Proje Yaparken Kullanabileceğiniz Programlar

 Proje Yaparken Kullanabileceğiniz Programlar
  • 1
    0
    0
    0
  • Proje yaparken ve sunum ödevi hazırlarken kullanabileceğiniz pek çok program mevcuttur. Bizler de bu içeriğimizde kullanabileceğiniz farklı programlardan bahsettik. Gerek üniversite de gerekse iş hayatında sizlere sunum hazırlamanızı söyleyebilirler. Bunun için de hangi programda hazırlanması gerektiği söylenmez. Bundan dolayı birçok kullanılan profesyonel yazılım olduğu için kişiler bu konuda tekniği çözemez. Proje yaparken ve sunum esnasında birçok işimize yarayacak program seçenekleri ararız ve burada devreye sunum hazırlama programları girecektir. Proje hazırlarken kullanacağınız programlar oldukça işinize yarayacak ve işinizi kolaylaştıracaktır. Sizler için araştırdığımız ve işinize yarayacağını düşündüğümüz kullanabileceğiniz programları aşağıda sıraladık bunlardan bazıları şöyledir;

     

    Microsoft Power Point
    Proje hazırlama programları arasında kullanabileceğiniz ilk program ve en çok tercih edileni Microsoft Power Point’tir. Belki de dünyada en çok kullanılan ve tercih edilen programlardan bir tanesidir. Bu program yalnızca üniversite öğrencilerinin sunum için kullandığı bir program olmayıp aynı zamanda iş hayatındaki kişilerin de profesyonelce kullanmış olduğu sunum yazılımıdır. En büyük şirketlerden tutun üniversite öğrencilerine kadar pek çok kişi Microsoft Power Point uygulamasını kullanmaktadır. Bu program size oldukça yardımcı olacak ve her türlü ihtiyacınızı görecektir. Aynı zamanda bu program pek çok eğitimcinin de tercih ettiği donanımlı programlar arasında yerini almaktadır. Ödevlerinizi, sunumlarınınız kolaylık ile hazırlayabileceğiniz programdır.

     

    Google Slides
    Hazırlayabileceğiniz ikinci program ise Google Slides’tir. Yine bu program sayesinde de harika sunumlar hazırlayıp oluşturabilirsiniz. Bu yazılım sizlere Google tarafından sunulmuş bir yazılımdır. Hem bilgisayarınızdan web tabanlı hem de cep telefonunuzdan kurup hazırlayabileceğiniz bir yazılımdır. Çok farklı ve yüzlerce şablon üzerinde projelerinizi ve sunumlarınızı hazırlayabilir, bunlara göz atabilirsiniz.

     

    Prezi
    Yine işinize yarayacak ve harika sunumlar verebileceğiniz bir başka program ise Prezi profesyonel sunum hazırlama programıdır. Bu program da eğlenceli sunumlar oluşturup ev ödevleri hazırlayabilirsiniz. Günümüzde özellikle son zamanlarda adından çok fazla söz ettiren Prezi ile görsel olarak da muhteşem slaytlar hazırlayabilirsiniz. Hem iş dünyasındaki kişilerin hem de üniversite öğrencilerinin işlerini fazlası ile görmektedir.

     

    Canva
    Başka bir program ise Canva olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu programın özelliklerine baktığınız zaman her şeyi kolaylık ile yapabileceğinizi göreceksiniz. Kullanıcıları için hazırlanmış farklı yazıları resmi şekilleri hazırlayabilirsiniz. Hem üniversite öğrencilerinin hem de iş dünyasında ki kişilerin yine sıklık ile kullandığı programlar arasında yerini almaktadır.

     

    Adobe Sunum Programı
    Adobe sunum programı işinize yarayacak ve sizlere oldukça kolaylık sağlayacak olan bir programdır. Aynı zamanda pek çok üniversite öğrencisinin sunum ödevlerinde kullandığı bir uygulamadır. Çok fazla tercih edilir. Programın en can alıcı noktası ise canlı ortam da konferans gerçekleştirebilir ve bunu yüzlerce insana online olarak sunabilirsiniz. Aranızda mesafe olan kişiye de bu şekilde kolayca sunumunuzu sunabilirsiniz.

     

    Pawtoon Online Sunum
    Yine en fazla kullanılan ve aynı zamanda online olarak sunum ödevi hazırlayabileceğiniz programlardan bir tanesi de pawtoon online sunumdur. Powerpoint programında yapmış olduğunuz sunumu video formatına çevirmeniz gerekirken bu sunum programında buna ihtiyaç duyulmaz ve sunumlarınızı kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda çok kolay bir şekilde video sunum projesi hazırlayabilir ve bunu hocalarınıza sunabilirsiniz. Hem iş dünyasında hem de üniversite öğrencileri tarafından sıklık ile kullanılan programlar arasında yerini almaktadır.

     

    SlideShare Sunum Sitesi

    Bu program sitesi de yine pek çok kişi tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. Eğer sunum ödevlerinizi online bir platformda yayımlama gibi bir düşünceniz varsa bu sunum sitesi işinize çok yarayacaktır. Bu sunum sitesi pek çok sunum ödevini içeriğinde barındıran bir sitedir. Bu sitede yayınlanan örnekleri inceleyerek sunum nasıl yapılır, ne şekilde sunulur öğrenebilirsiniz.

     

    SlideRocket Profesyonel Slayt Hazırlama Programı

    Yine projelerde ve sunumlarda pek çok kişini işine yarayacak harika programlardan bir tanesi de SlideRocket’tir. Projelerinizi çevrim içi olarak hazırlayabilir ve paylaşabilirsiniz. Proje ödevlerinizde rahatlık ile kullanabileceğiniz grafik ekleme, resim ekleme ve video gibi farklı araçları kolayca takip edebilir ve bunları istediğiniz zaman ekleyebilirsiniz. Hali hazırda elinizde Porwer Point slaytınız mevcut ise bu programı açarak üzerinde oynamalar ve eklemeler yapabilirsiniz. Yine birçok iş adamının ve üniversite öğrencilerinin kullandığı programlardan bir tanesidir.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.