbete başlayacağınız arkadaşınızı bularak üzerine çift tıklayın ve böylelikle de arkadaşınız ile sohbet seçeneğini başlatmış olacaksınız. Eğer arkadaş eklemek isterseniz de sağ üst kısımda yer alan artı işarete tıklayarak arkadaş ekleyebilirsiniz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.