Kitaptan Uyarlanan Türk Dizileri

Kitaptan Uyarlanan Türk Dizileri
  • 1
    0
    0
    0
  • Türk edebiyatına konu olmuş bazı kitaplar diğer kitaplara oranla daha fazla okunmuştur. Kimi kitaplar ise hatta bazı romanlar çok okunmak ile kalmayıp aynı zamanda film konusu olmuştur. Yani bazı kitaplar o kadar çok okunup sevilmiştir ki film ve dizi olarak izleyicileri ile buluşmuştur. Bu içeriğimizde sizler için kitaptan uyarlanan Türk dizilerinden bahsedeceğiz.

     

    Behzat Ç.
    Televizyon tarihine geçen ve hala birçok kişi tarafından hayranlık ile izlenen Behzat Ç, Emrah Serbes’in kitabından uyarlanarak diziye konu olmuştur. Tür olarak polisiye dizisidir. Behzat Ç dizinin baş kahramanı olan kişi cinayet bürosunda polislik yapar ve 1980 mezunu olmasına rağmen sert tavrı ile kariyerinde devamlı olarak bir yerlerde takılı kalmıştır ve arkadaşları her zaman yol kat etmiştir ve kendisi sadece baş komiser olarak kalmıştır. Behzat Ç kişisel hayatında yaşamış olduğu problemlerden dolayı ikili ilişkilerinde de çok başarılı değildir. Normal hayatında her zaman takılı olduğu kişiler vardır. Karakter olarak delikanlı bir yapıya sahiptir ve tüm kalbi ile sevdiği kişi ise Berna’dır.

     

    Fi
    Kitaptan uyarlanmış Türk dizileri arasında bir diğeri ise Fi’dir. Fi yapımı oldukça kaliteli olup genel izleyici kitlesi oldukça fazladır ve tutulmuş bir dizidir. Azra Kohen’in aynı isimli romanında uyarlanmış olup ilk önce televizyonlarda değil de internette yayınlanmaya başlamıştır ve internet üzerinden seyircisi ile buluşan Fi dizisi ilk dizi olmasına rağmen oldukça beğenilmiş ve birçok kişi tarafından izlenme rekoru kırmıştır.

    Büyük başarılar elde etmiş olan bu dizinin başrollerini Serenay Sarıkaya oynamaktadır. Aynı zamanda Berrak Tüzün ataç ve Mehmet Günsür gibi ünlü oyuncular da yer almaktadır. Konusunu kaba taslak geçecek olursak da kendini dans etmeye adamış olan baş kahraman Duru her şeyi göze alır ve sevgili ile ilişkisi oldukça kötüye gitmektedir. Duru’nun aklını ise karıştıran Manay kahramanıdır.

     

    Kurt Seyit ve Şura
    Başrollerini Farah Zeynep Abdullah ve Kıvanç Tatlıtuğ’un canlandırmış olduğu Kurt Seyit ve Şura dizisi Nermin Bezmen romanıdır. Başkahraman Kurt Seyit’in küçüklüğünden beri babasına büyük hayranlığı vardır ve bundan dolayı tıpkı babası gibi subay olmak istemiştir ve olmuştur. Zamanı gelince bir Türk kızı ile evlenecektir fakat soylu Rus ailesinden gelen Şura’ya aşık olarak hayatını onunla devam ettirir.

     

    Şeytan Ayrıntıda Gizlidir
    Yine Türk romanlarından uyarlanmış olan bir diğer dizi ise şeytan ayrıntıda gizlidir. Ahmet Ümit’in 2000 senesinde yayınlanmış olan öykü kitabını 2004 senesinde TRT’de yayınlanmıştır. Oldukça ses getiren bu dizinin başrollerini ise Çetin Tekindor ve Nejat İşler oynamaktadır.

     

    Huzur Sokağı
    Şule Yüksel Şener’in kitabından uyarlanmış olan bu dizi oldukça fazla kişi tarafından izlenmiş ve sevilmiştir. Dizide cesur karakteri canlandıran Bilal, Feyza ve Bilal’in çocukluk arkadaşı olan Şükran’ın hayat hikayelerini konu edinmiştir.

     

    Aşk-ı Memnu
    Bir zamanların en çok sevilen ve ilgi ile izlenen dizilerinden biri olan Aşk-ı Memnu, belki de Türk dizileri arasında en çok izlenen kitleye sahip bir Türk dizisidir. Halit Ziya Uşaklıgil’in romanından uyarlanmış olan Aşk-ı Memnu dizisi yayınlanmış olduğu tarihte neredeyse fırtınalar estirmiştir. Pek çok kişi tarafından ilgi ve sevilerek izlenen bu dizi Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ’un başrollerini oynadığı aşk dizisidir. İstanbul’un zengin ve köklü ailelerinden biri olan Adnan Bey eşi vefat edince çocukları ile koca evde yapayalnız kalır. Bihter isimli genç bir kadın ile evlenir fakat Adnan Beyin yeğeni Behlül Bihter’e aşık olur ve hikaye burada başlar. Ünlü yapım, mutlaka izlenmesi gereken Türk dizileri arasında başta yerini almaktadır.

     

    Çalıkuşu
    Ufak yaşta anne ve babasını kaybeden Feride karakteri teyzesinin yanında yaşamını sürdürmeye devam etmiştir ve bu süreçte kuzeni Kamran’a aşık olur. Reşat Nuri Güntekin’in kitabından uyarlanmış olan bu dizinin başrollerini Fahriye Evcen ve Burak Özçivit üstlenmektedir. Yine mutlaka izlenmesi ve okunması gereken romanlardan bir tanesidir.

     

    Sıdıka
    Yine bir zamanların ilgi ve hayranlıkla izlenen komedi dizisi Sıdıka ev hanımı rolü ile izleyenleri her zaman güldürmeyi başarmıştır. Fakat kendisine yakıştırılan ev kızı rolünü hiçbir zaman beğenmeyen ve memnun olmayan Sıdıka’nın hayat hikayesi anlatılmaktadır.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.